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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  26/06/2000
Data da última atualização:  09/06/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BARDUCHE, D.; PAIVA, R.; LOPES, M. A.; PAIVA, E.
Afiliação:  EMBRAPA-CNPMS.
Título:  Effect of ABA and GA3 on protein mobilization in embryos and Cotyledons of angico (Anadenanthera peregrina (L.) sepg) seeds during germination.
Ano de publicação:  1999
Fonte/Imprenta:  Brazilian Archives of Biology and Technology, Curitiba, v. 42, n. 2, p. 135-144, 1999.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In this work, a woody species [A. peregrina (L.) Speg.] was studied in order to observe the effect of ABA and GA3 at the biochemical level during the process of seed germination. Embryos incubated in sucrose solution containing ABA and/or GA3 were analyzed through SDS-PAGE to observe the mobilization pattern of storage proteins during the beginning of germination. Cotyledons isolated from seeds incubated in aqueous solutions containing ABA and/or GA3, were also analyzed through SDS-PAGE and by PAGE/Activity Gels (polyacrylamide gels copolymerized with substrate for enzymes) to observe the mobilization pattern of storage proteins and protease activity after the beginning of the germination. Results of these experiments show that ABA blocks protein mobilization by inhibiting protease activity in cotyledons. This inhibition is not sufficient to prevent germination showing that the effect of ABA on germination is not dependent on protease activity. The blockage of storage protein mobilization was also observed in embryos, but no protease activity inhibition was clearly detected. ABA was able to induce the synthesis of proteins in cotyledons but not in embryos. A polypeptide with an approximate molecular weight of 17 kD, was degraded within 6 hours in control embryos, but this degradation was blocked by ABA and GA3. Using the same concentrations of ABA and GA3 on embryos and cotyledons, the effect of ABA was counteracted by GA3 in embryos, but not in cotyledons. Although the effe... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  ABA; GA3; Mobilizacao; Mobilization; Protease activity; Protein; Tropical woody plant.
Thesagro:  Germinação; Proteína.
Thesaurus Nal:  germination.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/48211/1/Effect-ABA.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS12478 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  18/07/2011
Data da última atualização:  26/05/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  REIS, R. C.; MINIM, V. P. R.; BOLINI, H. M. A.; DIAS, B. R. P.; MINIM, L. A.; CERESINO, E. B.
Afiliação:  RONIELLI CARDOSO REIS, CNPMF; Valéria Paula Rodrigues Minim, UFV; Helena Maria André Bolini, USP; Beatriz Rodrigues Pimentel Dias, UFV; Luis Antônio Minim, UFV; Elaine Berger Ceresino, UFV.
Título:  Sweetness equivalence of different sweeteners in strawberry-flavored yogurt.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Quality, Westport, v. 34, n. 3, p. 163-170, june, 2011.
ISSN:  1745-4557
DOI:  10.1111/j.1745-4557.2011.00378.x
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  To successfully substitute sucrose for sweeteners, further studiesmust be carried out based on previous knowledge of sweetener concentration to determine the equivalent sweetness of such compounds. In this work, sweetness equivalence of strawberry-flavored yogurt with different sweeteners and/or their combinations (aspartame, acesulfame-K, cyclamate, saccharin, stevia and sucralose) and yogurt sweetened with 11.5% w/w sucrose was measured using the sensory magnitude estimation method. The sweetness concentrations equivalent to strawberry yogurt sweetened with 11.5% w/w sucrose in the tested sweeteners were 0.072% w/w for aspartame, 0.042% w/w for aspartame/acesulfame-K (2:1), 0.064% w/w for cyclamate/saccharin, 0.043% w/w for cyclamate/saccharin (2:1)/stevia (1.8:1) and 0.30% w/w for sucralose. These results can promote the use of different sweetener combinations in strawberry-flavored yogurt, specially acesulfame-K and stevia, once they produce more pleasing in this product.
Thesagro:  Alimento Preparado; Tecnologia de Alimento.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMF27786 - 1UPCAP - DDPublicação digital
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