Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados; Embrapa Trigo.
Data corrente:  18/12/1995
Data da última atualização:  22/10/1999
Autoria:  PIETA FILHO, C.
Título:  Cereal seed development and seed quality.
Ano de publicação:  1991
Fonte/Imprenta:  Reading: University of Reading, 1991.
Páginas:  205p.
Idioma:  Inglês
Notas:  Ph.D. Thesis.
Conteúdo:  In order to determine when maximum seed quality was attained, changes in quality were monitored during seed development in spring and winter cereals in 1988 and 1989. Seed longevity was determined at 40oC with 15%-+ 0.5% moisture content for seed samples harvested serially fron developing seed crops of: two spring wheat cultivars and two spring barley cultivars in 1988; two winter wheat cultivars and two winter barley cultivars in 1989; and in one spring barley cultivar subjected to post-anthesis shading in both years. A seed storage regime was selected from the results of an initial laboratory experiment; subsequent comparisons with field emergence and standard laboratory germination showed that longevity was the most senstive indicator of changes in seed quality. Shading developing barley seeds: reduced seed dry weight substantially in both years; had little effect on seed longevity; but reduced seedliing size. Physiological maturity, defined as the stage in development when seeds attain maximum dry weight, ocurred before maximum seed quality was achieved in every case. Maximum seed quality generally occurred between 10 and 20 days after physiological maturity, when maturation drying had reduced seed moisture contents to between 14% and 28%; i. e. the timing of maximum seed quality was achieved closer to harvest maturity (16% moisture content) than to physiological maturity. Consequently, the hypothesis that maximum seed quality coincides with phsiological maturity and dec... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Cereals; Fisiologia teor de umidade; Longividade; Maturity; Moisture content; Quality; Seed; Seed lingevity; Seed longevity.
Thesagro:  Cereal; Fisiologia; Longevidade; Maturidade; Qualidade; Semente; Teor de Umidade.
Thesaurus Nal:  humidity; plant physiology.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPT30259 - 1ADDTS - --TS-06790679
CPAC15926 - 1ADDTS - --T024/91PIET024/91
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Roraima.
Data corrente:  06/03/2018
Data da última atualização:  16/04/2018
Tipo da produção científica:  Folder/Folheto/Cartilha
Autoria:  DURIGAN, M. F. B.
Afiliação:  MARIA FERNANDA BERLINGIERI DURIGAN, CPAF-Roraima.
Título:  Pós-colheita e Agroindústria: Geleia Artesanal de Cupuaçu.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Boa Vista, RR: Embrapa Roraima, 2017.
Série:  (Embrapa Roraima. Folder, 21).
Idioma:  Português
Thesagro:  Cupuaçu; Pós-Colheita; Theobroma Grandiflorum.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/175474/1/correcao1-FOLDER-21.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Roraima (CPAF-RR)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-RR15635 - 1UMTFD - PPS2017.102S2017.102
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional