BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  10/07/2012
Data da última atualização:  03/08/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  YOSHIARA, L. Y.; MADEIRA, T. B.; RIBEIRO, M. L. L.; MANDARINO, J. M. G.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; IDA, E. I.
Afiliação:  L.Y. YOSHIARA, UEL; T.B. MADEIRA, UEL; M.L.L. RIBEIRO, UEL; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; MERCEDES CONCORDIA CARRAO PANIZZI, CNPT; ELZA IOUKO IDA, UEL.
Título:  B-glucosidase activity of soybean (Glycine max) embryonic axis germinated in the presence or absence of light.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Biochemistry, v. 36, n. 6, p. 699-705, Dec. 2012.
DOI:  doi:10.1111/j.1745-4514.2011.00585.x
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this study was to investigate the b-glucosidase activity of radicles, hypocotyls, cotyledons and epicotyls of soybeans (Glycine max) grown in the presence and absence of light and to obtain an alternative source of b-glucosidase. Seeds were germinated in the presence and absence of light at various time points, and the radicles, epicotyls, hypocotyls and cotyledons were separated. The enzymatic activity in the epicotyls presented the highest activity at 144 h in the presence of light. Specifically, the enzymatic activity of the epicotyls was sixfold higher than that of radicles and 12-fold higher than that of cotyledons. Interestingly, the specific activity of hypocotyls and cotyledons was 4.02-fold and 5.17-fold lower than that of epicotyls after 144 h of germination under light. The high specific activity of lightgerminated epicotyls suggested that the purity of b-glucosidase from epicotyls is greater than b-glucosidase obtained fromother parts of the plant. PRACTICAL APPLICATIONS: Isoflavones are beneficial to human health. Specifically, isoflavones and estrogen have similar positive effects on the symptoms of menopause and osteoporosis. Moreover, isoflavones possess antioxidant and antitumoral properties against certain cancers. In nature, the most common form of the isoflavone is the glycosylated form. Studies on the bioavailability of isoflavones indicate that these compounds behave similarly to estrogen in most biological systems and the aglycone forms arem... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Isoflavona.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO33209 - 1UPCAP - DD

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1.Imagem marcado/desmarcadoYOSHIARA, L. Y.; IDA, E. I.; RIBEIRO, M. L. L.; MANDARINO, J. M. G.; CARRÃO-PANIZZI, M. C. Effect of germination on Beta-glucosidase activity of soybeans hypocotyls and cotyledons. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 22., 2010, Salvador. Ciência e tecnologia de alimentos: potencialidades, desafios e inovações. [S.l.]: SBCTA, 2010. p. 240. CD-DROM. CBCTA.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Soja.
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2.Imagem marcado/desmarcadoQUINHONE JÚNIOR, A.; YOSHIARA, L. Y.; SILVA, J. B. da; MANDARINO, J. M. G.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; IDA, E. I. Alterações no perfil de isoflavonas de soja durante a germinação. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIAS DE ALIMENTOS, 10., Campinas, 2013. Anais...
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Soja.
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3.Imagem marcado/desmarcadoYOSHIARA, L. Y.; MADEIRA, T. B.; RIBEIRO, M. L. L.; MANDARINO, J. M. G.; PANIZZI, M. C. C.; IDA, E. I. Beta-glucosidase activity of soybean epicotyls in germination. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DE BIOPROCESSOS NA INDÚSTRIA DE ALIMENTOS, 4.; ENCONTRO REGIONAL SUL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 10., 2010, Curitiba. [Resumo...]. Curitiba: CIETEP, 2010. Doc. 22. 1 CD-ROM. ICBF 2010/XERSCTA.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Soja.
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4.Imagem marcado/desmarcadoYOSHIARA, L. Y.; MADEIRA, T. B.; MIRANDA, A. L.; RIBEIRO, M. L. L.; MANDARINO, J. M. G.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; IDA, E. I. Beta-glucosidase activity of soybean radicles in germination. In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 15., 2010, Cape Town. Food science solutions in an evolving world: abstracts. South Africa: SAAFoST, 2010. Poster 697. CD-ROM. IUFoST 2010.
Biblioteca(s): Embrapa Soja.
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5.Imagem marcado/desmarcadoYOSHIARA, L. Y.; MADEIRA, T. B.; RIBEIRO, M. L. L.; MANDARINO, J. M. G.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; IDA, E. I. B-glucosidase activity of soybean (Glycine max) embryonic axis germinated in the presence or absence of light. Journal of Food Biochemistry, v. 36, n. 6, p. 699-705, Dec. 2012.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 2
Biblioteca(s): Embrapa Soja.
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6.Imagem marcado/desmarcadoYOSHIARA, L. Y.; MANDARINO, J. M. G.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; MADEIRA, T. B.; SILVA, J. B. da; CAMARGO, A. C. de; SHAHIDI, F.; IDA, E. I. Germination changes the isoflavone profile and increases the antioxidant potential of soybean. Journal of Food Bioactives, v. 3, p. 144-150, 2018.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: C - 0
Biblioteca(s): Embrapa Soja; Embrapa Trigo.
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