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Registros recuperados : 612 | |
221. | | RAMOS, M. L. G.; SILVA, S. L.; VARGAS, M. A. T. Compatibility between Rhizobium strains and recommended fungicides for common bean (Phaseolus vulgaris L.). In: INTERNATIONAL CONGRESS ON NITROGEN FIXATION, 12., 1999, Foz do Iguacu. Nitrogen fixation: from molecules to crop productivity - proceedings. Dordrechet: Kluwer, 2000. p.612. (Current Plant Science and Biotechnology in Agriculture, v.38). Editado por Fabio O. Pedrosa, Mariangela Hungria, Geoffrey Yates, William E. Newton. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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224. | | PRUSKI, F. F.; GRIEBELER, N. P.; FERREIRA, P. A.; RAMOS, M. M.; CECON, P. R. Equações para a estimativa do escoamento superficial máximo em 29 localidades do Estado de Minas Gerais. IN: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNÇIA DO SOLO, 25., 1995, Viçosa, MG. Resumos expandidos. Viçosa: UFV, 1995. v. 4, p. 1991-1993. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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226. | | RAMOS, M. L. G.; PARSONS, R.; SPRENT, J. I.; JAMES, E. K. Effect of water stress on nitrogen fixation and nodule structure of common bean. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 38, n. 3, p. 339-347, mar. 2003 Título em português: Efeito do estresse hídrico na fixação biológica de nitrogênio e estrutura de nódulos de feijão. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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231. | | RAMOS, M. L. G.; MACHADO, L. L.; CALDAS, L. S.; VIVALDI, L. J. Enraizamento de clones de mangaba, em diferentes meios, no cultivo in vitro. Brazilian Journal of Plant Physiology, Campinas, v. 15, p. 241, 2003. Suplemento. Resumo de trabalho apresentado no 9º Congresso Brasileiro de Fisiologia Vegetal, Atibaia, SP, setembro 2003. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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240. | | GODOI, A. M. de; RAMOS, M. L. G.; GUIMARÃES, C. M. Biomassa e densidade microbiana em solo cultivado com arroz nos sistemas de plantio direto e convencional, no cerrado. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 25.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 9.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 7.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 4., 2002, Rio de Janeiro. FertBio 2002: agricultura: bases ecológicas para o desenvolvimento social e econômico sustentado. Rio de Janeiro: [s. n.], 2002. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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Registros recuperados : 612 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
06/10/2021 |
Data da última atualização: |
24/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
OLIVEIRA, L. de L. de; OLIVEIRA, G. T. de; ALENCAR, E. R. de; QUEIROZ, V. A. V.; FIGUEIREDO, L. F. de A. |
Afiliação: |
LÍVIA DE LACERDA DE OLIVEIRA, Universidade de Brasília; GUILHERME THEODORO DE OLIVEIRA, Universidade de Brasília; ERNANDES RODRIGUES DE ALENCAR, Universidade Federal de Viçosa; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; LÚCIO FLAVIO DE ALENCAR FIGUEIREDO, Universidade de Brasília. |
Título: |
Physical, chemical, and antioxidant analysis of sorghum grain and flour from five hybrids to determine the drivers of liking of gluten-free sorghum breads. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
LWT. Food Science and Technology, 153, 112407, 2022. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Physical, chemical, and antioxidant analysis of grain and flour of five sorghum hybrids with different pericarp color (brown, red, and white) and endosperm texture were conducted to prepare gluten-free bread. Specific volume, texture, and acceptance were assessed in the breads. All characteristics were correlated to identify the drivers of liking. Only the brown BRS 305 and 1167048 hybrids presented pigmented testa layer with higher total phenolic contents (TPC) and total condensed tannins (TAN). The former stood out for antioxidants (1493 mg/100 g of TPC, 609.9 mg/100 g of TAN). The negative effect of antioxidants and fibers on bread acceptance was highlighted. Red sorghum BRS 332 presented higher acceptance, besides an interesting content of antioxidants (218 mg/100 g of TPC and 21.4 mg/100 g of TAN). Proteins, carbohydrates, and soluble starch were drivers of liking. Their contents could be adjusted with other ingredients to improve formulations of higher antioxidant sorghum breads. |
Palavras-Chave: |
Acceptance drivers; Antioxidant foods; Flour trait; Grain diversity. |
Thesagro: |
Alimento; Amido; Antioxidante; Farinha; Glúten; Grão; Pão; Sorgo. |
Thesaurus NAL: |
Breads; Gluten-free foods. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/226747/1/Physical-chemical.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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