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Registros recuperados : 84 | |
21. | | GARNERO, A. D. V.; MARCONDES, C. R.; ALBUQUERQUE, N. I. de; ARAÚJO, R. O.; PENDU, Y.; GUIMARÃES, D. A. Growth curve of female collared peccaries (Pecari tajacu) raised in captivity in the Brazilian Amazon Region. Arquivo Brasileiro Medicina Veterinária e Zootecnia, v. 65, n. 4, p. 961-966, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Pecuária Sudeste. |
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22. | | ALBUQUERQUE, N. I. de; GUIMARÃES, D. A.; DIAS, H. L. T.; LE PENDU, Y.; KAHWAGE, P. R.; GARCIA, A. R. Intensive production system of collared peccary (Pecari tajacu) in Brazilian Amazon. Advances in Animal Biosciences, v. 1, n. 2, p. 480-481, 2010. International Symposium on Sustainable Animal Production in the Tropics: Farming in a Changing World Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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23. | | ALBUQUERQUE, N. I. de; MARTINS, Á. L.; SELLGMAN, I. C.; PEREIRA, W. L. A.; GUIMARÃES, D. A. de A. Manejo de Tayassu tatacu em cativeiro: enriquecimento ambiental como recurso na diminuição de estresse. In: CONGRESSO INTERNACIONAL SOBRE MANEJO DE FAUNA SILVESTRE NA AMAZÔNIA E AMÉRICA LATINA, 8., 2008, Rio Branco, AC. Manejo e monitoramento de fauna silvestre em florestas tropicais: anais. Rio Branco, AC, 2008. p. 48. CIMFAUNA. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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26. | | ALBUQUERQUE, N. I.; CONTRERAS, C. C.; ALENCAR, S.; MEIRELLES, C. F.; AGUIAR, A. P.; MOREIRA, J. A.; PACKER, I. U. Propriedades da carne e perfil de ácidos graxos do pernil de catetos (Tayassu tajacu) alimentados com torta de babaçu (Orbignya phalerata). Arquivo brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, Belo Horizonte, v. 61, n. 6, p. 1419-1427, dez. 2009. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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27. | | ALBUQUERQUE, N. I. de; MOREIRA, J. A.; SILVA, J. V. da; MEIRELLES, C. F.; PACKER, I. U.; GUIMARÃES, D. A. Emprego do babaçu (Orbignya phalerata) como fonte energética para caititus (Pecari tajacu). Asian Wild Pig News, v. 12, n. 1, p. 61-77, Jun. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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28. | | FERNANDES, H. R.; DELIZA, R.; CABRAL NETO, O.; SILVA, C. M.; ALBUQUERQUE, N. I. de; MARTINS, T. R.; ROSENTHAL, A. Effect of high hydrostatic pressure on the meat of collared peccaries (Tayassu tajacu) with different ages. African Journal of Food Science, v. 16, n. 9, 215-225, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Amazônia Oriental. |
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29. | | GARNERO, A. DEL V.; ALBUQUERQUE, N. I. de; LE PENDU, I.; GUIMARÃES, D. A. de A.; MARCONDES, C. R. Curva de crescimento do caititu (Tayassu tajacu) criado em cativeiro na Amazônia. Hífen, Uruguaiana, v. 32, n. 61, p. 41, I sem. 2008. Resumos apresentados no VIII Salão de Iniciação Científica - Ed. Internacional, VIII Mostra Científica - Ed. Internacional e I Feira de Extensão - Ed. Internacional, Uruguaiana, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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31. | | ALBUQUERQUE, N. I. de; GUIMARÃES, D. A. A.; DIAS, H. L. T.; LE PENDU, Y.; SILVA, J. V. da. Conservação ex situ e produção em cativeiro de caititus (Pecari tajacu) na Amazônia. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 4., 2016, Curitiba. Recursos genéticos no Brasil: a base para o desenvolvimento sustentável: anais. Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Recursos Genéticos, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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34. | | ALBUQUERQUE, N. I. de; ESPINHEIRO, R. de F.; BONFIM, S. R. K. M.; LOPES, M. L.; GUIMARÃES, D. A.; DIAS, H. L. T. Research antibodies against Leptospira sp. in caititus (Tayassu tajacu) bred in captivity in Para State, Brazil. In: CONFERÊNCIA NACIONAL DE DEFESA AGROPECUÁRIA, 4., 2013, Belém, PA. Defesa agropecuária e sustentabilidade. Belém, PA: SBDA, 2014. p. 84-85. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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35. | | ESPINHEIRO, R. de F.; BONFIM, S. R. K. M.; ALBUQUERQUE, N. I. de; LOPES, M. L.; VASCONCELLOS, S. A.; GONÇALVES, E. C. A study of anti-Leptospira sp. antibodies in farm livestock of Para State, Brazil. In: CONFERÊNCIA NACIONAL DE DEFESA AGROPECUÁRIA, 4., 2013, Belém, PA. Defesa agropecuária e sustentabilidade. Belém, PA: SBDA, 2014. p. 94-95. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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36. | | DIAS, H. L. T.; ESPINHEIRO, R. de F.; ALBUQUERQUE, N. I. de; BONFIM, S. R. K. M.; GONÇALVES, E. C.; AGUIAR, D. C. F. A serological survey to determine the commonly occurring serovars of Leptospira sp.in herds buffaloes in the Para State, Brazil. In: CONFERÊNCIA NACIONAL DE DEFESA AGROPECUÁRIA, 4., 2013, Belém, PA. Defesa agropecuária e sustentabilidade. Belém, PA: SBDA, 2014. p. 96-97. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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37. | | SILVA, S. do S. B. da; LE PENDU, Y.; OHASHI, O. M.; OBA, E.; ALBUQUERQUE, N. I. de; GARCIA, A. R.; MAYOR, P.; GUIMARÃES, D. A. de A. Sexual behavior of Pecari tajacu (Cetartiodactyla: Tayassuidae) during periovulatory and early gestation periods. Behavioural Processes, v. 131, p. 68-73, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Pecuária Sudeste. |
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38. | | ESPINHEIRO, R. F.; DIAS, H. L. T.; GUIMARÃES, D. A.; ALBUQUERQUE, N. I.; GARCIA, A. R.; KAHWAGE, P. R.; OHASHI, O. M.; VASCONCELLOS, S. A. Sorovares de Leptospira spp. em caititus (Tayassu tajacu) mantidos em cativeiro na região metropolitana de Belém. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOLOGIA, 28., 2010, Belém. Biodiversidade e sustentabilidade: resumos. Belém, PA: Sociedade Brasileira de Zoologia, 2010. p. 1358. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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40. | | ALBUQUERQUE, N. I. de; KAHWAGE, P. R.; COSTA, J. F.; MOREIRA, J. A.; GARCIA, A. R.; DIAS, H. T.; GUIMARÃES, D. A. de A. Avaliação da carcaça e dos componentes não-carcaça de caititus (Pecari tajacu) alimentados com torta de dendê. Archivos Latinoamericanos de Producción Animal, v. 20, n. 3-4, p. 55-60, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Pecuária Sudeste. |
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Registros recuperados : 84 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Solos. |
Data corrente: |
18/12/2012 |
Data da última atualização: |
09/11/2022 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
ALBUQUERQUE, N. I. de; GUIMARÃES, D. A. de A.; DIAS, H. L. T.; TEIXEIRA, P. C.; MOREIRA, J. A. |
Afiliação: |
NATALIA INAGAKI DE ALBUQUERQUE, CPATU; DIVA ANÉLIE DE ARAUJO GUIMARÃES, UFPA; HILMA LÚCIA TAVARES DIAS, UFPA; PAULO CESAR TEIXEIRA, CPAA/CNPS; JOSÉ APARECIDO MOREIRA, UNUVERSIDADE FEDERAL DO RIO GRANDE DO NORTE. |
Título: |
Use of palm kernel cakes (Elaeis guineensis and Orbignya phalerata), co-products of the biofuel industry, in collared peccary (Pecari tajacu) feeds. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: MAKKAR, H. P. S. (Ed.). Biofuel co-products as livestock feed: opportunities and challenges. Rome: FAO, 2012. |
Páginas: |
p. 263-273. |
Idioma: |
Inglês Português |
Conteúdo: |
The oil palm (Elaeis guineensis) and the babassu (Orbignya phalerata) are palms of commercial interest in tropical countries and are found in the Brazilian Amazon. The oil from these palms has diverse uses, such as food, production of charcoal, soap and, most recently, biodiesel. The remainder of the plant, which is the bulk, is not normally commercialized, making it an ideal alternative source of low-cost energy for animal feed. The systems for breeding wild animals in captivity for commercialization and sustainability have an important role in conservation, because these species of game animals are under constant environmental pressure. For the collared peccary (Pecari tajacu) production system, the major part of the cost is feed. If alternative sources of low-cost animal feed could be used in the animal?s diet, the production of the collared peccary could provide a new source of income for rural Brazilian producers. The use of co-products of oil palm and babassu has been found to be positive both for performance and for carcass characteristics of those animals bred in captivity. The replacement of 40percent and 15percent of the energy components of the traditional collared peccary diet with babassu and oil palm, respectively, showed the best improvement in the productive performance, demonstrating that they could reduce feeding costs while maintaining good animal development. |
Palavras-Chave: |
Co-products; Orbgnya phalerata; Palm kernel cakes; Pecari tajacu; Pecaritacaju. |
Thesagro: |
Biocombustível; Dendê; Elaeis Guineensis. |
Categoria do assunto: |
-- P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/77374/1/CapNataliaFao.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/72448/1/Use-of-palm-kernel-cakes-...-Paulo-Cesar-cap-14.pdf
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Marc: |
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Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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