|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
07/03/2014 |
Data da última atualização: |
03/08/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
FABRIS, L. B.; FOLONI, J. S. S.; SANTOS, D. H.; CALONEGO, J. C.; SILVA, P. C. G. da; BRANCALIÃO, S. R. |
Afiliação: |
LUCIANA BOULHOSA FABRIS, ETEC; JOSÉ SALVADOR SIMONETI FOLONI, CNPSO; DIEGO HENRIQUES SANTOS, CODASP; JULIANO CARLOS CALONEGO, UNOESTE; PAULO CLAUDEIR GOMES DA SILVA, UNOESTE; SANDRO ROBERTO BRANCALIÃO, IAC. |
Título: |
Production and quality of forage cane based on variety, row spacing and time of harvest. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Global Advanced Research Journal of Agricultural Science, v. 3, n. 1, p. 16-23, Jan. 2014. |
ISSN: |
2315-5094 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The aim of the current study was to evaluate the productivity of biomass and the bromatologics attributes of two sugar cane varieties, distance between planting, and time of harvest. The experiment was conducted in Presidente Prudente in the state of São Paulo (Brazil). A randomized complete block design, with split sub sub-division, was used. In the plots were installed planting spacings of 1.0 and 1.5 m, in the sub-plots IAC 862480 and RB867515 varieties, and sub sub-plots to harvest three times (180, 270 and 360 days). Variety IAC862480 was higher compared to RB867515 tillering, the spacing of 1.5 m better than 1.0 m. Productivity and the percentage yield of dry matter was higher in variety RB867515 harvested 360 days after planting. Spacing of 1.0 m for variety RB867515 resulted in greater productivity compared to the other variety and spacings evaluated. Crude protein, ash, neutral detergent fiber, acid detergent fiber, total digestible nutrients and degrees Brix suffered interference of the date cutting sugarcane, with increased in the values. |
Palavras-Chave: |
Cana de forragem. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/98712/1/Production-and-quality-of-forage-cane-based-on-variety-row-spacing-and-time-of-harvest.pdf
|
Marc: |
LEADER 01715naa a2200205 a 4500 001 1981795 005 2017-08-03 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2315-5094 100 1 $aFABRIS, L. B. 245 $aProduction and quality of forage cane based on variety, row spacing and time of harvest.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aThe aim of the current study was to evaluate the productivity of biomass and the bromatologics attributes of two sugar cane varieties, distance between planting, and time of harvest. The experiment was conducted in Presidente Prudente in the state of São Paulo (Brazil). A randomized complete block design, with split sub sub-division, was used. In the plots were installed planting spacings of 1.0 and 1.5 m, in the sub-plots IAC 862480 and RB867515 varieties, and sub sub-plots to harvest three times (180, 270 and 360 days). Variety IAC862480 was higher compared to RB867515 tillering, the spacing of 1.5 m better than 1.0 m. Productivity and the percentage yield of dry matter was higher in variety RB867515 harvested 360 days after planting. Spacing of 1.0 m for variety RB867515 resulted in greater productivity compared to the other variety and spacings evaluated. Crude protein, ash, neutral detergent fiber, acid detergent fiber, total digestible nutrients and degrees Brix suffered interference of the date cutting sugarcane, with increased in the values. 653 $aCana de forragem 700 1 $aFOLONI, J. S. S. 700 1 $aSANTOS, D. H. 700 1 $aCALONEGO, J. C. 700 1 $aSILVA, P. C. G. da 700 1 $aBRANCALIÃO, S. R. 773 $tGlobal Advanced Research Journal of Agricultural Science$gv. 3, n. 1, p. 16-23, Jan. 2014.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sul. |
Data corrente: |
18/01/2016 |
Data da última atualização: |
29/05/2017 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
KOPP, M. M.; PEREIRA, A. V.; FERREIRA, R. de P.; BASIGALUP, D. H. |
Afiliação: |
MAURICIO MARINI KOPP, CPPSUL; ANTONIO VANDER PEREIRA, CNPGL; REINALDO DE PAULA FERREIRA, CPPSE; DANIEL HORACIO BASIGALUP. |
Título: |
Cultivares. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
In: FERREIRA, R. de P.; VILELA, D.; TUPY, O.; BERNARDI, A. C. de C.; KARAM, D. (Ed.). Cultivo e utilização da alfafa para alimentação de vacas leiteiras e equinos. Brasília, DF: Embrapa, 2015. |
Série: |
(Embrapa. Sistemas de produção). |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Versão eletrônica. |
Conteúdo: |
Países com maior tradição no cultivo da alfafa, tais como EUA, Canadá e Argentina, dispõem de número elevado de cultivares, adaptadas aos diferentes ambientes para os quais foram selecionadas. |
Thesagro: |
Alfafa Crioula; Variedade. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/137131/1/Kopp-et-al-Cultivares.pdf
|
Marc: |
LEADER 00895naa a2200205 a 4500 001 2034117 005 2017-05-29 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aKOPP, M. M. 245 $aCultivares.$h[electronic resource] 260 $c2015 490 $a(Embrapa. Sistemas de produção). 500 $aVersão eletrônica. 520 $aPaíses com maior tradição no cultivo da alfafa, tais como EUA, Canadá e Argentina, dispõem de número elevado de cultivares, adaptadas aos diferentes ambientes para os quais foram selecionadas. 650 $aAlfafa Crioula 650 $aVariedade 700 1 $aPEREIRA, A. V. 700 1 $aFERREIRA, R. de P. 700 1 $aBASIGALUP, D. H. 773 $tIn: FERREIRA, R. de P.; VILELA, D.; TUPY, O.; BERNARDI, A. C. de C.; KARAM, D. (Ed.). Cultivo e utilização da alfafa para alimentação de vacas leiteiras e equinos. Brasília, DF: Embrapa, 2015.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|