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Registros recuperados : 1,093 | |
781. | | RODRIGUES, S. M. M.; MIRANDA, J. E.; ALMEIDA, R. P. de; SILVA, C. A. D. da; TOGOLA, M.; HEMA, S. A. O.; SOMÉ, N. H.; BONNI, G.; ADEGNIKA, M. O.; DOYAM, A. N.; LE DIAMBO, B. Entomologie. Brasília, DF: Embrapa, 2013. 89 p. (Manuel de bonnes pratiques agrocioles sur le coton). COTON-4. Idioma: Francês e Português. Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Algodão; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Rondônia; Embrapa Semiárido; Embrapa Unidades Centrais. |
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782. | | NASCIMENTO, A. F. do; SILVA, B. R. da; RAMOS JUNIOR, E. U.; HOOGERHEIDE, E. S. S.; FURTINI, I. V.; MENEZES JUNIOR, J. A. de; MORALES, M. M.; SPERA, S. T. (ed.). ENCONTRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIAS AGROSSUSTENTÁVEIS, 3.; JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA AGROSSILVIPASTORIL, 8., 2019, Sinop. Resumos. Brasília, DF: Embrapa, 2019. 91 p. Editores Técnicos: Alexandre Ferreira do Nascimento, Bruno Rafael da Silva, Edison Ulisses Ramos Junior, Eulália Soler Sobreira Hoogerheide, Isabela Volpi Furtini, José Ângelo Nogueira de Menezes Júnior, Marina Moura Morales, Silvio Tulio... Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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783. | | NASCIMENTO, A. F. do; SILVA, B. R. da; RAMOS JUNIOR, E. U.; HOOGERHEIDE, E. S. S.; FURTINI, I. V.; MENEZES JUNIOR, J. A. de; MORALES, M. M.; SPERA, S. T. (ed.). ENCONTRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIAS AGROSSUSTENTÁVEIS, 3.; JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA AGROSSILVIPASTORIL, 8., 2019, Sinop. Resumos. Brasília, DF: Embrapa, 2019. 91 p. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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785. | | GAMA, J. R. V.; SANTA ROSA, R. A.; BENTES-GAMA, M. de M.; RONDO-NETO, R. M. Efeito de três diferentes substratos na formação de mudas de Schizolobium amazonicum (hub.) Ducke. (Paricá). In: INTERNATIONAL CONGRESS AND EXHIBITION ON FOREST, 5., 1999, Curitiba. Forest 99: [resumos]. Rio de Janeiro: BIOSFERA, 1999. 1 CD-ROM. Autoria bilíngue: CONGRESSO E EXPOSICAO INTERNACIONAL SOBRE FLORESTAS, 5., 1999, Curitiba. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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791. | | ROCHA, M. P.; TOMASELLI, I.; KLITZKE, R. J. Estocagem da madeira de bracatinga (Mimosa scabrella Bentahm) visando a redução no teor de umidade para uso energético. In: INTERNATIONAL CONGRESS AND EXHIBITION ON FOREST, 5., 1999, Curitiba. Forest 99: [resumos]. Rio de Janeiro: BIOSFERA, 1999. 1 CD-ROM. Autoria bilíngue: CONGRESSO E EXPOSICAO INTERNACIONAL SOBRE FLORESTAS, 5., 1999, Curitiba. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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794. | | MACEDO, R. L. G.; TSUKAMOTO FILHO, A. de A.; SCOLFORO, J. R.; RONDON NETO, R. M. Efeito do tempo de embebição em água e da profundidade de plantio no estabelecimento de mudas de "toco de raiz nua" de Tectona grandis L.f. (TECA) introduzida na Região Noroeste do Estado de Minas Gerais. In: INTERNATIONAL CONGRESS AND EXHIBITION ON FOREST, 5., 1999, Curitiba. Forest 99: [resumos]. Rio de Janeiro: BIOSFERA, 1999. 1 CD-ROM. Autoria bilíngue: CONGRESSO E EXPOSICAO INTERNACIONAL SOBRE FLORESTAS, 5., 1999, Curitiba. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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797. | | FREITAS, J. V. de; MOREIRA, A. L. B.; CUNHA, U. S. da. Aspectos da represntação da relação altura / diâmetro em inventários florestais comerciais em florestas naturais tropicais. In: INTERNATIONAL CONGRESS AND EXHIBITION ON FOREST, 5., 1999, Curitiba. Forest 99: [resumos]. Rio de Janeiro: BIOSFERA, 1999. 1 CD-ROM. Autoria bilíngue: CONGRESSO E EXPOSICAO INTERNACIONAL SOBRE FLORESTAS, 5., 1999, Curitiba. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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799. | | BENTES-GAMA, M. de M.; GAMA, J. R. V.; OLIVEIRA, F. de A.; RONDOM-NETO, R. M. Aspectos silviculturais de Virola surinamensis Warb. e Tectona grandis L.f. sob regime de plantio misto do tipo Miyawaki na Amazônia Oriental. In: INTERNATIONAL CONGRESS AND EXHIBITION ON FOREST, 5., 1999, Curitiba. Forest 99: [resumos]. Rio de Janeiro: BIOSFERA, 1999. 1 CD-ROM. Autoria bilíngue: CONGRESSO E EXPOSICAO INTERNACIONAL SOBRE FLORESTAS, 5., 1999, Curitiba. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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800. | | VALK, H. van der; KOOMEN, I. Aspects determining the risk of pesticides to wild bees: risk profiles for local crops on three continents. Rome: FAO, 2013. Autores: Brasil - Roberta C. F. Nocelli, Márcia de Fátima Ribeiro (CPATSA), Breno M. Freitas, Stephan M. Carvalho. Kenya - John Muo Kasina, Dino J. Martins, Gladys Maina; Paul Ngaruiya, Mary Gikungu, Martha N. Mutiso, Christopher... Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte; Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 1,093 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sudeste. Para informações adicionais entre em contato com cppse.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste; Embrapa Solos. |
Data corrente: |
30/01/2018 |
Data da última atualização: |
01/11/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
OLIVEIRA, A. F. de; SILVA, C. S. da; BIANCHI, S. R.; NOGUEIRA, A. R. de A. |
Afiliação: |
ALINE FERNANDES DE OLIVEIRA, UFSCar; CAROLINE SANTOS DA SILVA, UFSCar; SILMARA ROSSANA BIANCHI, CNPS; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE. |
Título: |
The use of diluted formic acid in sample preparation for macro- and microelements determination in foodstuff samples using ICP OES. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Composition and Analysis, v. 66, p. 7-12, Mar. 2018. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.jfca.2017.11.001 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
A fast analytical method for determination of macro- and microelements in foodstuff samples by ICP OES using diluted organic acid extraction was developed. The sample preparation was carried out employing ultrapure 50% (v/v) formic acid on a heating block. The elements studied were Ca, Cu, Fe, K, Mg, Mn, Na, P and Zn. The accuracy of the method was evaluated by analyzing three different certified reference materials (NIST (1577b) bovine liver, NIST (1515) apple leaves and NIST (8435) whole milk powder), and the recovery percentages ranged from 80.7 to 114%. The results obtained showed good agreement at a confidence level of 95% with the certified values, presenting RSD values <20%. The limits of detection ranged from 0.056 mg/kg to 0.06 g/100 g. This solution-based method demonstrated the feasibility of using diluted organic acid, presenting high sample throughput and was considered simple and adequate for determining these analytes in foodstuff samples in routine analysis. |
Palavras-Chave: |
Foodstuff; Sample preparation. |
Thesagro: |
Análise de Alimento; Composição de Alimento; Segurança Alimentar. |
Thesaurus NAL: |
food analysis; Food composition; Food safety. |
Categoria do assunto: |
W Química e Física |
Marc: |
LEADER 01873naa a2200265 a 4500 001 2101099 005 2021-11-01 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.jfca.2017.11.001$2DOI 100 1 $aOLIVEIRA, A. F. de 245 $aThe use of diluted formic acid in sample preparation for macro- and microelements determination in foodstuff samples using ICP OES.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aA fast analytical method for determination of macro- and microelements in foodstuff samples by ICP OES using diluted organic acid extraction was developed. The sample preparation was carried out employing ultrapure 50% (v/v) formic acid on a heating block. The elements studied were Ca, Cu, Fe, K, Mg, Mn, Na, P and Zn. The accuracy of the method was evaluated by analyzing three different certified reference materials (NIST (1577b) bovine liver, NIST (1515) apple leaves and NIST (8435) whole milk powder), and the recovery percentages ranged from 80.7 to 114%. The results obtained showed good agreement at a confidence level of 95% with the certified values, presenting RSD values <20%. The limits of detection ranged from 0.056 mg/kg to 0.06 g/100 g. This solution-based method demonstrated the feasibility of using diluted organic acid, presenting high sample throughput and was considered simple and adequate for determining these analytes in foodstuff samples in routine analysis. 650 $afood analysis 650 $aFood composition 650 $aFood safety 650 $aAnálise de Alimento 650 $aComposição de Alimento 650 $aSegurança Alimentar 653 $aFoodstuff 653 $aSample preparation 700 1 $aSILVA, C. S. da 700 1 $aBIANCHI, S. R. 700 1 $aNOGUEIRA, A. R. de A. 773 $tJournal of Food Composition and Analysis$gv. 66, p. 7-12, Mar. 2018.
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Registro original: |
Embrapa Solos (CNPS) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
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Registros recuperados : 1 | |
1. | | 4050023, INFORME ANUAL. CIP, Centro International de la Papa-CIP, Lima-Peru Biblioteca(s): Catálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Acre; Embrapa Hortaliças. | |
Registros recuperados : 1 | |
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