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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
31/03/2009 |
Data da última atualização: |
08/08/2014 |
Tipo da produção científica: |
Circular Técnica |
Autoria: |
GÖRGEN, C. A.; CIVARDI, E.; PERRETO, E.; CARNEIRO, L. C.; SILVEIRA NETO, A. N. da; RAGAGNIN, V.; LOBO JUNIOR, M. |
Afiliação: |
CLAUDIA ADRIANA GÖRGEN, UFG Jataí; EDERSON CIVARDI, UFG Jataí; EDMILSON PERRETO, UFG Jataí; LUCIANA CELESTE CARNEIRO, UFG Jataí; AMERICO NUNES DA SILVEIRA NETO, UFG Jataí; VILMAR RAGAGNIN, UFG Jataí; MURILLO LOBO JUNIOR, CNPAF. |
Título: |
Controle de Sclerotinia sclerotiorum com o manejo de Brachiaria ruziziensis e aplicação de Trichoderma harzianum. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2008. |
Páginas: |
4 p. |
Série: |
(Embrapa Arroz e Feijão. Circular técnica, 81). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Este estudo teve o objetivo de verificar uma possível interação entre controle biológico e palhada, para redução da densidade de inóculo de Sclerotinia sclerotiorum. |
Thesagro: |
Brachiaria Ruziziensis; Controle Biológico; Doença de Planta; Feijão; Mofo Branco; Palhada; Phaseolus Vulgaris; Sclerotinia Sclerotiorum; Trichoderma Harzianum. |
Categoria do assunto: |
H Saúde e Patologia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CNPAF-2009-09/28171/1/circ_81.pdf
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Marc: |
LEADER 01144nam a2200313 a 4500 001 1216271 005 2014-08-08 008 2008 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aGÖRGEN, C. A. 245 $aControle de Sclerotinia sclerotiorum com o manejo de Brachiaria ruziziensis e aplicação de Trichoderma harzianum.$h[electronic resource] 260 $aSanto Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão$c2008 300 $a4 p. 490 $a(Embrapa Arroz e Feijão. Circular técnica, 81). 520 $aEste estudo teve o objetivo de verificar uma possível interação entre controle biológico e palhada, para redução da densidade de inóculo de Sclerotinia sclerotiorum. 650 $aBrachiaria Ruziziensis 650 $aControle Biológico 650 $aDoença de Planta 650 $aFeijão 650 $aMofo Branco 650 $aPalhada 650 $aPhaseolus Vulgaris 650 $aSclerotinia Sclerotiorum 650 $aTrichoderma Harzianum 700 1 $aCIVARDI, E. 700 1 $aPERRETO, E. 700 1 $aCARNEIRO, L. C. 700 1 $aSILVEIRA NETO, A. N. da 700 1 $aRAGAGNIN, V. 700 1 $aLOBO JUNIOR, M.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
25/02/2010 |
Data da última atualização: |
26/02/2010 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
REZENDE, A. C. B.; CASTRO, M. FERNANDA P. M. de; PORTO, E.; UCHIMA, C. A.; BENATO, E.; PENTEADO, A. L. |
Afiliação: |
ANA CAROLINA B. REZENDE, ITAL; M. FERNANDA P. M. DE CASTRO, ITAL; ERNANI PORTO, ESALQ; CRISTIANE A. UCHIMA, ITAL; ELIANE BENATO, ITAL; ANA LUCIA PENTEADO, CTAA. |
Título: |
Occurrence of Salmonella spp. in persimmon fruit (Diospyrus kaki) and growth of Salmonella enteritidis on the peel and in the pulp of this fruit. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
Food Control, Maryland Heights, v. 20, n. 11, p. 1025-1029, nov. 2009. |
DOI: |
10.1016/j.foodcont.2008.12.006 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The occurrence of Salmonella spp. on persimmon (Diospyrus kaki) surface of ‘Fuyu’ and ‘Rama Forte’ was evaluated during a 5-month-period (from April to August) of two season periods (years 2005 and 2006). The fruits were collected in wholesale (CEAGESP) and street markets in Sao Paulo and Campinas City, Brazil. A total of 582 fruits were analyzed using the BAX® system, which is based on the Polymerase Chain Reaction (PCR). The ability of this pathogen to grow on the peel and pulp of the two persimmon varieties was also verified at different incubation periods at temperatures of 10, 20 and 30 °C. The growth parameters were obtained by modeling the experimental data using the Gompertz function. The presence of Salmonella spp. was evidenced in 5 of the 582 analyzed fruits (0.9% incidence). The growth studies showed that Salmonella enteritidis can grow on the peel as well as in the pulp of the two persimmon varieties studied incubated at 10, 20 and 30 °C and that low temperatures can reduce the generation rate but do not inhibit its growth. |
Thesagro: |
Caqui; Crescimento. |
Thesaurus NAL: |
Salmonella Enteritidis. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01807naa a2200229 a 4500 001 1658866 005 2010-02-26 008 2009 bl --- 0-- u #d 024 7 $a10.1016/j.foodcont.2008.12.006$2DOI 100 1 $aREZENDE, A. C. B. 245 $aOccurrence of Salmonella spp. in persimmon fruit (Diospyrus kaki) and growth of Salmonella enteritidis on the peel and in the pulp of this fruit. 260 $c2009 520 $aThe occurrence of Salmonella spp. on persimmon (Diospyrus kaki) surface of ‘Fuyu’ and ‘Rama Forte’ was evaluated during a 5-month-period (from April to August) of two season periods (years 2005 and 2006). The fruits were collected in wholesale (CEAGESP) and street markets in Sao Paulo and Campinas City, Brazil. A total of 582 fruits were analyzed using the BAX® system, which is based on the Polymerase Chain Reaction (PCR). The ability of this pathogen to grow on the peel and pulp of the two persimmon varieties was also verified at different incubation periods at temperatures of 10, 20 and 30 °C. The growth parameters were obtained by modeling the experimental data using the Gompertz function. The presence of Salmonella spp. was evidenced in 5 of the 582 analyzed fruits (0.9% incidence). The growth studies showed that Salmonella enteritidis can grow on the peel as well as in the pulp of the two persimmon varieties studied incubated at 10, 20 and 30 °C and that low temperatures can reduce the generation rate but do not inhibit its growth. 650 $aSalmonella Enteritidis 650 $aCaqui 650 $aCrescimento 700 1 $aCASTRO, M. FERNANDA P. M. de 700 1 $aPORTO, E. 700 1 $aUCHIMA, C. A. 700 1 $aBENATO, E. 700 1 $aPENTEADO, A. L. 773 $tFood Control, Maryland Heights$gv. 20, n. 11, p. 1025-1029, nov. 2009.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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