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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
27/11/2001 |
Data da última atualização: |
31/08/2020 |
Autoria: |
BASTOS, T. X.; MULLER, A. A.; PACHECO, N. A.; SAMPAIO, S. M. N.; ASSAD, E. D.; MARQUES, A. F. S. |
Afiliação: |
THEREZINHA XAVIER BASTOS, CPATU; ANTONIO AGOSTINHO MULLER, CPATU; NILZA ARAUJO PACHECO, CPATU; SANDRA MARIA NEIVA SAMPAIO, CPATU; EDUARDO DELGADO ASSAD, CPAC; ANTÔNIO FERNANDO SALGADO MARQUES, FCAP. |
Título: |
Risco climático para a cultura do dendê - estado do Pará (resultados preliminares). |
Ano de publicação: |
2001 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE AGROMETEOROLOGIA, 12.; REUNIÃO LATINO-AMERICANA DE AGROMETEOROLOGIA, 3., 2001, Fortaleza. Agua e agrometeorologia no Novo Milênio: anais. Fortaleza: Sociedade Brasileira de Agrometeorologia: Fundação Cearense de Meteorologia e Recursos Hídricos, 2001. |
Volume: |
v.1 |
Páginas: |
p. 309-310. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Brasil; Elaeis guinensis; Para. |
Thesagro: |
Clima; Dendê; Risco; Zoneamento Climático. |
Thesaurus Nal: |
Brazil; climate; climatic zones; risk. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/215657/1/Risco-climatico-para-a-cultura.pdf
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Marc: |
LEADER 01068naa a2200325 a 4500 001 2124652 005 2020-08-31 008 2001 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBASTOS, T. X. 245 $aRisco climático para a cultura do dendê - estado do Pará (resultados preliminares). 260 $c2001 300 $ap. 309-310. v.1 490 $vv.1 650 $aBrazil 650 $aclimate 650 $aclimatic zones 650 $arisk 650 $aClima 650 $aDendê 650 $aRisco 650 $aZoneamento Climático 653 $aBrasil 653 $aElaeis guinensis 653 $aPara 700 1 $aMULLER, A. A. 700 1 $aPACHECO, N. A. 700 1 $aSAMPAIO, S. M. N. 700 1 $aASSAD, E. D. 700 1 $aMARQUES, A. F. S. 773 $tIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE AGROMETEOROLOGIA, 12.; REUNIÃO LATINO-AMERICANA DE AGROMETEOROLOGIA, 3., 2001, Fortaleza. Agua e agrometeorologia no Novo Milênio: anais. Fortaleza: Sociedade Brasileira de Agrometeorologia: Fundação Cearense de Meteorologia e Recursos Hídricos, 2001.
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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Biblioteca |
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Origem |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
18/12/2020 |
Data da última atualização: |
18/12/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
SOARES, J. M. D; ABREU, R. E. F.; COSTA, M. M. da; MELO, N. F. de; OLIVEIRA, H. P. de. |
Afiliação: |
Juliana Mikaelly Dias Soares; Ruan Emmanuell Franco Abreu; Mateus Matiuzzi da Costa; NATONIEL FRANKLIN DE MELO, CPATSA; Helinando Pequeno de Oliveira. |
Título: |
Investigation of Lactobacillus paracasei encapsulation in electrospun fibers of Eudragit® L100. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Polímeros, v. 30 n. 3, 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.1590/0104-1428.03020 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Some species of Lactobacillus have demonstrated beneficial health effects being applied in the production of food supplements. Thus, the incorporation of viable cells as encapsulated probiotics represents an essential condition to be considered in new strategies for the controlled release of microorganisms. Herein, the massive encapsulation of Lactobacillus paracasei is provided by the use of alternative electrospinning technique. Is spite of the high voltage required for the production of fibers, a high density of viable cells is observed into the polymeric electrospun web, allowing the controlled release at targeted pH (characteristic of Eudragit® L100 polymer support). The reported procedure circumvents typical drawbacks of degradation of microorganisms under adverse conditions (storage, package and low pH) and preserves its biologic action after complete release from polymer fibers. |
Palavras-Chave: |
Encapsulamento; Probióticos. |
Thesagro: |
Alimento; Suplemento Alimentar. |
Thesaurus NAL: |
Encapsulation; Lactobacillus; Probiotics. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/219429/1/Investigation-of-Lactobacillus-paracasei-encapsulation-2020.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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