|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Rondônia; Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
16/04/2008 |
Data da última atualização: |
18/03/2022 |
Tipo da produção científica: |
Documentos |
Autoria: |
EMBRAPA SEMI-ÁRIDO. |
Título: |
Relatório técnico e de atividades 2007. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
Petrolina, 2008. |
Páginas: |
47 p. |
Descrição Física: |
il. |
Série: |
(Embrapa Semi-Árido. Documentos, 206) |
ISSN: |
1516-1633 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Atividades gerenciais; Renovação do CAE, Ampliação do quadro, implantação do Laboratório de água e a trilha ecológica; Pesquisa, desenvolvimento e inovação - PD&I; Comunicação e transferência de tecnologias e conhecimentos; Responsabilidade social.Ampliação do seu quadro pessoal de 37% |
Palavras-Chave: |
Agricultura irrigada; Agropecuária; Agropecuária dependente de chuva; Embrapa Semi-Árido; Gestão de pesquisa; Relatório técnico; Relatório técnico e de atividades da Embrapa Semiárido 2007; Tecnologia para o semiárido. |
Thesagro: |
Administração de Pesquisa; Instituição de Pesquisa; Pesquisa; Pesquisa Agrícola; Programa de Pesquisa; Projeto de Pesquisa; Tecnologia; Transferência de Tecnologia. |
Thesaurus Nal: |
Agricultural research; Public research; Research and development; Research coordination. |
Categoria do assunto: |
-- X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPATSA/37487/1/SDC206.pdf
|
Marc: |
LEADER 01465nam a2200385 a 4500 001 1162569 005 2022-03-18 008 2008 bl uuuu u0uu1 u #d 022 $a1516-1633 100 1 $aEMBRAPA SEMI-ÁRIDO. 245 $aRelatório técnico e de atividades 2007. 260 $aPetrolina$c2008 300 $a47 p.$cil. 490 $a(Embrapa Semi-Árido. Documentos, 206) 520 $aAtividades gerenciais; Renovação do CAE, Ampliação do quadro, implantação do Laboratório de água e a trilha ecológica; Pesquisa, desenvolvimento e inovação - PD&I; Comunicação e transferência de tecnologias e conhecimentos; Responsabilidade social.Ampliação do seu quadro pessoal de 37% 650 $aAgricultural research 650 $aPublic research 650 $aResearch and development 650 $aResearch coordination 650 $aAdministração de Pesquisa 650 $aInstituição de Pesquisa 650 $aPesquisa 650 $aPesquisa Agrícola 650 $aPrograma de Pesquisa 650 $aProjeto de Pesquisa 650 $aTecnologia 650 $aTransferência de Tecnologia 653 $aAgricultura irrigada 653 $aAgropecuária 653 $aAgropecuária dependente de chuva 653 $aEmbrapa Semi-Árido 653 $aGestão de pesquisa 653 $aRelatório técnico 653 $aRelatório técnico e de atividades da Embrapa Semiárido 2007 653 $aTecnologia para o semiárido
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
22/02/2011 |
Data da última atualização: |
10/03/2011 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
DULLOO, M. E.; EBERT, A. W.; DUSSERT, S.; GOTOR, E.; ASTORGA, C.; VASQUEZ, N.; RAKOTOMALALA, J. J.; RABEMIAFARA, A.; EIRA, M. T. S. da; BELLACHEW, B.; OMONDI, C.; ENGELMANN, F.; ANTHONY, F.; WATTS, J.; QUAMAR, Z.; SNOOK, L. |
Afiliação: |
Bioversity International; CATIE; JARC; Bioversity International; CATIE; CATIE; CENTRE NATIONAL DE LA RECHERCHE APPLIQUÉE AU DEVELOPEMENT RURAL; CENTRE NATIONAL DE LA RECHERCHE APPLIQUÉE AU DEVELOPEMENT RURAL; MIRIAN THEREZINHA SOUZA DA EIRA, SAPC; COFFEE RESEARCH FOUNDATION; JARC; JARC; Bioversity International; FAO; Bioversity International. |
Título: |
Cost efficiency of cryopreservation as a long-term conservation method for coffee genetic resources. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
In.: CROP SCIENCE, v.49, nov-dec. 2009. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Coffee (Coffea spp.) is one of the world?s most valuable agricultural export commodities produced by small-scale farmers. Its germplasm, which holds useful traits for crop improvement, has traditionally been conserved in fi eld genebanks, which presents many challenges for conservation. New techniques of in vitro and cryopreservation have been developed to improve the Long-term conservation of coffee. But a question remains as to whether these new techniques are more cost effective than fi eld collections and more effi cient at reducing genetic erosion. This study compared the costs of maintaining one of the world?s largest coffee fi eld collections with those of establishing a coffee cryo-collection at the Centro Agronómico Tropical de Investigación y Enseñanza (CATIE) in Costa Rica. The results indicate that cryopreservation costs less (in perpetuity per accession) than conservation in fi eld genebanks. A comparative analysis of the costs of both methods showed that the more accessions there are in cryopreservation storage, the lower the peraccession cost. In addition to cost, the study examined the advantages of cryopreservation over fi eld collection and showed that for species that are diffi cult to conserve using seeds, and that can only be conserved as live plants, cryopreservation may be the method of choice for long-term conservation of genetic diversity. |
Palavras-Chave: |
Coffea spp; Coffee. |
Thesaurus NAL: |
Germplasm. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/29279/1/Cost-efficiency.pdf
|
Marc: |
LEADER 02286naa a2200337 a 4500 001 1880394 005 2011-03-10 008 2009 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aDULLOO, M. E. 245 $aCost efficiency of cryopreservation as a long-term conservation method for coffee genetic resources.$h[electronic resource] 260 $c2009 520 $aCoffee (Coffea spp.) is one of the world?s most valuable agricultural export commodities produced by small-scale farmers. Its germplasm, which holds useful traits for crop improvement, has traditionally been conserved in fi eld genebanks, which presents many challenges for conservation. New techniques of in vitro and cryopreservation have been developed to improve the Long-term conservation of coffee. But a question remains as to whether these new techniques are more cost effective than fi eld collections and more effi cient at reducing genetic erosion. This study compared the costs of maintaining one of the world?s largest coffee fi eld collections with those of establishing a coffee cryo-collection at the Centro Agronómico Tropical de Investigación y Enseñanza (CATIE) in Costa Rica. The results indicate that cryopreservation costs less (in perpetuity per accession) than conservation in fi eld genebanks. A comparative analysis of the costs of both methods showed that the more accessions there are in cryopreservation storage, the lower the peraccession cost. In addition to cost, the study examined the advantages of cryopreservation over fi eld collection and showed that for species that are diffi cult to conserve using seeds, and that can only be conserved as live plants, cryopreservation may be the method of choice for long-term conservation of genetic diversity. 650 $aGermplasm 653 $aCoffea spp 653 $aCoffee 700 1 $aEBERT, A. W. 700 1 $aDUSSERT, S. 700 1 $aGOTOR, E. 700 1 $aASTORGA, C. 700 1 $aVASQUEZ, N. 700 1 $aRAKOTOMALALA, J. J. 700 1 $aRABEMIAFARA, A. 700 1 $aEIRA, M. T. S. da 700 1 $aBELLACHEW, B. 700 1 $aOMONDI, C. 700 1 $aENGELMANN, F. 700 1 $aANTHONY, F. 700 1 $aWATTS, J. 700 1 $aQUAMAR, Z. 700 1 $aSNOOK, L. 773 $tIn.: CROP SCIENCE$gv.49, nov-dec. 2009.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Café (CNPCa) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|