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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  28/11/2012
Data da última atualização:  01/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVA, L. R. F. da; ALVES, A. A.; VASCONCELOS, V. R.; NASCIMENTO, H. T. S. do; MOREIRA FILHO, M. A.
Afiliação:  LÍLIA RAQUEL FÉ DA SILVA, UFPI; ARNAUD AZEVÊDO ALVES, UFPI; VÂNIA RODRIGUES VASCONCELOS, UFPI; HOSTON TOMAS SANTOS DO NASCIMENTO, CPAMN; MIGUEL ARCANJO MOREIRA FILHO, UFPI.
Título:  Nutritive value of diets containing pods of faveira (Parkia platycephala Benth.) for confined finishing sheep.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 41, n. 4, p. 1065-1069, 2012.
ISSN:  1806-9290
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Performance and apparent digestibility were evaluated in sheep fed diets containing different amounts f faveira (Parkia platycephala) pods in replace to corn. Twenty crossbred Santa Inês lambs of approximately four months of age and average 21 kg were kept in individual stalls in randomized blocks and distributed according to weight. he following characteristics were evaluated: average daily gain, feed conversion and voluntary intake of dry matter DM), organic matter (OM), crude protein (CP), neutral detergent fiber (NDF), acid detergent fiber (ADF), total arbohydrates (TCH), non-fibrous carbohydrates (NFC); and apparent digestibility of DM, OM, CP, NDF, ADF, TCH, NFC and total digestible nutrients (TDN). P. platycephala pods inclusion in the diets promoted no significant difference n the intakes of dry matter, organic matter, total carbohydrate and total digestible nutrients and also sheep performance. here was no treatment effect in the digestibility of organic matter, crude protein, fatty acids, neutral detergent fiber r total digestible nutrients. There was no effect of treatment for organic matter digestibility, crude protein, fatty acids, eutral detergent fiber or total digestible nutrients. The inclusion of up to 75% of faveira pods in substitution to corn rains in diets for finishing animals does not influence weight gain or feed conversion, although the replacement of more han 50% compromises the digestibility of dry matter.
Palavras-Chave:  Valor energético.
Thesagro:  Ovino.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/70932/1/ValorNutritivoFaveiraHoston.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAMN27795 - 1UPCAP - PPS 149/122012.00149
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Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.
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