Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  16/09/1999
Data da última atualização:  16/09/1999
Autoria:  CHAVARRIAGA-Aguirre, P.; MAYA, M. M.; BONIERBALE, M. W.; KRESOVICH, S.; FREGENE, M. A.; TOHME, J.; KOCHERT, G.
Afiliação:  Department of Botany, University of Georgia, Athens GA 30605, USA; Cassava Program, CIAT, A.A. 6713, Cali, Colombia; Merideth Bonierbale, International Potato Center (CIP), Apartado 1558, Lima 12, Peru.
Título:  Microsatellites in Cassava (Manihot esculenta Crantz): discovery, inheritance and variability
Ano de publicação:  1998
Fonte/Imprenta:  Theor Appl Genet, v.97, p.493-501, 1998
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Fourteen microsatellites containing GA-repeats were isolated and characterized in cassava (Manihot esculenta Crantz, Euphorbiaceae). Microsatellite heterozygosity (h) was estimated in 48 accessions using (32P)-end-labeled primers and in more than 500 accessions using fluorescence-based genotyping. Heterozygosity values ranged from 0.00 to 0.88 and the number of alleles detected varied from 1 to 15. The reproducibility of allele sizing was also assessed using fluorescence-based genotyping. The average inter-gel size difference was 1.03 nucleotides. Chi-square tests (%2) were performed to analyse segregation distortion and the linkage between alleles segregating from either or both parents in an F1 mapping population.
Palavras-Chave:  Fluorescence-based genotyping; Linkage; Microsatellites.
Thesaurus Nal:  cassava; heterozygosity.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF17324 - 1ADDSP - --S11507S11507
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja; Embrapa Trigo; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  15/10/2018
Data da última atualização:  18/10/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  CZAIKOSKI, K.; LEITE, R. S.; MANDARINO, J. M. G.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; SILVA, J. B. da; IDA, E. I.
Afiliação:  UNICENTRO, GUARAPUAVA, PR; RODRIGO SANTOS LEITE, CNPSO; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; MERCEDES CONCORDIA CARRAO PANIZZI, CNPT; UEL; UEL.
Título:  Physicochemical characteristics of canned vegetable-type soybean processed with zinc at different pasteurization times.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 53, n. 7, p. 840-848, 2018.
DOI:  10.1590/S0100-204X2018000700008
Idioma:  Inglês
Português
Notas:  Título em português: Características físico-químicas de soja tipo vegetal em conserva, processada com zinco em diferentes tempos de pasteurização.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the effects of zinc concentration in acidified brine and of pasteurization time on the zinc content, color, and physicochemical and microbiological characteristics of canned vegetable-type soybean (Glycine max). The 22 central composite rotational design (CCRD) was used, with zinc concentration in the acidified brine and duration of pasteurization as variables, resulting in 12 assays. A canning formulation was developed and compared with canned-vegetable type soybean without zinc and with fresh-vegetable type soybean, with microbiological evaluation. Zinc addition within the limits defined by Food and Drug Administration (≤75 ppm) does not affect the physicochemical and microbiological haracteristics of canned grains, subjected to 10 min pasteurization. Acidified brine containing zinc increases the content of isoflavone glycosides, decreases the content of malonyl glycosides, and has lower-sucrose and stachyose contents than fresh grains. Zinc addition does not significantly influence the color of grains.
Palavras-Chave:  Edamame; Isoflavona; Oligossacarídeo; Oligossacharides; Processamento térmico; Thermal processing.
Thesagro:  Glycine Max; Pasteurização; Soja; Tratamento Térmico.
Thesaurus NAL:  Isoflavones; Oligosaccharides; Physicochemical properties; Soybeans.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/184589/1/Physicochemical-PAB-2018.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/184597/1/Physicochemical-characeristics-of-canned.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE63187 - 1UPEAP - DD
CNPSO38993 - 1UPCAP - DD
CNPT44390 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional