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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
09/01/2003 |
Data da última atualização: |
28/08/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
COSTA, J. G. da; PAIVA, L. E.; ALMEIDA, A. S.; SOUZA, S. O. de. |
Afiliação: |
JOAO GOMES DA COSTA, CPATSA. |
Título: |
Comparação entre variedades de mangueira em relação a características do fruto nas condições do Submédio do São Francisco. |
Ano de publicação: |
2002 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA., 17., 2002, Belém, PA. Anais... Belém, PA: SBF, 2002. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Este trabalho objetivou avaliar atributos do fruto de 14 variedades nas condições do Submédio do Vale do São Francisco |
Palavras-Chave: |
Característica; Submédio São Francisco. |
Thesagro: |
Fruto; Manga; Variedade. |
Categoria do assunto: |
A Sistemas de Cultivo |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPATSA/25428/1/OPB1070.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
Data corrente: |
02/12/2021 |
Data da última atualização: |
02/12/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
COUTO, M. V. S. do; SOUSA, N. da C.; PAIXAO, P. E. G.; MEDEIROS, E. dos S.; ABE, H. A.; MENESES, J. O.; CUNHA, F. S.; NOGUEIRA FILHO, r. M.; SOUSA, R. C. de; MARIA, A. N.; CARNEIRO, P. C. F.; CORDEIRO, C. A. M.; FUJIMOTO, R. Y. |
Afiliação: |
MARCIA VAL´ERIA SILVA DO COUTO, UFPA; NATALINO DA COSTA SOUSA, UFPA; PETERSON EMMANUEL GUIMARAES PAIXAO, UNIT; ESTELA DOS SANTOS MEDEIROS, UPIOX; HIGO ANDRADE ABE, UFPA; JULIANA OLIVEIRA MENESES, UNIT; FERNANDA SANTOS CUNHA, UNIT; RICARDO MARQUES NOGUEIRA FILHO, UNIT; RICARDO COELHO DE SOUSA, CPATC; ALEXANDRE NIZIO MARIA, CPATC; PAULO CESAR FALANGHE CARNEIRO, CPATC; CARLOS ALBERTO MARTINS CORDEIRO; RODRIGO YUDI FUJIMOTO, CPATC. |
Título: |
Is there antimicrobial property of coconut oil and lauric acid against fish pathogen? |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Aquaculture, v. 545, n. 15, 737234, Dec. 2021. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study evaluated in vitro the antimicrobial activity of virgin coconut oil (VCO) and lauric acid (LA) against three fish pathogens (Aeromonas hydrophila, Saprolegnia parasitica and Ichthyophthirius multifiliis). The experiments occurred in completely randomized design with five concentration for pathogen to determine lethal concentration. All data were subjected to analysis of variance (ANOVA) with post-hoc Tukey test (p ≤ 0.05). Virgin coconut oil (VCO) and lauric acid (LA) affected the fungal and bacterial growth. Only the lauric acid (LA) prevent the mycelial growth (r2 = 0.94) while the virgin coconut oil (VCO) reduced it. However, none treatment (VCO and LA) promoted fungicidal effect. Lauric acid provoked complete mortality (100%) of Ichthyophthirius multifiliis at concentration 40 mg.L−1 while the virgin coconut oil only reduced its development with 386.71 μL.L−1 (equivalent to the LA 200 mg.L−1). In the bacterial assy, both VCO and LA caused reduced the colonies amount, but they have no any inhibition halo against the bacterium. The results suggest positive effect to control the pathogen development with greater effects using lauric acid. |
Thesagro: |
Coco; Microbiologia; Óleo; Óleo Vegetal; Patógeno; Peixe. |
Thesaurus NAL: |
Coconuts; Oils; Plant pathogens. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/228394/1/artigo-aquaculture-oleo-de-coco-in-vitro.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC) |
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