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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  23/11/2010
Data da última atualização:  18/07/2017
Tipo da produção científica:  Autoria/Organização/Edição de Livros
Autoria:  MAGNANI, M.; HEBERLE, A. L. O.
Afiliação:  MARCIO MAGNANI; ANTONIO LUIZ OLIVEIRA HEBERLE, CPACT.
Título:  Introdução à gestão do conhecimento.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2010.
Páginas:  134 p.
Idioma:  Português
Conteúdo:  A era do conhecimento; As organizações do conhecimento; Estratégias organizacionais.
Thesagro:  Gestão do Conhecimento.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/43060/1/livro-gestao-do-conhecimento.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE51091 - 1EMBLV - PPCPACTM196i2011.00617
AI-SEDE51091 - 2EMBLV - PPCPACTM196i2011.00618
CPACT14116 - 1UPELV - PP658.403M196i2010.04956
CPACT14116 - 2UPELV - PPMT 658.403M196i2013.05278
CPACT14116 - 3UPELV - PPMT 658.403M196i2013.05279
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  23/09/2013
Data da última atualização:  02/03/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  GALDEANO, M. C.; WILHELM, A. E.; MALI, S.; GROSSMANN, M. V. E.
Afiliação:  MELICIA CINTIA GALDEANO, CTAA; ALLAN EDUARDO WILHELM, CTAA; SUZANA MALI, UEL; MARIA VICTÓRIA EIRAS GROSSMANN, UEL.
Título:  Influence of thickness on properties of plasticized oat starch films.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Brazilian Archives of Biology and Technology, Curitiba, v. 56, n. 4, p. 637-644, jul./ago. 2013.
DOI:  10.1590/S1516-89132013000400014
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this study was to investigate the effect of thickness (between 80 and 120 µm) on apparent opacity, water vapor permeability and mechanical properties (tensile and puncture) of oat starch films plasticized with glycerol, sorbitol, glycerol:sorbitol mixture, urea and sucrose. Films were stored under 11, 57, 76 and 90% relative humidity (RH) to study the mechanical properties. It was observed that the higher the thickness, the higher was the opacity values. Films without the plasticizer were more opaque in comparison with the plasticized ones. Glycerol:sorbitol films presented increased elongation with increasing thickness at all RH. Puncture force showed a strong dependence on the film thickness, except for the films plasticized with sucrose. In general, thickness did not affect the water permeability.
Palavras-Chave:  Glicerol; Opacidade; Plastificantes; Punção; Tração.
Thesagro:  Permeabilidade.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/89970/1/2013-069.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA11889 - 1UPCAP - PP2013/0692013.00069
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