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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoALMEIDA, J. R. M. de. Ácido xilônico: produção de ácido xilônico por leveduras. Brasília, DF: Embrapa Agroenergia, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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2.Imagem marcado/desmarcadoALMEIDA, J. R. M. de. Conclusões. In: SIMPÓSIO MICRORGANISMOS EM AGROENERGIAS, 2012, Brasília, DF. Da prospecção aos bioprocessos: anais. Brasília, DF: Embrapa Agroenergia, 2013. (Embrapa Agroenergia. Documentos, 15). p. 159-161.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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3.Imagem marcado/desmarcadoALMEIDA, J. R. M. de. Microrganismos e agroenergia. Agroenergia em Revista, ano 3, n. 5, p. 6-7, dez. 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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4.Imagem marcado/desmarcadoALMEIDA, J. R. M. de. Microrganismos para produção de químicos a partir da glicerina bruta gerada na produção de biodiesel. Brasília, DF: Embrapa Agroenergia, 2011. 6 p. (Embrapa Agroenergia. Circular técnica, 007).

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia; Embrapa Unidades Centrais.

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5.Imagem marcado/desmarcadoALMEIDA, J. R. M. de. Melhoramento genético de microrganismos para aplicações em biorrefinarias. Cultivar, 5 Dez. 2012.

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6.Imagem marcado/desmarcadoALMEIDA, J. R. M. de. Mejoramiento Genético de Microorganismos para Aplicaciones en Biorrefinerías. InfoPROCITROPICOS, 05 de diciembre de 2012.

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7.Imagem marcado/desmarcadoALMEIDA, J. R. M. de. Xylonic acid: production of xylonic acid by yeast. Brasília, DF: Embrapa Agroenergy, 2021. 2 p. PDF: il. color. (Embrapa Agroenergy. Technology Showcase. Industrial Biotechnology). TC 212.

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8.Imagem marcado/desmarcadoROSA, R.; ALMEIDA, J. R. M. de. Avaliação da tolerância de leveduras a compostos inibidores presentes em hidrolisados lignocelulósicos. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 27., 2013, Natal, RN. Abstracts... São Paulo: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2013.

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9.Imagem marcado/desmarcadoBRAGA, M.; ALMEIDA, J. R. M. de. Mapas de rotas tecnológicas de ácidos carboxílicos de base biológica obtidos por bioconversão. Brasília, DF: Embrapa Agroenergia, 2023. 56 p. (Embrapa Agroenergia. Documentos, 51).

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10.Imagem marcado/desmarcadoPAES, B. G.; ALMEIDA, J. R. M. de. Genetic improvement of microorganisms for applications in biorefineries. Chemical and Biological Technologies in Agriculture, artigo 21, 2014.

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11.Imagem marcado/desmarcadoSOARES, C. E. V. F.; ALMEIDA, J. R. M. de. Leveduras não -Saccharomyces tolerantes a diferentes compostos químicos de hidrolisado lignocelulósico. In: ENCONTRO DE PESQUISA E INOVAÇÃO DA EMBRAPA AGROENERGIA, 5., 2018, Brasília, DF. Anais ... Brasília, DF: Embrapa Agroenergia, 2018. p. 11.

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12.Imagem marcado/desmarcadoALMEIDA, J. R. M. de; FAVARO, L. C. de L. Leveduras para produçao de etanol de sorgo sacarino. Agroenergia em revista, ano 2, n. 3, p. 29-30, agosto 2011.

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13.Imagem marcado/desmarcadoPAES, B.; PEPE, L. M.; ALMEIDA, J. R. M. de. Improvement of xylose metabolism in Saccharomyces cerevisiae trough metabolic engineering. In: SYMPOSIUM ON THE CHEMISTRY, BIOLOGY AND APPLICATION OF LYTIC POLYSACCHARIDE MONOOXYGENASES, 2016, Copenhagen, Denmark. [Proceedings ...]. Hellerup: Novo Nordisk Fonden, 2016. Não paginado. Resumo nº: P-221.

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14.Imagem marcado/desmarcadoAMARAL, T. do; BRAGA, M.; ALMEIDA, J. R. M. de. Estudo da proteção patentária relacionada à produção microbiana do ácido acrílico. In: ENCONTRO DE PESQUISA E INOVAÇÃO DA EMBRAPA AGROENERGIA, 4.,2017, Brasília, DF. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2017. p. 68-72.

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15.Imagem marcado/desmarcadoPAES, B. G.; ALMEIDA, J. R. M. de. Evolutionary engineering for development of a novel S. cerevisiae screening strain. In: INTERNATIONAL SPECIALISED SYMPOSIUM ON YEAST - ISSY, 33., 2017, Cork, Ireland. [Proceedings ...]. [S.l]: International Commission on Yeasts, 2017. Não paginado.

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16.Imagem marcado/desmarcadoPARACHIN, N. S.; ALMEIDA, J. R. M. de. Microrganismos para a produção de etanol: Fermentação de pentoses e hexoses. In: MACHADO, C. M. M. (Ed.). Microrganismos na produção de biocombustíveis líquidos. Brasília, DF: Embrapa Agroenergia, p. 189-211, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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17.Imagem marcado/desmarcadoPaes, B. G.; ALMEIDA, J. R. M. de. Metabolic engineering OF Saccharomyces cerevisiae to improve xylose utilization. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 28., 2015, Florianópolis. Resumos. Florianópolis: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2015.

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18.Imagem marcado/desmarcadoALMEIDA, J. R. M. de; MALTEZ, A. C. Prospecção de possíveis ecotipos portugueses de tremocilha (Lupinus luteus L.). Agronomia Lusitana, Oeiras, v. 38, n. 2, p. 137-162, 1977.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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19.Imagem marcado/desmarcadoBRAGA, M.; FERREIRA, P. M.; ALMEIDA, J. R. M. de. Screening method to prioritize relevant bio-based acids and their biochemical processes using recent patent information. Biofuel, Bioproducts and Biorefining, v. 15, n. 1, p. 231-249, Jan./Feb. 2021. PDF: il. color. Inicialmente, publicado como: BRAGA, M.; FERREIRA, P. M.; ALMEIDA, J. R. M. de. Screening method to prioritize relevant bio-based acids and their biochemical processes using recent patent information. Biofuel, Bioproducts and Biorefining,...

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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20.Imagem marcado/desmarcadoVERAS, H. C. T.; PARACHIN, N. S.; ALMEIDA, J. R. M. de. Comparative assessment of fermentative capacity of different xylose-consuming yeasts. Microbial Cell Factories, v. 16, n. 153, 2017.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroenergia.
Data corrente:  19/04/2022
Data da última atualização:  19/04/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  PELAEZ, E. D. R.; OLIVEIRA, M. E. C.; MILLER, R. N. G.; ALMEIDA, J. R. M. de; SIQUEIRA, F. G. de.
Afiliação:  RUBEN DARIO ROMERO PELAEZ, UnB; MARCOS ENE CHAVES OLIVEIRA, CPATU; ROBERT NEIL GERARD MILLER, UnB; JOAO RICARDO MOREIRA DE ALMEIDA, CNPAE; FELIX GONCALVES DE SIQUEIRA, CNPAE.
Título:  Biotechnological valorization of lignocellulosic residues from the oil palm industry: status and perspectives.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Biomass Conversion and Biorefinery, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s13399-022-02637-4
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Lignocellulosic biomass is a raw material appropriate for obtaining a wide variety of value-added products through different technologies. In the oil palm agroindustry, only 10% of the total products are oils. The remaining 90% is represented by lignocellulosic biomass and effluents. As these residual materials have enormous potential to produce bioproducts, several strategies have been proposed to aggregate value for all plant constituents, further supporting the development of the oil palm industry. This review summarizes the advances in using lignocellulosic residues from the oil palm industry to obtain sugars, biomaterials, bio-oils, biofuels, and animal feed. Additionally, it presents and discusses the integration of mushroom-forming fungal cultivation on these lignocellulosic residues to enable value-added products such as enzymes, edible mushrooms, and animal feed. The technologies and products in development indicate the potential establishment of a biorefinery based on oil palm.
Palavras-Chave:  Animal feed; Bioproducts; Biorefinery; Mushroom enzymes.
Thesaurus NAL:  Lignocellulose; Oil palm products.
Categoria do assunto:  --
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Registro original:  Embrapa Agroenergia (CNPAE)
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