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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoTAMMEORG, P.; BASTOS, A. C.; JEFFERY, S.; REES, F.; KERN, J.; GRABER, E. R.; VENTURA, M.; AMARO, A.; BUDAI, A.; CORDOVIL, C. M. D. S.; DOMENE, X.; GARDI, C.; GASCÓ, G.; HORÁK, J.; KAMMANN, C. I.; KONDRLOVA, E.; LAIRD, D.; LOUREIRO, S.; MARTINS, M. A. S.; PANZACCHI, P.; PRASAD, M.; PRODANA, M.; PUGA, A. P.; RUYSSCHAERT, G.; SAS PASZT, L.; SILVA, F. C.; TEIXEIRA, W. G.; TONON, G.; DELLE VEDOVE, G.; ZAVALLONI, C.; GLASER, B.; VERHEIJEN, F. G. A. Biochars in soils: towards the required level of scientific understanding. Journal of Environmental Engineering and Landscape Management, v. 25, n. 2, p. 192-207, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  26/06/2015
Data da última atualização:  18/05/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  ALMEIDA, L. A. DA H.; SANTOS, J. Z.; SOARES FILHO, W. dos S.; BIZZO, H. R.; SILVA, J. P.; VIEIRA, R. F.
Afiliação:  LUCAS ARAGÃO DA HORA ALMEIDA, UFRB; JOSIANA ZANOTELLI SANTOS, UNB; WALTER DOS SANTOS SOARES FILHO, CNPMF; HUMBERTO RIBEIRO BIZZO, CTAA; JOSEANA PADILHA SILVA, CENARGEN; ROBERTO FONTES VIEIRA, CENARGEN.
Título:  Chemical Characterization of Leaf Essential Oil from Seven Accessions of Sour Orange (Citrus aurantium L.).
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Journal of Essential Oil Bearing Plants, v. 18, n. 2, p. 426-435, 2015.
ISSN:  0976-5026
DOI:  10.1080/0972060X.2014.977562
Idioma:  Inglês
Português
Conteúdo:  The yield and chemical composition of the essential oils from the leaves of seven accessions of sour orange from a germplasm bank, harvested in two different seasons, were analyzed by GC-FID and GCMS. The oil yields ranged from 0.2 to 0.6 % in the dry season and from traces to 1.1 % in the wet season. Major compounds found were linalool (6.6 to 48.9 %), linalyl acetate (0.4 to 33.8 %) and ?-terpineol (0.3 to 10.8 %) for most of the samples. For one accession, ?-pinene (31.3 to 46.0 %) was the major constituent, while for another, methyl N-methyl-anthranilate reached up to 30.9 % of the oil in the wet season. Within the seasons, each access presented similar profiles, as verified by Principal Component Analysis of the essential oil constituents.
Palavras-Chave:  Essential oil; Germplasm variability; Petitgrain.
Thesagro:  Citrus Aurantium; Fruta cítrica; Germoplasma; Olèo essencial; Variedade.
Thesaurus NAL:  Essential oils; linalool.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CENARGEN35946 - 1UPCAP - DDSP 20733SP 20733
CNPMF30736 - 1UPCAP - DDPublicação digital
CTAA12758 - 1UPCAP - DD
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