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Registros recuperados : 65 | |
21. | | SCHNEIDER, R.; SARAIVA, K. M.; PEREIRA, E. A.; DALL'AGNOL, M.; MONTARDO, D. P. Desempenho de genótipos de trevo vermelho Trifolium pratensi L. na Depressão Central do Rio Grande do Sul. In: CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 19.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO, 12.; MOSTRA CIENTÍFICA, 2., 2010, Pelotas. Que futuro queremos: etica, ciência, política: [anais]. Pelotas: UFPEL, 2010. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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22. | | CORREA, D. S.; MERCANTE, L. A.; SCHNEIDER, R.; FACURE, M. H. M.; LOCILENTO, D. A. Composite nanofibers for removing water pollutants: Fabrication techniques. MARTINEZ, L. M. T.; KHARISSOVA, O. V.; KHARISOV, B. I. (Eds.). Handbook of Ecomaterials, v. 1, 2018, p. 1-29. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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23. | | FACURE, M. H. M.; SCHNEIDER, R.; ANDRE, R. S.; SANTOS, D. M. dos; CORREA, D. S. Detecção de antibióticos utilizando língua eletrônica à base de óxido de grafeno e dissulfeto de molibdênio. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE INSTRUMENTAÇÃO AGROPECUÁRIA, 4., 2019, São Carlos, SP. Ciência, inovação e mercado: anais. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2019. Editores: Paulino Ribeiro Villas-Boas, Maria Alice Martins, Débora Marcondes Bastos Pereira Milori, Ladislau Martin Neto. SIAGRO 2019. 583-586 Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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24. | | SCHNEIDER, R.; PEREIRA, E. A.; SARAIVA, K. M.; TAFERNABERRI JÚNIOR, V.; MONTARDO, D. P.; DALL'AGNOL, M. Produção de forragem e persistência de progênies de polinização cruzada de trevo branco no Município de Eldorado do Sul-RS. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE MELHORAMENTO DE FORRAGEIRAS, 2., 2009, Campo Grande, MS. [Anais]... Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2009. 3 p. 1 CD-ROM. Resumo expandido. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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30. | | SCHNEIDER, R.; PEREIRA, E. A.; HUBER, K. G. C.; MONTARDO, D. P.; DALL'AGNOL, M. Caracterização morfológica de progênies de polinização aberta de trevo branco. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 5., 2009, Vitória. O melhoramento e os novos cenários da agricultura: anais. Vitória: Incaper, 2009. Não paginado. 1 CD-ROM. (Incaper. Documentos, 11). Resumo expandido. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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31. | | PEREA, G. N. R.; PAVINATTO, A.; SCHNEIDER, R.; MUNK, M.; BRANDAO, H. de M.; CORREA, D. S. Electrospun nanofibers based on polyvinylpyrrolidone/chitosan and cloxacillin: investigation of morphological features, antibiotic release and antimicrobial properties. Journal of Polymer Research, v. 30, 166, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Instrumentação. |
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32. | | PEREIRA, E. A.; WEILER, R. L.; SCHNEIDER, R.; PERES, E. R.; MONTARDO, D. P.; SIMIONI, C.; DALL'AGNOL, M. Análise de adaptabilidade e estabilidade da produção de forragem de Paspalum nicorae L. em duas regiões fisiográficas do Rio Grande do Sul. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE MELHORAMENTO DE FORRAGEIRAS, 2., 2009, Campo Grande, MS. [Anais]... Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2009. 1 CD-ROM. Resumo expandido. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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33. | | SCHNEIDER, R.; DALL'AGNOL, M.; MONTARDO, D. P.; PEREIRA, E. A.; MARTINS, J. J.; SARAIVA, K. M.; TAFERNABERRI JUNIOR, V. Avaliação agronômica de progênies de policruzamento de trevo-branco em dois locais do Rio Grande do Sul. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, v. 40, n. 9, p. 1879-1885, set. 2011. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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38. | | SCHNEIDER, R.; MERCANTE, L. A.; ANDRE, R. S.; CHRISTINELLI, W. A.; TERRA, I. A. A.; CORREA, D. S. Immobilization of exfoliated dichalcogenide in nanofibers: investigation of morphology and optical properties. In: BRAZIL MRS MEETING - SBPMAT, 17, 2018, Natal, RN. Proceedings... Natal, RN: SBPMat, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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39. | | TAFERNABERRI JÚNIOR, V.; SCHNEIDER, R.; PEREIRA, E. A.; HUBER, K. G. C.; DALL'AGNOL, M.; MONTARDO, D. P. Desempenho de linhagens de aveia branca para produção de forragem em duas regiões fisiográficas do Estado do Rio Grande do Sul, Campanha gaúcha e Depressão Central. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE MELHORAMENTO DE FORRAGEIRAS, 2., 2009, Campo Grande, MS. [Anais]... Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2009. 3 p. 1 CD-ROM. Resumo expandido. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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40. | | ISKE, D. R.; SILVA, G. M. da; MAIXNER, A. R.; UHDE, L. T.; SCHNEIDER, R. F.; JEZEWSKI, T. J. Produção de sementes de genótipos de azevém (Lolium multiflorum L.) sob diferentes regimes de adubação nitrogenada e épocas de último corte. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 49., 2012, Brasília. A produção animal no mundo em transformação: anais. Brasília, DF: SBZ, 2012. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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Registros recuperados : 65 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Algodão. |
Data corrente: |
28/03/2023 |
Data da última atualização: |
28/03/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MASSARIOLI, A. P.; SARTORI, A. G. de O.; JULIANO, F. F.; AMARAL, J. E. P. G. do; SANTOS, R. C. dos; LIMA, L. M. de; ALENCAR, S. M. de. |
Afiliação: |
ADNA PRADO MASSARIOLI, ESALQ; ALAN GIOVANINI DE OLIVEIRA SARTORI, ESALQ; FERNANDA FRANCETTO JULIANO, ESALQ; JOSÉ EDUARDO PEDROSO GOMES DO AMARAL, ESALQ; ROSEANE CAVALCANTI DOS SANTOS, CNPA; LIZIANE MARIA DE LIMA, CNPA; SEVERINO MATIAS DE ALENCAR, ESALQ. |
Título: |
Simulated gastrointestinal digestion/Caco-2 cell model to predict bioaccessibility and intestinal permeability of p-coumaric acid and p-coumaroyl derivatives in peanut. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, v. 400, 134036, p. 1-8, 2023. |
ISSN: |
2590-1575 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Data concerning physiological recovery of whole peanut major phenolics throughout the gastrointestinal tract are scarce. In our study, the bioaccessibility and intestinal permeability of peanuts major phenolics were predicted by simulated digestion followed by Caco-2 cells monolayer model. Phenolics identification and quantification were performed by HPLC-ESI-QTOF-MS and HPLC-PDA, respectively. As results, p-coumaroyl conjugates with tartaric, sinapic and ferulic acids, and p-coumaric acid were the major phenolics found in the non-digested extract and in the digested and transported fractions. The in vitro bioaccessibility and Caco-2 cell transport of pcoumaric acid was 370% and 127%, respectively, while it was much lower for p-coumaroyl derivatives (7-100% and 14-31%, respectively). Nonetheless, the peroxyl scavenging activity remained unaltered, likely, at least artly, due to synergies between some phenolics, which concentration proportions changed throughout the experiment. Hence, there is indication that whole peanut is a source of bioavailable antioxidant phenolics. |
Thesagro: |
Amendoim; Nutrição Humana; Óleo Vegetal; Proteína Vegetal. |
Thesaurus NAL: |
Arid zones; Peanuts; Phenolic compounds. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1152824/1/SIMULATED-GASTROINTESTINAL-DIGESTION.pdf
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Marc: |
LEADER 01992naa a2200289 a 4500 001 2152824 005 2023-03-28 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2590-1575 100 1 $aMASSARIOLI, A. P. 245 $aSimulated gastrointestinal digestion/Caco-2 cell model to predict bioaccessibility and intestinal permeability of p-coumaric acid and p-coumaroyl derivatives in peanut.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aData concerning physiological recovery of whole peanut major phenolics throughout the gastrointestinal tract are scarce. In our study, the bioaccessibility and intestinal permeability of peanuts major phenolics were predicted by simulated digestion followed by Caco-2 cells monolayer model. Phenolics identification and quantification were performed by HPLC-ESI-QTOF-MS and HPLC-PDA, respectively. As results, p-coumaroyl conjugates with tartaric, sinapic and ferulic acids, and p-coumaric acid were the major phenolics found in the non-digested extract and in the digested and transported fractions. The in vitro bioaccessibility and Caco-2 cell transport of pcoumaric acid was 370% and 127%, respectively, while it was much lower for p-coumaroyl derivatives (7-100% and 14-31%, respectively). Nonetheless, the peroxyl scavenging activity remained unaltered, likely, at least artly, due to synergies between some phenolics, which concentration proportions changed throughout the experiment. Hence, there is indication that whole peanut is a source of bioavailable antioxidant phenolics. 650 $aArid zones 650 $aPeanuts 650 $aPhenolic compounds 650 $aAmendoim 650 $aNutrição Humana 650 $aÓleo Vegetal 650 $aProteína Vegetal 700 1 $aSARTORI, A. G. de O. 700 1 $aJULIANO, F. F. 700 1 $aAMARAL, J. E. P. G. do 700 1 $aSANTOS, R. C. dos 700 1 $aLIMA, L. M. de 700 1 $aALENCAR, S. M. de 773 $tFood Chemistry$gv. 400, 134036, p. 1-8, 2023.
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Registro original: |
Embrapa Algodão (CNPA) |
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