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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
24/01/2006 |
Data da última atualização: |
29/05/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
VILARINHOS, A. D.; BARROS, E. G. de; PAIVA, E.; SEDIYAMA, C. S.; MOREIRA, M. A. |
Afiliação: |
EMBRAPA-CNPMS. |
Título: |
Use of the random amplified polymorphic DNA technique to characterize soybean (Glycine max (L.) Merrill) genotypes. |
Ano de publicação: |
1994 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Genética, Ribeirão Preto, v. 17, n. 3, p. 287-290, 1994. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
We have started a breeding program to genetically eliminate. the lipoxygenase isozymes (LOX) from soybean seeds. These enzymes are believed to be lhe main cause of off-flavors in soybean products. LOX are present in the seed as three isozymes encoded by Ihree different genes, which are inherited in a simple mendelian fashion. Mutants lacking each one of these isozymes have been identified in the world gennplasm. To introduce Ihese null ali eles into lhe Brazilian variety Cristalina, three mutant progenitors were chosen PI 408.251 (LOX 1 minus), PI 86.023 (LOX2 minus), and Ichigowase (LOX3 minus). The random amplified polymorphic DNA (RAPD) technique was used to characterize these progenitors, as well as lines lacking LOXI (CRI), LOX3 (CR3), LOXI and 3 (CRI,3), and LOX2 and 3 (UFV 91-263, UFV91-401 and UFV 91-717). The results enabled us to establish lhe fmgerprint of each genotype and the genetic distances among them. |
Thesagro: |
Glycine Max; Melhoramento genético vegetal; Soja. |
Thesaurus Nal: |
Plant breeding. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/50798/1/Use-random.pdf
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Marc: |
LEADER 01626naa a2200217 a 4500 001 1471630 005 2018-05-29 008 1994 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aVILARINHOS, A. D. 245 $aUse of the random amplified polymorphic DNA technique to characterize soybean (Glycine max (L.) Merrill) genotypes.$h[electronic resource] 260 $c1994 520 $aWe have started a breeding program to genetically eliminate. the lipoxygenase isozymes (LOX) from soybean seeds. These enzymes are believed to be lhe main cause of off-flavors in soybean products. LOX are present in the seed as three isozymes encoded by Ihree different genes, which are inherited in a simple mendelian fashion. Mutants lacking each one of these isozymes have been identified in the world gennplasm. To introduce Ihese null ali eles into lhe Brazilian variety Cristalina, three mutant progenitors were chosen PI 408.251 (LOX 1 minus), PI 86.023 (LOX2 minus), and Ichigowase (LOX3 minus). The random amplified polymorphic DNA (RAPD) technique was used to characterize these progenitors, as well as lines lacking LOXI (CRI), LOX3 (CR3), LOXI and 3 (CRI,3), and LOX2 and 3 (UFV 91-263, UFV91-401 and UFV 91-717). The results enabled us to establish lhe fmgerprint of each genotype and the genetic distances among them. 650 $aPlant breeding 650 $aGlycine Max 650 $aMelhoramento genético vegetal 650 $aSoja 700 1 $aBARROS, E. G. de 700 1 $aPAIVA, E. 700 1 $aSEDIYAMA, C. S. 700 1 $aMOREIRA, M. A. 773 $tRevista Brasileira de Genética, Ribeirão Preto$gv. 17, n. 3, p. 287-290, 1994.
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Soja. Para informações adicionais entre em contato com valeria.cardoso@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
06/03/2007 |
Data da última atualização: |
27/07/2017 |
Autoria: |
MEYER, M. |
Título: |
Atenção à mela. |
Ano de publicação: |
2006 |
Fonte/Imprenta: |
Cultivar, grandes culturas, Pelotas, v. 8, n. 92, p.16-19, dez/jan. 2006/07. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Nome correto do autor MEYER, M. C. |
Thesagro: |
Soja. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00369naa a2200133 a 4500 001 1465863 005 2017-07-27 008 2006 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMEYER, M. 245 $aAtenção à mela. 260 $c2006 500 $aNome correto do autor MEYER, M. C. 650 $aSoja 773 $tCultivar, grandes culturas, Pelotas$gv. 8, n. 92, p.16-19, dez/jan. 2006/07.
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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