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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Acre; Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Cocais; Embrapa Florestas; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pantanal; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima; Embrapa Unidades Centrais. MenosEmbrapa Acre; Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Cocais; Embrapa Florestas; Embrapa Meio-Norte... Mostrar Todas |
Data corrente: |
05/07/2005 |
Data da última atualização: |
18/05/2023 |
Tipo da produção científica: |
Documentos |
Autoria: |
GOMES-SILVA, D. A. P.; WADT, L. H. de O.; EHRINGHAUS, C. |
Afiliação: |
DAISY APARECIDA PEREIRA GOMES-SILVA, BOLSISTA DTI/CNPq/EMBRAPA ACRE; LUCIA HELENA DE OLIVEIRA WADT, CPAF-AC; CHRISTIANE EHRINGHAUS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ACRE. |
Título: |
Ecologia e manejo de patauá (Oenocarpus bataua Mart.) para produção de frutos e óleo. |
Ano de publicação: |
2004 |
Fonte/Imprenta: |
Rio Branco, AC: Embrapa Acre, 2004. |
Páginas: |
37 p. |
Série: |
(Embrapa Acre. Documentos, 88). |
ISSN: |
0104-9046 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O patauá pertence à familia botânica Arecaceae e gênero Oenocarpus; O Oenocarpus é de origem grega e significa: oeno = vinho e carpus = fruto, "fruto de vinho", demostrado a importância do suco elaborado a partir de polpa dos frutos; destaca facilmente da maioria das outras palmeiras. |
Palavras-Chave: |
Acre; Amazonia Occidental; Amazônia Ocidental; Forest; Manejo de cultivos; Oenocarpus bataua Mart; Oenocarpus batua Mart; Palmeira; Patauá - Manejo; Pataua- Manejo; Patuá; Planta oleoginosa; Produção de óleo; Productos forestales no madereros; Produto florestal não madeireiro (PFNM); Western Amazon. |
Thesagro: |
Ecologia Vegetal; Floresta; Fruto; Manejo; Oenocarpus Bataua; Óleo; Óleo Vegetal; Patauá; Planta Oleaginosa; Silvicultura. |
Thesaurus Nal: |
Crop management; Nontimber forest products; Plant ecology. |
Categoria do assunto: |
-- F Plantas e Produtos de Origem Vegetal K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/117339/1/12179.pdf
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Marc: |
LEADER 01714nam a2200517 a 4500 001 1503352 005 2023-05-18 008 2004 bl uuuu u0uu1 u #d 022 $a0104-9046 100 1 $aGOMES-SILVA, D. A. P. 245 $aEcologia e manejo de patauá (Oenocarpus bataua Mart.) para produção de frutos e óleo. 260 $aRio Branco, AC: Embrapa Acre$c2004 300 $a37 p. 490 $a(Embrapa Acre. Documentos, 88). 520 $aO patauá pertence à familia botânica Arecaceae e gênero Oenocarpus; O Oenocarpus é de origem grega e significa: oeno = vinho e carpus = fruto, "fruto de vinho", demostrado a importância do suco elaborado a partir de polpa dos frutos; destaca facilmente da maioria das outras palmeiras. 650 $aCrop management 650 $aNontimber forest products 650 $aPlant ecology 650 $aEcologia Vegetal 650 $aFloresta 650 $aFruto 650 $aManejo 650 $aOenocarpus Bataua 650 $aÓleo 650 $aÓleo Vegetal 650 $aPatauá 650 $aPlanta Oleaginosa 650 $aSilvicultura 653 $aAcre 653 $aAmazonia Occidental 653 $aAmazônia Ocidental 653 $aForest 653 $aManejo de cultivos 653 $aOenocarpus bataua Mart 653 $aOenocarpus batua Mart 653 $aPalmeira 653 $aPatauá - Manejo 653 $aPataua- Manejo 653 $aPatuá 653 $aPlanta oleoginosa 653 $aProdução de óleo 653 $aProductos forestales no madereros 653 $aProduto florestal não madeireiro (PFNM) 653 $aWestern Amazon 700 1 $aWADT, L. H. de O. 700 1 $aEHRINGHAUS, C.
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Registro original: |
Embrapa Acre (CPAF-AC) |
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Biblioteca |
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Tipo/Formato |
Classificação |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Pecuária Sul. |
Data corrente: |
01/10/2021 |
Data da última atualização: |
01/10/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SILVEIRA, M. C. T. da; SIMEÃO, R. M.; ALVARENGA, R. C.; GONTIJO NETO, M. M.; BORGHI, E.; LOPES, L. S. |
Afiliação: |
MARCIA CRISTINA T DA SILVEIRA, CPPSUL; ROSANGELA MARIA SIMEAO, CNPGC; RAMON COSTA ALVARENGA, CNPMS; MIGUEL MARQUES GONTIJO NETO, CNPMS; EMERSON BORGHI, CNPMS; LEANDRO SÂMIA LOPES, UFMG. |
Título: |
Highlighting the pasture component of a long-term crop-livestock system in the Cerrado Biome, Brazil. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
In: WORLD CONGRESS ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK-FORESTRY SYSTEMS, 2., 2021. Proceedings reference... Brasília, DF: Embrapa, 2021. |
Páginas: |
p. 411-415. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
WCCLF. Evento online. |
Conteúdo: |
In the tropical region central of Minas Gerais State, integrated crop-livestock systems are characterized by annual rotation or succession of crops and pastures in a no-till system in which the pasture is used to produce either milk or meat. In this paper the system focus on integration of maize and sorghum in consortium with Urochloa and Megathyrsus maximus, respectively, for silage, followed by pasture were Nellore and 1/2 Nellore: Angus calves remain for one year, and then soybean is cultivated in no-till system. The green and dry biomass production, in t/ha, of grass forage cultivar ?Tanzânia-1? or ?Mombaça? are presented in annually data before and after stocking in rotated management during wet and transition seasons. The calves body weight gains recorded in these years of integrated crop-livestock system are above the average of Brazilian productivity. In average, the annual animal productivity was of 1,281 kg of live weight per hectare. In conclusion, the integrated systems in region provide the opportunity for intensification with sustainability. Key words: Cerrado; Forage analysis; Guinea grass |
Thesagro: |
Integração; Lavoura; Milho; Pastagem; Pecuária; Sorgo. |
Categoria do assunto: |
-- F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/226590/1/Silveira-et-al-wcclf2021.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/226602/1/Highlighting-pasture.pdf
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Marc: |
LEADER 01957nam a2200265 a 4500 001 2134990 005 2021-10-01 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVEIRA, M. C. T. da 245 $aHighlighting the pasture component of a long-term crop-livestock system in the Cerrado Biome, Brazil.$h[electronic resource] 260 $aIn: WORLD CONGRESS ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK-FORESTRY SYSTEMS, 2., 2021. Proceedings reference... Brasília, DF: Embrapa$c2021 300 $ap. 411-415. 500 $aWCCLF. Evento online. 520 $aIn the tropical region central of Minas Gerais State, integrated crop-livestock systems are characterized by annual rotation or succession of crops and pastures in a no-till system in which the pasture is used to produce either milk or meat. In this paper the system focus on integration of maize and sorghum in consortium with Urochloa and Megathyrsus maximus, respectively, for silage, followed by pasture were Nellore and 1/2 Nellore: Angus calves remain for one year, and then soybean is cultivated in no-till system. The green and dry biomass production, in t/ha, of grass forage cultivar ?Tanzânia-1? or ?Mombaça? are presented in annually data before and after stocking in rotated management during wet and transition seasons. The calves body weight gains recorded in these years of integrated crop-livestock system are above the average of Brazilian productivity. In average, the annual animal productivity was of 1,281 kg of live weight per hectare. In conclusion, the integrated systems in region provide the opportunity for intensification with sustainability. Key words: Cerrado; Forage analysis; Guinea grass 650 $aIntegração 650 $aLavoura 650 $aMilho 650 $aPastagem 650 $aPecuária 650 $aSorgo 700 1 $aSIMEÃO, R. M. 700 1 $aALVARENGA, R. C. 700 1 $aGONTIJO NETO, M. M. 700 1 $aBORGHI, E. 700 1 $aLOPES, L. S.
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL) |
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