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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  10/01/2010
Data da última atualização:  11/09/2012
Autoria:  MARTIN, J. F.
Título:  The cold resistance of Pacific Coast spring wheats at various stages of growth as determined by artificial refrigeration.
Ano de publicação:  1932
Fonte/Imprenta:  Journal of the American Society of Agronomy, Geneva, v. 24, n. 11, p. 871-880, 1932.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Relative winter hardiness of varieties of spring wheat is an important ecological factor in the Columbia Basin of Oregon. Experiments were conducted to determine the value of artificial refrigeration as a means of studying cold resistance in relatively nonhardy varieties, and to find if relative resistance remains constant at different periods of growth. Some of the plants were frozen after being hardened under natural conditions by exposure outside the greenhouse. Others were frozen in an unhardened condition. The varieties were ranked according to winterkilling under field conditions in the Columbia Basin and according to injury in the artificial freezing tests, and the correlation coefficients for these ranks were calculated. The coefficient for winterkilling under field conditions and estimated injury of hardened plants frozen in the seedling stage of development was 0.762 +/- 0.085. The coefficient between field survival and the percentage of plants killed by artificial freezing was 0.740 +/- 0.092. In some instances the differences in cold resistance were shown better by the percentages of plants killed than by leaf injury. Correlation coefficients of 0.636 +/- 0.121 and 0.761 +/- 0.086 were obtained from a comparison of field results with leaf injury and plants killed, respectively, of unhardened plants in the seedling stage. The average injury of unhardened plants was greater than that of hardened plants, especially for the hardy varieties even though frozen at highe... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Estádios.
Thesagro:  Trigo; Triticum Aestivum; Vernalização.
Thesaurus Nal:  cold injury; cold tolerance; developmental stages; heading; varieties; winter hardiness.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPT18753 - 1ADDSP - --0483404834
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  19/12/2023
Data da última atualização:  19/12/2023
Autoria:  SAVOLDI, A.; STADUTO, J. A. R.; KRETER, A. C.
Afiliação:  APLEDINEI SAVOLDI, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; JEFFERSON ANDRONIO RAMUNDO STADUTO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO OESTE DO PARANÁ; ANA CECÍLIA KRETER, RHINE-WAAL UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES.
Título:  Adoção da Agricultura 4.0: Um estudo sobre os produtores de soja da região Oeste do Paraná.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Cadernos de Ciência & Tecnologia, v. 40, e27282, 2023.
DOI:  http://dx.doi.org/10.35977/0104-1096.cct2023.v40.27282
Idioma:  Português
Notas:  Título em inglês: Adoption of Agriculture 4.0: A study on soybean producers in the western region of Paraná.
Conteúdo:  RESUMO - Este artigo analisou as capacidades de decodificação de informações dos produtores de soja de pequena e média escalas que podem conduzir à adoção de tecnologias da Agricultura 4.0. A pesquisa foi realizada a partir de um estudo de caso dos produtores de soja associados a uma cooperativa agroindustrial localizada no Oeste do estado do Paraná. Foram aplicados questionários para os produtores rurais e entrevistados os funcionários da cooperativa. Os resultados mostram que em algum nível os produtores de soja adotam tecnologias da Agricultura 3.0, mas podem intensificar a aplicação das tecnologias de automação. A terceirização foi fundamental para incorporar inovação sem mobilização de capital. O capital humano, o capital social e a estrutura de apoio mostraram ser muito importantes para capacidade de decodificação das informações que podem conduzir à adoção de tecnologias. Identificou-se a oportunidade para a cooperativa promover para os produtores e seus familiares a capacidade de decodificação de informações, tornando-os capazes de avançarem para as tecnologias da Agricultura 4.0. ABSTRACT - This paper analyzed the information decode capabilities of small and medium scale soy farmers that can lead to the adoption of Agriculture 4.0 technologies. The research was carried out from a case study of soy producers associated with an agro-industrial cooperative located in the west of the state of Paraná. Questionnaires were applied to rural producers and cooperative employe... Mostrar Tudo
Thesagro:  Agricultura; Cooperativa; Inovação; Soja; Tecnologia.
Thesaurus NAL:  Agriculture; Cooperatives; Innovation adoption; Soybeans; Technology.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1160044/1/Adocao-agricultura-4.0-estudo-2023.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE66955 - 1UPEAP - DD
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