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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Cerrados; Embrapa Florestas; Embrapa Instrumentação; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pantanal... Mostrar Todas
Data corrente:  11/11/1999
Data da última atualização:  11/11/1999
Autoria:  AMARAL, E. F. do; SOUZA, A. N. de.
Título:  Avaliacao de fertilidade do solo no sudeste acreano: o caso do PED/MMA no municipio de Senador Guiomard.
Ano de publicação:  1997
Fonte/Imprenta:  Rio Branco: EMBRAPA-CPAF - Acre, 1997.
Páginas:  32p.
Série:  (EMBRAPA-CPAF Acre. Documento, 26).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Avaliuo-se a fertilidade em uma area piloto no Sudeste acreano, que se constitui em 42 propriedades rurais que fazem parte do Projeto de Execucao Descentralizada, visando incorporar ao processo produtivo areas de capoeira, de forma a diminuir a taxa de desmatamento anual no Municipio de Senador Guiomard, Acre.
Palavras-Chave:  Acre; Adubos; Avaliacao; Brasil; Corretive dressing; Corretivos; Evaluation; Fertility; Rio Branco; Senador Guimard Santos; Senador Guiomard; solo-fertilidade; Sudeste acreano.
Thesagro:  Adubo; Corretivo; Fertilidade; Fertilidade do Solo; Solo.
Thesaurus Nal:  Amazonia; Brazil; fertilizers; soil; soil fertility.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE26212 - 1EMBFL - --00454ACRE00454
AI-SEDE26212 - 2EMBFL - --00454ACRE00454
CNPAB31684 - 1EMBFL - --631.40003630
CNPAT4812 - 1EMBFL - --FL 02118
CNPDIA11481 - 1EMBFL - --631.42A485a2008.00281
CNPF17908 - 1ADDFL - --FL3429FL3429
CNPS10309 - 1EMBFL - --FOL 22962001.00216
CPAA4411 - 1ADPFL - --FOL7854FOL7854
CPAC18713 - 1EMBFL - --FOL6468FOL6468
CPAF-AP3936 - 1EMBFL - PP0516005160
CPAF-RR11710 - 1EMBFL - --SOLOS - 104SOLO - 104
CPAMN7886 - 1EMBFL - --FOL 484/991999.00484
CPAP42410 - 1EMBFL - PPFL99.00273o-37651999.00273
CPATSA11109 - 1EMBFL - PP0648806488
CPATU6885 - 1EMBFL - PP0277402774
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  12/02/2021
Data da última atualização:  18/02/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  WELKE, J. E.; HERNANDES, K. C.; NICOLLI, K. P.; BARBARÁ, J. A.; BIASOTO, A. C. T.; ZINI, C. A.
Afiliação:  Juliane Elisa Welke; Karolina Cardoso Hernandes; Karine Primieri Nicolli; Janaína Aith Barbará; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; Claudia Alcaraz Zini.
Título:  Role of gas chromatography and olfactometry to understand the wine aroma: Achievements denoted by multidimensional analysis.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Journal of Separation Science, v. 44, n. 1, p. 135-168, 2021.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The human nose has been used as a detector in gas chromatography analysis to evaluate odoriferous compounds related to aroma and quality of wine. Several olfactometric techniques are available to access the description, intensity, and/or duration of the odor of each compound. Olfactometry can be associated with one-dimensional gas chromatography or multidimensional gas chromatography, including heart-cut gas chromatography and comprehensive two-dimensional gas chromatography. Multidimensional gas chromatography may help to resolve coeluted compounds and detect important trace components for the aroma. The identification of odor-active compounds may help to differentiate wines according to terroir, grapes cultivars used in winemaking or types of aging, understand the role of fungal infection of grapes for wine quality, find the best management practices in vineyard and vinification to obtain the greatest quality. In addition, when the instrumental techniques are combined with sensory analysis, even more accurate information may be obtained regarding the overall wine aroma. This review discloses the state of the art of olfactometric methods and the analytical techniques used to investigate odor-active compounds such as one-dimensional gas chromatography, multidimensional gas chromatography, and comprehensive two-dimensional gas chromatography. The advances in knowledge of wine aroma achieved with the use of these techniques in the target and profiling approaches were also disc... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Aroma do vinho; Cromatografia multidimensional; Métodos olfatométricos.
Thesagro:  Cromatografia Gasosa; Odor; Sabor; Uva; Vinho; Vitis Vinifera.
Thesaurus NAL:  Flavor; Gas chromatography; Grapes; Wines.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA59405 - 1UPCAP - DD
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