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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  13/01/2011
Data da última atualização:  28/11/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  GONCALVES, J. R. P.; FONTES, J. R. A.; MORAIS, R. R. de; ROCHA, M. de M.; GUIMARAES, L. J. M.
Afiliação:  JOSE RICARDO PUPO GONCALVES, CPAA; JOSE ROBERTO ANTONIOL FONTES, CPAA; RONALDO RIBEIRO DE MORAIS, CPAA; MAURISRAEL DE MOURA ROCHA, CPAMN; LAURO JOSE MOREIRA GUIMARAES, CNPMS.
Título:  Sustainable production of grains in Amazonian floodplain.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: WORLD CONGRESS OF SOIL SCIENCE, 19., 2010, Brisbane, Australia. Soil solutions for a changing world: proceedings. Brisbane: International Union of Soil Science: Australian Society of Soil Science, 2010. 1 CD-ROM.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The Amazonian floodplains present high natural fertility and can be an alternative to sustainable production of grains by the local populations of Amazonas. With the objective to evaluate the potential productivity of the floodplain ecosystem, two experiments with maize and cowpea were carried out at the district of Iranduba - AM, Brazil, in soil classified as Gley Humic.
Palavras-Chave:  Amazonas.
Thesagro:  Arroz; Segurança Alimentar.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/112571/1/2278.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAA23134 - 1UPCAA - PPS8620S8620
CPAMN31349 - 1UPCAA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  29/07/2015
Data da última atualização:  18/05/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  CHAVES, M. A.; BARRETO, I. M. A.; REIS, R. C.; KADAM, D. M.
Afiliação:  MODESTO A. CHAVES, CEDETEC; ISADORA M. A. BARRETO, UESB; RONIELLI CARDOSO REIS, CNPMF; DATTATREYA M. KADAM, CIPHET.
Título:  Physicochemical and sensory properties of purple Brazilian cherry (Eugenia uniflora, L.) foams.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  International Journal of Food Science and Technology , v.48, p.1688-1697, 2013.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this work was to characterise the foams of purple Brazilian cherry (Eugenia uniflora L.) pulp made with different additives, aiming at foam-mat drying. Characterisation was made through analyses of moisture, pH, acidity, soluble solids, density, water activity, colour, total and reducing sugars, protein and ashes. Drying was done at 55 °C for 2 h. Dried Brazilian cherry juice powder was rehydrated for acceptance test. It is concluded that the physicochemical characterisation of fresh Brazilian cherry pulp was satisfactory and was in accordance with the Brazilian standards for agro-industrial products. Albumin was the best foaming agent that produced a good-quality powder in a short period. The foammat drying of Brazilian cherry pulp using albumin and Superliga (Duas Rodas Industrial ltda, Santa Catarina, Brazil) as foaming agents produced a powder with good physicochemical properties and sensory quality and most preferred juice.
Thesagro:  Cereja.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMF30730 - 1UPCAP - DDPublicação digital
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