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Registros recuperados : 222 | |
4. | | PEREIRA, G. E.; GUERRA, C. C.; GUERRA, C. C.; LIRA, M. M. P.; LIMA, M. D. de O.; SANTOS, J. de O. Evaluation qualitative de vins blancs produits en climat tropical au Brésil. In: DEUTSCHER WEINBAUKONGRESS, 59.; INTERNATIONALES SYMPOSIUM INNOVATIONEN DER KELLERWIRTSCHAFT, 8., 2007, Stuttgart. p. 311. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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5. | | SILVA, L. F. da; GUERRA, C. C.; CAVALCANTI, F. R.; BERGOLD, A. M. Nutraceutical evaluation of red wines from 'Campanha Gaúcha' by a feasible HPLC-DAD method for bioactive polyphenols. In: CONGRESSO LATINOAMERICANO DE CROMATOGRAFIA Y TÉCNICAS AFINES, 15.; CONGRESSO COLOMBIANO DE CROMATOGRAFIA, 7., 2014, Cartagena de Indias, Colombia. Presentaciones en poster: alimientos y bebidas. Bogotá: Sociedad Colombiana de Ciencias Químicas, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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6. | | LIMA, M. V.; JUAÍS, D.; LEAL, P. R. X.; LIRA, M. M. P.; GUERRA, C. C.; ARNAUD, A. M. Perfil fenólico de uvas tintas Vitis vinifera l. cultivadas no Vale do Sub-médio São Francisco. In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 10.; CONGRESSO BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 11.; SEMINÁRIO FRANCO-BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 2., 2005, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2005. p. 327. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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10. | | GUERRA, C. C.; ZANUS, M. C.; TONIETTO, J.; ZUCOLOTO, M.; SALVADOR, M. B. G.; TAFFAREL, J. C. Perfil analítico e sensorial de vinhos da indicação de procedência Vale dos Vinhedos, Brasil. In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 11., 2007, Mendoza. Seduciendo al consumidor de hoy: anales. [Mendoza: INV: CLEIFRA], 2007. 1 CD-ROM. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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12. | | OGLIARI, T. de C.; GUERRA, C. C.; CHALAÇA, M. Z.; OLIVEIRA, E. G. de. Perfil antociânico de vinho tinto varietal Cabernet Sauvignon elaborado sob diferentes procedimentos na fase de maceração. In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 10.; CONGRESSO BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 11.; SEMINÁRIO FRANCO-BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 2., 2005, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2005. p. 318. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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13. | | ARCARI, S. G.; GUERRA, C. C.; PEREIRA, G. E.; CHALAÇA, M. Z. Perfil polifenólico e potencial antioxidadnte de vinhos tintos do Vale do Submédio são Francisco. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA UVA E VINHO, 5., ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 1., 2007, Bento Gonçalves. Resumos. Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2007. p. 51. (Embrapa Uva e Vinho. Documentos, 63). Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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15. | | GUGEL, G. M.; GUERRA, C. C.; CHALAÇA, M. Z. Perfil polifenólico e sensorial de vinhos Cabernet Sauvignon (Vitis vinifera L.) de diferentes regiões do Rio Grande do Sul. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA UVA E VINHO, 5., ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 1., 2007, Bento Gonçalves. Resumos. Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2007. p. 36. (Embrapa Uva e Vinho. Documentos, 63). Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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17. | | NICOLLI, K. P.; LAGO, L. O.; BIASOTO, A. C. T.; GUERRA, C. C.; SANTOS, H. P. dos; CARAMÃO, E. B.; WELKE, J. E.; ZINI, C. A. P-163 Characterization of volatile and sensory profile of Cabernet Sauvignon and Merlot wines produced in the campanha Gaúcha region. In: LATIN-AMERICAN CONGRESS, 16.; NATIONAL MEETING ON CHROMATOGRAPHY, 9., 2016, Lisboa, Portugal. Abstrcts... Lisboa: Faculty of Sciences of the University of Lisboa, 2016. p. 459-460. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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20. | | PASINI, M.; BERGAMINI, G.; SOUZA, K. C. B. de; CHALAÇA, M. Z.; SALVADOR, M.; GUERRA, C. C. Polifenóis e atividade antioxidante de extratos aquosos de sementes de resíduos de vinificação. In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 10.; CONGRESSO BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 11.; SEMINÁRIO FRANCO-BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 2., 2005, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2005. p. 356. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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Registros recuperados : 222 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
13/07/2007 |
Data da última atualização: |
21/10/2009 |
Autoria: |
KARIA, C. T.; DUARTE, J. B.; ARAÚJO, A. C. G. de. |
Título: |
Desenvolvimento de cultivares do gênero Brachiaria (trin.) Griseb no Brasil. |
Ano de publicação: |
2006 |
Fonte/Imprenta: |
Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2006. |
Páginas: |
57 p. |
Série: |
(Embrapa Cerrados. Documentos, 163). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
In Brazil, cultivated pastures cover more than 100 million hectares and Brachiaria species cover more than 45 million hectares. B. brizantha cv. Marandu and B. decumbens cv. Basilisk are the primary cultivars. The large areas occupied by the same cultivars pose a vulnerability to the beef cattle activity, and make clear how necessary is to increase the genetic diversity of forage cultivars. Most of Brachiaria species show the apomitic mode of reproduction, with seeds containing an embryo with assexual origin. The apomixis limits the use of the hybridization in the genetic breeding program. However, the induced duplication of the chromosomes of the sexual diploid B. ruziziensis, and the identification of sexual diploid B. brizantha and B. decumbens genotypes enabled the use of intra and interspecific genetic recombination for the improvement of these species. In this review, it is presented a historical briefing about Brachiaria cultivars developed by Embrapa, the description of some aspects on the genetics of Brachiaria, some strategies adopted by this breeding program, and the related researches that have been performed in Brazil. |
Palavras-Chave: |
Braquiária; Brasil; Feed crops; Feed grasses; Hibridization. |
Thesagro: |
Apomixia; Brachiaria; Capim Brachiaria; Citogenética Vegetal; Germoplasma; Gramínea Forrageira; Hibridação; Historia; Melhoramento Genético Vegetal; Pastagem; Pesquisa; Planta Forrageira; Reprodução; Variedade. |
Thesaurus NAL: |
apomixis; Brazil; cytogenetics; germplasm; history; pastures; plant breeding; reproduction; research; varieties. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPAC-2009/27809/1/doc_163.pdf
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Marc: |
LEADER 02436nam a2200505 a 4500 001 1570263 005 2009-10-21 008 2006 bl uuuu 00u1 u #d 100 1 $aKARIA, C. T. 245 $aDesenvolvimento de cultivares do gênero Brachiaria (trin.) Griseb no Brasil. 260 $aPlanaltina, DF: Embrapa Cerrados$c2006 300 $a57 p. 490 $a(Embrapa Cerrados. Documentos, 163). 520 $aIn Brazil, cultivated pastures cover more than 100 million hectares and Brachiaria species cover more than 45 million hectares. B. brizantha cv. Marandu and B. decumbens cv. Basilisk are the primary cultivars. The large areas occupied by the same cultivars pose a vulnerability to the beef cattle activity, and make clear how necessary is to increase the genetic diversity of forage cultivars. Most of Brachiaria species show the apomitic mode of reproduction, with seeds containing an embryo with assexual origin. The apomixis limits the use of the hybridization in the genetic breeding program. However, the induced duplication of the chromosomes of the sexual diploid B. ruziziensis, and the identification of sexual diploid B. brizantha and B. decumbens genotypes enabled the use of intra and interspecific genetic recombination for the improvement of these species. In this review, it is presented a historical briefing about Brachiaria cultivars developed by Embrapa, the description of some aspects on the genetics of Brachiaria, some strategies adopted by this breeding program, and the related researches that have been performed in Brazil. 650 $aapomixis 650 $aBrazil 650 $acytogenetics 650 $agermplasm 650 $ahistory 650 $apastures 650 $aplant breeding 650 $areproduction 650 $aresearch 650 $avarieties 650 $aApomixia 650 $aBrachiaria 650 $aCapim Brachiaria 650 $aCitogenética Vegetal 650 $aGermoplasma 650 $aGramínea Forrageira 650 $aHibridação 650 $aHistoria 650 $aMelhoramento Genético Vegetal 650 $aPastagem 650 $aPesquisa 650 $aPlanta Forrageira 650 $aReprodução 650 $aVariedade 653 $aBraquiária 653 $aBrasil 653 $aFeed crops 653 $aFeed grasses 653 $aHibridization 700 1 $aDUARTE, J. B. 700 1 $aARAÚJO, A. C. G. de
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Embrapa Cerrados (CPAC) |
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