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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  30/07/1993
Data da última atualização:  13/02/2017
Autoria:  CAPALBO, D. M. F.; MORAES, I. O.; MORAES, R. O.
Afiliação:  DEISE MARIA FONTANA CAPALBO, CNPMA; IRACEMA O. MORAES, UNESP; R. O. MORAES, CNPMA.
Título:  Recent observations on bacterial insecticide production by semi-solid fermentation technique.
Ano de publicação:  1992
Fonte/Imprenta:  In: REUNION LATINOAMERICANA Y DEL CARIBE EN BIOTECNOLOGIA, INDUSTRIA Y POLITICAS PUBLICAS PARA EL CONTROL BIOLOGICO DE PLAGAS, 1., 1992, Barquisimeto. Resumen. Tarabana: UCLA / OEA, 1992.
Páginas:  n.p
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The practical use of entomopathogenic microorganism, to crop protection is possible when an industrial scale production of the organism is developed. That is the case of Bacillus thuringiensis (Bt), one of the most studied and commercially important entomopathogenic bacterium. In Brazil the feasibility of Bt production depends, to a large degree, on the cost at which this product can be obtained. So, the fermentation technology has to aim the production of new fermentation media and new fermentation processes to get such economical level. In search of new fermentation processes it was studied the production of Bt spores and gama-endotoxin in a low cost medium (using agroindustrial by-products) by the semi-solid fermentation in flasks. The fermented malt and the solid residues from pulp and paper industry could both be used as a complete medium for growth and sporulation of this bacterium. Furthermore, the humidification or the supplementation of the culture media with a low price mineral salt source increases the yield of the spores production. It was concluded that the semi-solid fermentation technique can be successfully used for Bt spores and gama-endotoxin production.
Palavras-Chave:  Bacterial insecticide; Bioinsecticide; Biological insecticide; Insect; Pest; Production; Semi solid fermentation; Techniques.
Thesagro:  Bacillus Thuringiensis; Bactéria.
Thesaurus Nal:  biological control.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/155509/1/1992PL010-Capalbo-Recent-1356.PDF
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMA1356 - 1UPCPL - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  15/02/2022
Data da última atualização:  23/02/2022
Autoria:  CARVALHO, P. E. R.
Afiliação:  PAULO ERNANI RAMALHO CARVALHO, CNPF.
Título:  Oiticica: Licania rigida.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: CARVALHO, P. E. R. Espécies arbóreas brasileiras. Brasília: Embrapa Informação Tecnológica; Colombo: Embrapa Florestas, 2010. v. 4, p. 383-391.
Série:  (Coleção espécies arbóreas brasileiras, v. 4).
Idioma:  Português
Conteúdo:  NOMES VULGARES POR UNIDADES DA FEDERAÇÃO: no Ceará, oiticica e oiticiqueira; na Paraíba, no Piauí e no Rio Grande do Norte, oiticica.
Palavras-Chave:  Descrição; Ocorrência; Uso.
Thesagro:  Crescimento; Espécie Nativa; Licania Rigida; Madeira; Nomenclatura; Oiticica; Taxonomia.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/231846/1/Especies-Arboreas-Brasileiras-vol-4-Oiticica.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF58059 - 1UMTPL - PP634.970981C331e
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