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Registros recuperados : 32 | |
5. | | ALVES, G. L.; BISCOLA, P. H. N.; PAULA, N. Q. de; VIEIRA, J. C. Análise dos atributos de cocriação como critérios de sucesso para instituições públicas de pesquisa. In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA GADO DE CORTE, 11., 2015, Campo Grande, MS. Anais... Campo Grande: Embrapa Gado de Corte, 2015. 114 p. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 213). Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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7. | | ALVES, G. L.; BISCOLA, P. H. N.; PAULA, N. Q. de. A estratégia e a gestão de portfólio de projetos: diagnóstico e sugestão de práticas para a Embrapa Gado de Corte. In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA GADO DE CORTE, 10., 2014, Campo Grande, MS. [Anais da..]. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2014. p. 42-43. 2 p. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 208). Comissão organizadora: Grácia Maria Soares Rosinha, Alexandra Rocha de Oliveir, Rodrigo Carvalho Alva. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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8. | | VIEIRA, J. C.; BISCOLA, P. H. N.; PAULA, N. Q. de; ALVES, G, L. Estudo do monitoramento das estratégias da Embrapa Gado de Corte com base no instrumento para avaliação da gestão pública. In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA GADO DE CORTE, 11., 2015, Campo Grande, MS. Anais... Campo Grande: Embrapa Gado de Corte, 2015. 114 p. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 213). Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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12. | | NOGUEIRA, G. F.; SOUZA, V. S.; ALVES, G. L.; TAKEITI, C. Y.; CARVALHO, C. W. P.; FAKHOURI, F. M. Aceitação de pão de sal com adição de farinha de linhaça marrom e dourada. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 9., 2011, Campinas. Ciência de alimentos e qualidade de vida: saúde, meio ambiente e sustentabilidade: resumos. Campinas: UNICAMP, FEA, 2011. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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13. | | FRANÇA, F.; MELO, E. de; OLIVEIRA, I. B. de; REIS, A. T. C. C.; ALVES, G. L.; COSTA, M. F. Plantas vasculares das áreas alagadas dos Marimbus, Chapada Diamantina, BA, Brasil. Hoehnea, São Paulo, v. 37, n. 4, p. 719-730, dez. 2010. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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16. | | REBEQUI, A. M.; FERREIRA, A. C. de B.; BOGIANI, J. C.; SOFIATTI, V.; ALVES, U. P. C.; ALVES, G. L. Produtividade do algodoeiro em diferentes sistemas de cultivo e manejo do solo. In: CONGRESSO BRASILEIRO DO ALGODÃO, 12., 2019, Goiânia, GO. Anais... Goiânia: Abrapa, 2019. 1 p. 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Territorial. |
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17. | | REBEQUI, A. M.; FERREIRA, A. C. de B.; BOGIANI, J. C.; SOFIATTI, V.; ALVES, U. P. C.; ALVES, G. L. Produtividade do algodoeiro em diferentes sistemas de cultivo e manejo do solo. In: CONGRESSO BRASILEIRO DO ALGODÃO, 12., 2019, Goiânia, GO. Anais... Goiânia: Abrapa, 2019. 1 p. 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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19. | | FERREIRA, P.; QUEIROZ, V. A. V.; COSTA, R. V. da; CONCEIÇÃO, R. R. P. da; GUIMARAES, L. J.; ALVES, G. L. O. Eficiência da utilização de fungicida na incidência de fumonisinas totais na cultura do milho. Informativo ABRATES, Londrina, v. 21, n. 2, ago. 2011. Edição dos Anais do XVII Congresso Brasileiro de Sementes, Natal, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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Registros recuperados : 32 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Milho e Sorgo. Para informações adicionais entre em contato com cnpms.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
23/05/2012 |
Data da última atualização: |
19/05/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
QUEIROZ, V. A. V.; ALVES, G. L. de O.; CONCEIÇÃO, R. R. P. da; GUIMARAES, L. J. M.; MENDES, S. M.; RIBEIRO, P. E. de A.; COSTA, R. V. da. |
Afiliação: |
VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; GILBERTO LULA DE COLIVEIRA ALVES, UNIFEMM; RENATA REGINA PEREIRA DA CONCEIÇÃO, UNIFEMM; LAURO JOSE MOREIRA GUIMARAES, CNPMS; SIMONE MARTINS MENDES, CNPMS; PAULO EDUARDO DE AQUINO RIBEIRO, CNPMS; RODRIGO VERAS DA COSTA, CNPMS. |
Título: |
Occurrence of fumonisins and zearalenone in maize stored in family farm in Minas Gerais, Brazil. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Food Control, Oxford, v. 28, p. 83-86, 2012. |
DOI: |
10.1016/j.foodcont.2012.04.039 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Fumonisins and zearalenone are mycotoxins produced by Fusarium spp. that commonly contaminate maize and its derivative products. Recent reports have shown that fumonisin B2 and B4 might also be produced by Aspergillus niger and Tolypocladum species, although their prevalence in maize is for sure connected to Fusarium species. The aim of this study was to evaluate the occurrence of fumonisins and zearalenone in maize, stored in 10 family farms located in the State of Minas Gerais, Brazil. Samples were collected in four periods, at intervals of two months, totalling 40 samples. Mycotoxins were isolated using commercial immunoaffinity columns and its concentrations were evaluated by fluorometric technique. Fumonisins were detected in all 40 samples, with values ranging from 230 to 6450 ?g kg?1, and zearalenone was detected in 38 maize samples, with levels from 1.8 to 99 ?g kg?1. Zearalenone levels were below the acceptable limit for human consumption but the fumonisins levels were above this limit in most samples, implying in risks to consumers' health. |
Palavras-Chave: |
Pequena propriedade. |
Thesagro: |
Fusarium; Micotoxina; Milho; Segurança alimentar; Zea Mays. |
Thesaurus NAL: |
Corn. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01913naa a2200289 a 4500 001 1925190 005 2017-05-19 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.foodcont.2012.04.039$2DOI 100 1 $aQUEIROZ, V. A. V. 245 $aOccurrence of fumonisins and zearalenone in maize stored in family farm in Minas Gerais, Brazil.$h[electronic resource] 260 $c2012 520 $aFumonisins and zearalenone are mycotoxins produced by Fusarium spp. that commonly contaminate maize and its derivative products. Recent reports have shown that fumonisin B2 and B4 might also be produced by Aspergillus niger and Tolypocladum species, although their prevalence in maize is for sure connected to Fusarium species. The aim of this study was to evaluate the occurrence of fumonisins and zearalenone in maize, stored in 10 family farms located in the State of Minas Gerais, Brazil. Samples were collected in four periods, at intervals of two months, totalling 40 samples. Mycotoxins were isolated using commercial immunoaffinity columns and its concentrations were evaluated by fluorometric technique. Fumonisins were detected in all 40 samples, with values ranging from 230 to 6450 ?g kg?1, and zearalenone was detected in 38 maize samples, with levels from 1.8 to 99 ?g kg?1. Zearalenone levels were below the acceptable limit for human consumption but the fumonisins levels were above this limit in most samples, implying in risks to consumers' health. 650 $aCorn 650 $aFusarium 650 $aMicotoxina 650 $aMilho 650 $aSegurança alimentar 650 $aZea Mays 653 $aPequena propriedade 700 1 $aALVES, G. L. de O. 700 1 $aCONCEIÇÃO, R. R. P. da 700 1 $aGUIMARAES, L. J. M. 700 1 $aMENDES, S. M. 700 1 $aRIBEIRO, P. E. de A. 700 1 $aCOSTA, R. V. da 773 $tFood Control, Oxford$gv. 28, p. 83-86, 2012.
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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