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3. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | VILPOUX, O. F.; YOSHIHARA, P. H. F.; PISTORI, H.; ÍTAVO, L. C. V.; CEREDA, M. C. Criação de ovinos com ração a base de mandioca integral com tecnologia apropriada para agricultura familiar. Revista Brasileira de Gestão e Desenvolvimento Regional, Taubaté, v. 9, n. 1, p. 211-235, jan./mar. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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4. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SOUZA, A. D. V. de; FÁVARO, S. P.; ÍTAVO, L. C. V.; ROSCOE, R. Caracterização química de sementes e tortas de pinhão-manso, nabo-forrageiro e crambe. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 44, n. 10, p. 1328-1335, out. 2009 Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Algodão. |
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7. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | NOGUEIRA, E.; CARDOSO, G. S.; MARQUES JUNIOR, H. R.; DIAS, A. M.; ÍTAVO, L. C. V.; SILVA, J. C. B. Effect of breed and corpus luteum on pregnancy rate of bovine embryo recipients. Revista Brasileira de Zootecnia, v. 41, n. 9, p. 2129-2133, 2012. Na publicação: Juliana Correa Borges. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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8. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | COELHO, E. M.; COELHO, G. M. C.; ÍTAVO, L. C. V.; VIEIRA, F. C.; SILVA, A. R. B. da. Desempenho de caprinos e ovinos em confinamento recebendo duas fontes de amido. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 45., 2008, Lavras. Biotecnologia e sustentabilidade: anais. Brasília, DF: SBZ; Lavras: UFLA, 2008. 3 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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9. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | GOMES, F. C.; JACINTO, M. A. C.; KOLLER, W. W.; GOMES, A.; ÍTAVO, L. C. V.; SILVA, R. P. Avaliação intrínseca e extrínseca de couros bovinos para fins industriais. In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE CORTE, 2., 2006, Campo Grande, MS. Anais [da]... 2. ed. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2006. 1 p. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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10. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | GOMES, M. F. F.; ÍTAVO, C. C. B F.; LEAL, C. R. B.; ÍTAVO, L. C. V.; LUNAS, R. C. Atividade antibacteriana in vitro da própolis marrom. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 36, n. 4, p. 279-282, abr. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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11. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ITAVO, L. C. V.; SANTOS, G. T. dos; JOBIM, C. C.; VOLTOLINI, T. V.; FERREIRA, C. C. B. Avaliação da silagem de bagaço de laranja com diferentes aditivos por intermédio dos parâmetros de fermentação ruminal de ovinos e contribuição energética dos écidos graxos voláteis. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 29, n. 5, p. 1491-1497, set./out., 2000. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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12. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | RIBEIRO, L. da R.; ÍTAVO, L. C. V.; TOLEDO, V. A. A.; SOUZA, D. L.; DAMASCENO, J. C. Comportamento ingestivo de cabras Saanen em pastagem de grama estrela (Cynodon nlemfuensis). In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 37., 2000, Viçosa, MG. Resumos dos trabalhos apresentados. Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2000. 3 f. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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13. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | NOGUEIRA, E.; SILVA, A. S. da; AMARAL, T. B.; ÍTAVO, L. C. V.; DIAS, A. M.; MINGOTI, G. Z. Follicular dynamics and production of oocytes in young Nellore heifers with energetic supplementation. Revista Brasileira de Zootecnia, v. 41, n. 9, p. 2012-2017, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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15. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | PEREIRA, L. C; ITAVO, L. C. V.; MATEUS, R. G.; LEAL, E. S.; ABREU, U. G. P. de; NOGUEIRA, E.; FERREIRA, M. B.; CARVALHO, C. M. E. Aerial parts of cassava as partial replacement for feed concentrates in the diet of lambs raised in semi-confinement. Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 38, n. 2, p. 943-956, mar./abr, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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16. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ÍTAVO, C. C. B. F.; MORAIS, M. G.; COSTA, C.; ÍTAVO, L. C. V.; FRANCO, G. L.; SILVA, J. A. da; REIS, F. A. Addition of propolis or monensin in the diet: behavior and productivity of lambs in feedlot. Animal Feed Science and Technology, v. 165, n. 3/4, p. 161-166, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Gado de Corte. |
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17. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | NOGUEIRA, E.; PANTOJA, T. A. R.; PEDROSO, M. F.; MARQUES JUNIOR, H. R.; SILVA, J. C. B.; DIAS, A. M.; ITAVO, L. C. V. Comparação entre protocolos de sincronização de cio para receptoras de embriões bovinos. Revista Brasileira de Saude e Produção animal, v. 14. n. 3, p. 558-564, 2013. 7p. Na publicação: BORGES, Juliana Corrêa. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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18. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | VIEIRA, F. C.; COELHO, G. M. C.; COELHO, E. M.; ÍTAVO, L. C. V.; SILVA, A. R. B.; SILVA, E. A. da. Consumo de proteina bruta, FDN e FDA em ovinos e caprinos confinados alimentados com duas fontes de amido. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 45., 2008, Lavras. Biotecnologia e sustentabilidade: anais. Brasília, DF: SBZ; Lavras: UFLA, 2008. 3 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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19. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | THIAGO, R. D. R. T.; EUCLIDES FILHO, K.; ÍTAVO, L. C. V.; FIGUEIREDO, G. R. de; MEDEIROS, S. R. de; OLIVEIRA, T. P. de. Área de olho de lombo e espessura de gordura de bovinos de diferentes grupos genéticos, terminados em confinamento. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DE ZOOTECNIA, 7.; CONGRESSO NACIONAL DE ZOOTECNIA, 10.; REUNIÃO NACIONAL DE ENSINO DE ZOOTECNIA, 11.; FÓRUM DE ENTIDADES DE ZOOTECNIA, 28.; FÓRUM DE COORDENADORES DE CURSOS DE ZOOTECNIA DAS UNIVERSIDADES BRASILEIRAS, 1., 2005, Campo Grande, MS. Produção animal e responsabilidade: [anais]. Campo Grande, MS: ABZ: UEMS: UFMS: CPAP: MAPA, 2005. Zootec 2005 5 p. 1 CD-ROM. Zootec 2005. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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20. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | NOGUEIRA, E.; ABREU, U. G. P. de; OLIVEIRA, L. O. F. de; SILVA, J. C. B.; ITAVO, L. C. V.; DIAS, A. M.; RODRIGUES, W. B. Intensificación sustentable de sistemas de cría: técnicas de IATF y destete precoz. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DE TRANSFERENCIA DE TECNOLOGÍA AGROPECUARIA, 28., 2015, Asunción, Paraguay. Cría y mejoramiento genético: anais. Asunción, Paraguay: CEA, 2015. p. 151-161. Na publicação: Juliana Correa Borges. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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![](/consulta/web/img/deny.png) | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Corte. Para informações adicionais entre em contato com cnpgc.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Gado de Corte. |
Data corrente: |
29/09/2011 |
Data da última atualização: |
23/09/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
ÍTAVO, C. C. B. F.; MORAIS, M. G.; COSTA, C.; ÍTAVO, L. C. V.; FRANCO, G. L.; SILVA, J. A. da; REIS, F. A. |
Afiliação: |
Universidade Federal do Mato Grosso do Sul; Universidade Federal do Mato Grosso do Sul; Universidade Estadual Paulista, Botucatu, SP; Universidade Católica Dom Bosco; Universidade Federal do Mato Grosso do Sul, Campo Grande, MS.; Universidade Federal do Mato Grosso do Sul - Campo Grande, MS.; FERNANDO ALVARENGA REIS, CNPC. |
Título: |
Addition of propolis or monensin in the diet: behavior and productivity of lambs in feedlot. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Animal Feed Science and Technology, v. 165, n. 3/4, p. 161-166, 2011. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study assessed the behavior and the productive performance of lambs finished in feedlot receiving diets added with green propolis, brown propolis or monensin sodium. The experiment used a randomized block design that compared weight gain of 32 male lambs aged four months among four dietary treatments: (1) control, non-enriched diet; (2) with green propolis; (3) with brown propolis; and (4) with monensin sodium. The basic diet provided to all the groups was a total mixed ration (TMR) with a forage:concentrate ratio of 50:50, in which Tifton 85 (Cynodon spp.) grass was used as roughage feed and the concentrate was based on soybean meal, corn meal and minerals. The green propolis diet decreased rumination and increased resting time. The diets provided similar feeding rate (g/min).DM and aNDF intake (g/kg of body weight and g/kg of metabolic weight) were higher in the control treatment. Although the control group had the highest weight gain, the highest feed conversion and feed efficiency were found in lambs fed brown propolis and monensin sodium. Technically, brown propolis can substitute monensin sodium as a dietary additive for feedlot lambs. However, complementary studies are needed to identify the best levels of brown propolis to add to these diets. |
Palavras-Chave: |
Comportamento alimentar; Monensina sódica. |
Thesagro: |
Anti-helmíntico; Confinamento; Cordeiro; Hábito alimentar; Nutrição Animal; Ovino; Própolis. |
Thesaurus NAL: |
Sheep. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02167naa a2200313 a 4500 001 1902422 005 2019-09-23 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aÍTAVO, C. C. B. F. 245 $aAddition of propolis or monensin in the diet$bbehavior and productivity of lambs in feedlot.$h[electronic resource] 260 $c2011 520 $aThis study assessed the behavior and the productive performance of lambs finished in feedlot receiving diets added with green propolis, brown propolis or monensin sodium. The experiment used a randomized block design that compared weight gain of 32 male lambs aged four months among four dietary treatments: (1) control, non-enriched diet; (2) with green propolis; (3) with brown propolis; and (4) with monensin sodium. The basic diet provided to all the groups was a total mixed ration (TMR) with a forage:concentrate ratio of 50:50, in which Tifton 85 (Cynodon spp.) grass was used as roughage feed and the concentrate was based on soybean meal, corn meal and minerals. The green propolis diet decreased rumination and increased resting time. The diets provided similar feeding rate (g/min).DM and aNDF intake (g/kg of body weight and g/kg of metabolic weight) were higher in the control treatment. Although the control group had the highest weight gain, the highest feed conversion and feed efficiency were found in lambs fed brown propolis and monensin sodium. Technically, brown propolis can substitute monensin sodium as a dietary additive for feedlot lambs. However, complementary studies are needed to identify the best levels of brown propolis to add to these diets. 650 $aSheep 650 $aAnti-helmíntico 650 $aConfinamento 650 $aCordeiro 650 $aHábito alimentar 650 $aNutrição Animal 650 $aOvino 650 $aPrópolis 653 $aComportamento alimentar 653 $aMonensina sódica 700 1 $aMORAIS, M. G. 700 1 $aCOSTA, C. 700 1 $aÍTAVO, L. C. V. 700 1 $aFRANCO, G. L. 700 1 $aSILVA, J. A. da 700 1 $aREIS, F. A. 773 $tAnimal Feed Science and Technology$gv. 165, n. 3/4, p. 161-166, 2011.
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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