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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
08/08/2011 |
Data da última atualização: |
08/08/2011 |
Autoria: |
SOUZA, R. da S.; CUNHA, C. A.; WANDER, A. E. |
Afiliação: |
RODRIGO DA SILVA SOUZA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; CLEYZER ADRIAN CUNHA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; ALCIDO ELENOR WANDER, CNPAF. |
Título: |
Efetividade e razão ótima de hedge para operações de boi gordo em Goiás. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ECONOMIA, ADMINISTRAÇÃO E SOCIOLOGIA RURAL, 49., 2011, Belo Horizonte. Demografia e meio rural: população, políticas públicas e desenvolvimento. Belo Horizonte: Sociedade Brasileira de Economia, Administração e Sociologia Rural, 2011. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O objetivo geral deste estudo foi estimar a razão ótima de hedge e a sua efetividade para o mercado de boi gordo em Goiás. Atualmente, o estado ocupa importante posição na pecuária de corte no cenário nacional possuindo o maior número de confinamentos do país. Destaca-se que a rentabilidade dos confinadores pode ser prejudicada pelo risco de reposição da atividade, em que o pecuarista vende o boi gordo e compra o bezerro ou boi magro. Por conseguinte, o mecanismo de proteção de preços no mercado futuro pode minimizar a os riscos de reposição da atividade. |
Palavras-Chave: |
Boi gordo; Goiás; Hedge; Redução de risco; Sober. |
Thesagro: |
Carne; Cerrado; Comercialização. |
Categoria do assunto: |
E Economia e Indústria Agrícola |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/39380/1/30.pdf
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Marc: |
LEADER 01434nam a2200241 a 4500 001 1897448 005 2011-08-08 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSOUZA, R. da S. 245 $aEfetividade e razão ótima de hedge para operações de boi gordo em Goiás. 260 $aIn: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ECONOMIA, ADMINISTRAÇÃO E SOCIOLOGIA RURAL, 49., 2011, Belo Horizonte. Demografia e meio rural: população, políticas públicas e desenvolvimento. Belo Horizonte: Sociedade Brasileira de Economia, Administração e Sociologia Rural$c2011 300 $c1 CD-ROM. 520 $aO objetivo geral deste estudo foi estimar a razão ótima de hedge e a sua efetividade para o mercado de boi gordo em Goiás. Atualmente, o estado ocupa importante posição na pecuária de corte no cenário nacional possuindo o maior número de confinamentos do país. Destaca-se que a rentabilidade dos confinadores pode ser prejudicada pelo risco de reposição da atividade, em que o pecuarista vende o boi gordo e compra o bezerro ou boi magro. Por conseguinte, o mecanismo de proteção de preços no mercado futuro pode minimizar a os riscos de reposição da atividade. 650 $aCarne 650 $aCerrado 650 $aComercialização 653 $aBoi gordo 653 $aGoiás 653 $aHedge 653 $aRedução de risco 653 $aSober 700 1 $aCUNHA, C. A. 700 1 $aWANDER, A. E.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
28/01/2016 |
Data da última atualização: |
24/03/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
CABRAL, Í. dos S.; AZEVÊDO, J. A. G.; ALMEIDA, F. M. de; PEREIRA, L. G. R.; ARAUJO, G. G. L. de; NOGUEIRA, A. S.; SOUZA, L. L.; OLIVEIRA, G. A. de; OLIVEIRA FILHO, C. A. A. de. |
Afiliação: |
Ícaro dos Santos Cabral, Universidade Federal do Amazonas; José Augusto Gomes Azevêdo, Universidade Estadual de Santa Cruz - BA; Flávio Moreira de Almeida, Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; Abdon Santos Nogueira, Instituto Federal Baiano; Lígia Lins Souza, Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia; Gisele Andrade de Oliveira, Universidade Estadual de Santa Cruz - BA; Carlos Alberto Alves de Oliveira Filho, Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia. |
Título: |
Silage or fresh by-product of peach palm as roughage in the feeding of lambs. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Tropical Animal Health and Production, v. 47, n. 3, p. 525-531, 2015. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this study was to evaluate intake and apparent digestibility of agro-industrial by-product of peach palm in diets for lambs. Twenty castrated, crossbred Santa Ines lambs, with average age of 150 days and body weight of 22.4±3.4 kg, were distributed in a completely randomized design with four experimental diets composed of the following: fresh by-product of peach palm enriched with urea + ammonia sulfate (FU); fresh peach palm by-product + concentrate (FP); silage of peach palm by-product + concentrate (SP); and silage of peach palm by-product enriched with 15% of cornmeal + concentrate (SPC). Intake was recorded daily, and the digestibility coefficients were estimated with the internal marker indigestible acid detergent fiber (iADF). Diet FU resulted in the lowest intake and digestibility of the nutrients evaluated. Animals receiving diet FP showed higher intakes of dry matter (DM), organic matter (OM), crude protein (CP), neutral detergent fiber (NDF), total digestible nutrients (TDN), and digestible energy (DE) in relation to animals fed diets SP and SPC. Diets SP and SPC showed higher coefficients of digestibility of DM, OM, CP, and NDF than diet FP. Diet SP reduced the intakes of DM, OM, ether extract (EE), non-fibrous carbohydrate (NFC), TDN, and DE and the digestibility coefficients of DM, OM, and NFC as compared with diet SPC. Feedlot lambs fed a diet with fresh peach palm by-product + concentrate (diet FP) have higher nutrient intake. |
Palavras-Chave: |
Alimentos alternativos; Alternative feedstuffs; Feedlot; Ruminate. |
Thesagro: |
Confinamento; Produção animal; Pupunha; Subproduto; Suplemento Alimentar. |
Thesaurus NAL: |
animal production; ruminants. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/138951/1/Gherman-2015.pdf
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Marc: |
LEADER 02499naa a2200349 a 4500 001 2036891 005 2016-03-24 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCABRAL, Í. dos S. 245 $aSilage or fresh by-product of peach palm as roughage in the feeding of lambs.$h[electronic resource] 260 $c2015 520 $aThe objective of this study was to evaluate intake and apparent digestibility of agro-industrial by-product of peach palm in diets for lambs. Twenty castrated, crossbred Santa Ines lambs, with average age of 150 days and body weight of 22.4±3.4 kg, were distributed in a completely randomized design with four experimental diets composed of the following: fresh by-product of peach palm enriched with urea + ammonia sulfate (FU); fresh peach palm by-product + concentrate (FP); silage of peach palm by-product + concentrate (SP); and silage of peach palm by-product enriched with 15% of cornmeal + concentrate (SPC). Intake was recorded daily, and the digestibility coefficients were estimated with the internal marker indigestible acid detergent fiber (iADF). Diet FU resulted in the lowest intake and digestibility of the nutrients evaluated. Animals receiving diet FP showed higher intakes of dry matter (DM), organic matter (OM), crude protein (CP), neutral detergent fiber (NDF), total digestible nutrients (TDN), and digestible energy (DE) in relation to animals fed diets SP and SPC. Diets SP and SPC showed higher coefficients of digestibility of DM, OM, CP, and NDF than diet FP. Diet SP reduced the intakes of DM, OM, ether extract (EE), non-fibrous carbohydrate (NFC), TDN, and DE and the digestibility coefficients of DM, OM, and NFC as compared with diet SPC. Feedlot lambs fed a diet with fresh peach palm by-product + concentrate (diet FP) have higher nutrient intake. 650 $aanimal production 650 $aruminants 650 $aConfinamento 650 $aProdução animal 650 $aPupunha 650 $aSubproduto 650 $aSuplemento Alimentar 653 $aAlimentos alternativos 653 $aAlternative feedstuffs 653 $aFeedlot 653 $aRuminate 700 1 $aAZEVÊDO, J. A. G. 700 1 $aALMEIDA, F. M. de 700 1 $aPEREIRA, L. G. R. 700 1 $aARAUJO, G. G. L. de 700 1 $aNOGUEIRA, A. S. 700 1 $aSOUZA, L. L. 700 1 $aOLIVEIRA, G. A. de 700 1 $aOLIVEIRA FILHO, C. A. A. de 773 $tTropical Animal Health and Production$gv. 47, n. 3, p. 525-531, 2015.
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Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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