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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  14/09/2007
Data da última atualização:  01/06/2017
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  VEIGA, J. B. da; POCCARD-CHAPUIS, R.; TOURRAND, J. F.
Afiliação:  JONAS BASTOS DA VEIGA, CPATU; René Poccard-Chapuis, CIRAD; Jean François Tourrand, CDS, UnB, SAS.
Título:  Criação do gado leiteiro na Zona Bragantina: importância, potencial e limitações.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  In: VEIGA, J. B. da (Ed.). Criação de gado leiteiro na Zona Bragantina. Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2006.
Páginas:  p. 11-17.
Série:  (Embrapa Amazônia Oriental. Sistemas de produção, 2).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Brasil; Pará; Zona Bragantina.
Thesagro:  Criação; Gado Leiteiro; Produção Animal.
Thesaurus Nal:  Amazonia.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/126367/1/Cap1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU39144 - 1UMTPL - PP636.214098115V426c2007.00176
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  03/05/2022
Data da última atualização:  09/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  ANDRADE, E. L. I. de M.; OLIVEIRA, G. C. DE; FREITAS-SILVA, O.
Afiliação:  ELAINE LEÃO INÁCIO DE MELO ANDRADE, Universidade Federal do Estado do Rio de Janeiro; GILBERTO CARVALHO DE OLIVEIRA, Universidade Federal do Rio de Janeiro; OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA.
Título:  Food Defense - from the concept to current demands of the international market.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Research, Society and Development, v. 10, n. 17, p. e201101724175, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.33448/rsd-v10i17.24175
Idioma:  Português
Conteúdo:  he food defense concept emerged in the US in response to the terrorist attacks of September 11, 2001. Thus, the Food and Drug Administration (FDA) and other agencies developed measures to protect the country's food chain from malicious attacks. The objective was to adopt preventive measures against the intentional contamination of water and food, where individuals resort to agents (biological, chemical, or physical) to harm organizations, governments or the population. The vulnerability of the food chain enabled the dissemination of this concept through certifiable standards such as: International Featured Standards (IFS), British Retail Consortium (BRC) and Food Safety Systems Certification (FSSC 22000). This study aims at the emergence of the food defense concept, along with the already known terms: food quality, food safety, food security and food fraud, through regulations, laws, methodologies, and tools for implementing food defense in food production and distribution chains from exporting companies to family businesses. Methodology: qualitative analysis through bibliographic research in Scopus, Web of Science and SciELO databases. Conclusion: it is expected that the results of this study arouse the need for training professionals in the food area, including concepts such as food defense, and that guide the adoption of measures in the conceptual and practical spheres that prevent and control the intentional contamination of food, from to meet the constant demands of the... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Food fraud.
Thesaurus NAL:  Bioterrorism; Food defense; Food safety; Food technology.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15319 - 1UPCAP - DD
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