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Registros recuperados : 398 | |
161. | | VIEIRA JUNIOR, P. A.; CICERO, S. M.; JORGE, L. A. de C.; MIRANDA, L. C.; DOURADO NETO, D.; DIAS, C. T. dos S.; SILVA, W. R. da. Emprego da tecnica de analise de imagens na determinacao do comprimento e da largura de sementes de milho. Revista Brasileira de Sementes, Brasilia, v.21, n.2, p.110-119, 1999. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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162. | | VIEIRA JUNIOR, P. A.; CICERO, S. M.; JORGE, L. A. de C.; MIRANDA, L. C.; DOURADO NETO, D.; DIAS, C. T. dos S.; SILVA, W. R. da. Emprego da técnica de análise de imagens na determinação do comprimento e da largura de sementes de milho. Revista Brasileira de Sementes, Brasilia, v.21, n.2, p.110-119, 1999. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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163. | | CARRÃO-PANIZZI, M. C.; ALMEIDA, L. A. de; KIIHL, R. A. de S.; MIRANDA, L. C.; MANDARINO, J. M. G.; DOMIT, L. A. VIEIRA, O. V. Indicação da cultivar de soja BRS 216 para o estado de São Paulo. In: REUNIÃO DE PESQUISA DE SOJA DA REGIÃO CENTRAL DO BRASIL, 25., 2003, Uberaba. Resumos... Londrina: Embrapa Soja: EPAMIG: Fundação Triângulo, 2003. p. 51-52. (Embrapa Soja. Documentos, 209). Organizado por Odilon Ferreira Saraiva, Regina Maria Villas Boas de Campos Leite. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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164. | | LOPES, V. S.; ROLLA, A. A. P.; LIMA, D. de; DOMIT, L. A.; DALBOSCO, M.; MIRANDA, L. C.; MARCELINO, F. C. Monitoramento da cadeia produtiva da soja: identificação de pontos críticos e nível de contaminação entre cultivos de soja convencional e transgênica resiste a glifosato. In: SIMPÓSIO DE CIÊNCIAS AMBIENTAIS DO NORTE DO PARANÁ, 2., 2009, Bandeirantes. [O Desafio do desenvolvimento sustentável: resumos.]. Bandeirantes: UENP, 2009. 4 p. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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165. | | ALMEIDA, L. A.; KIIHL, R. A. S.; PANIZZI, M. C. C.; MIRANDA, L. C.; YORINORI, J. T.; DOMIT, L. A.; KASTER, M.; GOMIDE, F. B. Novas cultivares de soja da Embrapa para o Estado do Paraná. In: REUNIÃO DE PESQUISA DE SOJA DA REGIÃO SUL, 29., 2001, Porto Alegre. Atas e resumos 2001. Porto Alegre: FEPAGRO, 2001. p. 36. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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166. | | CARNEIRO, G. E. de S.; PIPOLO, A. E.; MIRANDA, L. C.; PETEK, M. R.; BORGES, R. de S.; GOMIDE, F. B.; DALBOSCO, M.; DENGLER, R. U. Cultivares de soja: macrorregiões 1, 2 e 3 Centro-Sul do Brasil. Londrina: Embrapa Soja, 2013. 55 p. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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167. | | BASSOI, M. C.; BRUNETTA, D.; TAVARES, L. C. V; MIRANDA, L. C.; BECKERT, O. P.; SCHEEREN, P. L.; MIRANDA, M. Z. de; AZAMBUJA, J. R. S. de. Cultivares de trigo Embrapa. Londrina: Embrapa Soja, 2007. 40 p. (Embrapa Soja. Documentos, 291). Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Cerrados; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Rondônia; Embrapa Soja; Embrapa Trigo; Embrapa Unidades Centrais. |
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168. | | BASSOI, M. C.; FRONZA, V.; TAVARES, L. C. V.; MIRANDA, L. C.; BECKERT, O. P.; SCHEEREN, P. L.; MIRANDA, M. Z. de; AZAMBUJA, J. R. S. de. Cultivares de trigo: Embrapa. Londrina: Embrapa Soja, 2008. 40 p. (Embrapa Soja. Documentos, 307). Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima; Embrapa Semiárido; Embrapa Soja; Embrapa Trigo; Embrapa Unidades Centrais. |
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169. | | ALMEIDA, L. A.; KIIHL, R. A. S.; MENOSSO, O. G.; MIRANDA, L. C.; YORINORI, J. T.; KASTER, M. POLA, J. N. Cultivar de soja BL-38. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 1999, Londrina. Anais... Londrina: Embrapa Soja, 1999. p.483. (Embrapa Soja. Documentos, 124). Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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170. | | KIIHL, R. A. S.; ALMEIDA, L. A.; MENOSSO, O. G.; MIRANDA, L. C.; YORINORI, J. T.; KASTER, M.; POLA, J. N. Cultivar de soja BR-37. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 1999, Londrina. Anais... Londrina: Embrapa Soja, 1999. p.510. (Embrapa Soja. Documentos, 124). Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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171. | | KIIHL, R. A. S.; ALMEIDA, L. A.; MIRANDA, L. C.; YORINORI, J. T.; KASTER, M.; PIPOLO, A. E.; DOMIT, L. A. Cultivar de soja BRS 132. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 1999, Londrina. Anais... Londrina: Embrapa Soja, 1999. p.510. (Embrapa Soja. Documentos, 124). Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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172. | | ALMEIDA, L. A.; KIIHL, R. A. S.; MIRANDA.; L. C.; PIPOLO, A. E.; YORINORI, J. T.; KASTER, M.; DOMIT, L. A. Cultivar de soja BRS 133. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 1999, Londrina. Anais... Londrina: Embrapa Soja, 1999. p.483. (Embrapa Soja. Documentos, 124). Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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173. | | KIIHL, R. A. S.; ALMEIDA, L. A.; MIRANDA, L. C.; YORINORI, J. T.; DOMIT, L. A.; PIPOLO, A. E.; KASTER, M. Cultivar de soja BRS 134. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 1999, Londrina. Anais... Londrina: Embrapa Soja, 1999. p.511. (Embrapa Soja. Documentos, 124). Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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174. | | ALMEIDA, L. A.; KIIHL, R. A. S.; MIRANDA, L. C.; YORINORI, J. T.; DOMIT, L. A.; PIPOLO, A. E.; KASTER, M. Cultivar de soja BRS 135. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 1999, Londrina. Anais... Londrina: Embrapa Soja, 1999. p.484. (Embrapa Soja. Documentos, 124). Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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175. | | KIIHL, R. A. S.; ALMEIDA, L. A.; MIRANDA, L. C.; KASTER, M.; YORINORI, J. T.; PIPOLO, A. E.; DOMIT, L. A. Cultivar de soja BRS 136. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 1999, Londrina. Anais... Londrina: Embrapa Soja, 1999. p.511. (Embrapa Soja. Documentos, 124). Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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176. | | KIIHL, R. A. S.; ALMEIDA, L. A.; MIRANDA, L. C.; YORINORI, J. T.; PIPOLO, A. E.; DOMIT, L. A.; KASTER, M.; MENOSSO, O. G. Cultivar de soja BRS 156. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 1999, Londrina. Anais... Londrina: Embrapa Soja, 1999. p.512. (Embrapa Soja. Documentos, 124). Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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177. | | ALMEIDA, L. A.; KIIHL, R. A. S.; MIRANDA, L. C.; YORINORI, J. T.; PIPOLO, A. E.; DOMIT, L. A.; KASTER, M.; MENOSSO, O. G. Cultivar de soja BRS 157. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 1999, Londrina. Anais... Londrina: Embrapa Soja, 1999. p.512. (Embrapa Soja. Documentos, 124). Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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178. | | ALMEIDA, L. A.; KIIHL, R. A. S.; TOLEDO, J. F. F.; MIRANDA, L. C.; KASTER, M.; DOMITT, L.; PÍPOLO, A. E.; YORINORI, J. T. Cultivar de soja BRS 183. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 2.; MERCOSOJA 2002, 2002, Foz do Iguaçu. Perspectivas do agronegócio da soja: resumos. Londrina: Embrapa Soja, 2002. p. 170. (Embrapa Soja. Documentos, 181). Organizado por Odilon Ferreira Saraiva, Clara Beatriz Hoffmann-Campo. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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179. | | ALMEIDA, L. A.; KIIHL, R. A. S.; TOLEDO, J. F. F.; MIRANDA, L. C.; KASTER, M.; DOMITT, L.; PÍPOLO, A. E.; YORINORI, J. T. Cultivar de soja BRS 184. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 2.; MERCOSOJA 2002, 2002, Foz do Iguaçu. Perspectivas do agronegócio da soja: resumos. Londrina: Embrapa Soja, 2002. p. 171. (Embrapa Soja. Documentos, 181). Organizado por Odilon Ferreira Saraiva, Clara Beatriz Hoffmann-Campo. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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180. | | ALMEIDA, L. A.; KIIHL, R. A. S.; TOLEDO, J. F. F.; MIRANDA, L. C.; KASTER, M.; DOMITT, L.; PÍPOLO, A. E.; YORINORI, J. T. Cultivar de soja BRS 185. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 2.; MERCOSOJA 2002, 2002, Foz do Iguaçu. Perspectivas do agronegócio da soja: resumos. Londrina: Embrapa Soja, 2002. p. 172. (Embrapa Soja. Documentos, 181). Organizado por Odilon Ferreira Saraiva, Clara Beatriz Hoffmann-Campo. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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Registros recuperados : 398 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
28/09/2022 |
Data da última atualização: |
22/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
SILVA, N. C. da; ASSIS, O. B. G. de; SARTORI, A. G. de O.; ALENCAR, S. M. de; MARTELLI-TOSI, M. |
Afiliação: |
ODILIO BENEDITO GARRIDO DE ASSIS, CNPDIA. |
Título: |
Chitosan suspension as extractor and encapsulating agent of phenolics from acerola by-product. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Food Research International, v. 161, e111855, 2022. |
Páginas: |
8 p. |
ISSN: |
0963-9969 |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.foodres.2022.111855 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The polymeric suspension of chitosan (Ch) has been an effective media for the extraction of total phenolic compounds (TPC) from the acerola by-product. It facilitates the subsequent production of nanoparticles loaded with the phenolics (Np-TPC) by ionic gelation. However, neither the effects of Ch concentration on encapsulation efficiency (EE%) of TPC nor which compounds are extracted in its media are known, being it the first objective of this study. The second objective was to analyze the stability of the Np-TPC under accelerated conditions and its release profile at pHs 3.0 and 7.0. The results showed that Ch does not affect the extraction of TPC. However, the EE increased from 35.0 to 48.1 % with the increase of Ch concentration (0.4 to 1.0 %). LC/ESI-QTOF MS analysis showed that phenolic acids and flavonoids are extracted in 0.8 % Ch medium. After encapsulation, microscopy images revealed particle sizes ranging between 110 and 150 nm. Additionally, the presence of phenolics did not change the stability of the particles under accelerated conditions and the actives were fully released into the released medium for 10 h. The Np-TPC suspension appears to be useful for the production of edible antioxidant coatings to preserve fruits/vegetables, with potential application as carrier of other food ingredients. |
Palavras-Chave: |
Active compounds; Drug carrier; Food residue; Nanoencapsulation. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1146931/1/P-Chitosan-suspension-as-extractor-and-encapsulating-agent-of-phenolics-from.pdf
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Marc: |
LEADER 02101naa a2200253 a 4500 001 2146931 005 2024-01-22 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0963-9969 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.foodres.2022.111855$2DOI 100 1 $aSILVA, N. C. da 245 $aChitosan suspension as extractor and encapsulating agent of phenolics from acerola by-product.$h[electronic resource] 260 $c2022 300 $a8 p. 520 $aThe polymeric suspension of chitosan (Ch) has been an effective media for the extraction of total phenolic compounds (TPC) from the acerola by-product. It facilitates the subsequent production of nanoparticles loaded with the phenolics (Np-TPC) by ionic gelation. However, neither the effects of Ch concentration on encapsulation efficiency (EE%) of TPC nor which compounds are extracted in its media are known, being it the first objective of this study. The second objective was to analyze the stability of the Np-TPC under accelerated conditions and its release profile at pHs 3.0 and 7.0. The results showed that Ch does not affect the extraction of TPC. However, the EE increased from 35.0 to 48.1 % with the increase of Ch concentration (0.4 to 1.0 %). LC/ESI-QTOF MS analysis showed that phenolic acids and flavonoids are extracted in 0.8 % Ch medium. After encapsulation, microscopy images revealed particle sizes ranging between 110 and 150 nm. Additionally, the presence of phenolics did not change the stability of the particles under accelerated conditions and the actives were fully released into the released medium for 10 h. The Np-TPC suspension appears to be useful for the production of edible antioxidant coatings to preserve fruits/vegetables, with potential application as carrier of other food ingredients. 653 $aActive compounds 653 $aDrug carrier 653 $aFood residue 653 $aNanoencapsulation 700 1 $aASSIS, O. B. G. de 700 1 $aSARTORI, A. G. de O. 700 1 $aALENCAR, S. M. de 700 1 $aMARTELLI-TOSI, M. 773 $tFood Research International$gv. 161, e111855, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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