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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  24/02/2017
Data da última atualização:  13/12/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  MANITA, D.; ALVES, R.; BRAGA, A. C.; FOGACA, F. H. dos S.; MARQUES, A.; COSTA, P. R.
Afiliação:  DIANA MANITA, Institute for the Sea and Atmosphere, Portugal; RICARDO ALVES, Institute for the Sea and Atmosphere, Portugal; ANA CATARINA BRAGA, Institute for the Sea and Atmosphere, Portugal; FABIOLA HELENA DOS SANTOS FOGACA, CPAMN; ANTÓNIO MARQUES, Institute for the Sea and Atmosphere, Portugal; PEDRO REIS COSTA, Institute for the Sea and Atmosphere, Portugal.
Título:  In vitro bioaccessibility of the marine biotoxin okadaic acid and Dinophysistoxin-2 in steamed and raw shellfish.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON HARMFUL ALGAE BRAZIL-ICHA, 17., 2016, Florianópolis. Abstract book. Florianópolis: ISSHA, 2016. lT0108.
Páginas:  p. 95.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Ácido okadaico; Crustáceos.
Thesagro:  Alimento.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/156739/1/Internacional-p96.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAMN31625 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Semiárido.
Data corrente:  27/05/2019
Data da última atualização:  05/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  AFONSO, M. R. A.; RODRIGUES, B. K. M.; COSTA, J. M. C. da; RYBKA, A. C. P.; WURLITZER, N. J.
Afiliação:  Marcos R. A. Afonso, Universidade Federal do Ceará (UFC); Brena K. M. Rodrigues, Universidade Federal do Ceará (UFC); José M. C. da Costa, Universidade Federal do Ceará (UFC); ANA CECILIA POLONI RYBKA, CPATSA; NEDIO JAIR WURLITZER, CNPAT.
Título:  Microstructure and flow properties of lyophilized mango pulp with maltodextrin.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v. 23, n. 2, p. 133-137, 2019.
DOI:  10.1590/1807-1929/agriambi.v23n2p133-137
Idioma:  Inglês
Português
Conteúdo:  The present study had as objective to determine the flow properties and behavior of lyophilized mango pulp powder as a function of different concentrations of maltodextrin. In the samples of the powders contain 5, 10 and 15% of maltodextrin the angle of effective internal friction, wall friction angle, flow index and bulk density were determined. The microstructure was evaluated by scanning electron microscopy. The freeze-dried samples are characterized as having an amorphous structure, and the drying aid used modified the surface of the particles. The flow index was 3.19, 4.28 and 4.53 for samples containing, respectively, 5, 10 and 15% maltodextrin. Increasing the concentration of maltodextrin in the mango pulp decreased the effective angles of internal friction and wall friction. The bulk density of the powders increased with increasing concentration of maltodextrin for the samples containing 5, 10 and 15% of the maltodextrin, being equal to 597.8, 689.8 and 691.3 kg m-3, respectively. Thus, it was concluded that the addition of maltodextrin modified the shape of the particles, decreased segregation, affected the flow properties of the mango powders, facilitating flow and increasing their bulk density.
Palavras-Chave:  Fluxo; Fruta em pó; Indice de fluxo; Manga com maltodextrina; Pó da polpa; Polpa liofilizada; Pós.
Thesagro:  Fruta; Manga; Mangifera Indica; Microscopia; Polpa.
Thesaurus NAL:  Flow; Fruits; Microscopy; Powders; Rheology.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/200345/1/Microstructure-and-flow-2019.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/197857/1/ART19006.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAT16111 - 1UPCAP - DD2019.0064
CPATSA58651 - 1UPCAP - DD
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