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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Hortaliças; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Semiárido; Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
23/06/1999 |
Data da última atualização: |
18/02/2022 |
Tipo da produção científica: |
Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Autoria: |
RESENDE, G. M. de; COSTA, N. D.; DIAS, R. de C. S. |
Afiliação: |
GERALDO MILANEZ DE RESENDE, CPATSA; NIVALDO DUARTE COSTA, CPATSA; RITA DE CASSIA SOUZA DIAS, CPATSA. |
Título: |
Densidades populacionais na cultura da cebola no Vale do São Francisco. |
Ano de publicação: |
1999 |
Fonte/Imprenta: |
Petrolina: Embrapa Semi-Árido, 1999. |
Páginas: |
4 p. |
Série: |
(EMBRAPA-CPATSA. Comunicado Técnico, 81). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
A menor produtividade de refugos obtida pela cultivar Alfa Tropical foi decisiva para sua maior produtividade comercial, mostrando sua melhor adaptação às condições de clima quente. |
Palavras-Chave: |
Brasil; Cultivation; Cultivo; Demographic density; Densidade populacional; Densidades populacionais; Onion; Pernambuco; Planting density; Populacional density; Regiao Nordeste; Spacing; Vale do São Francisco; Vale São Francisco. |
Thesagro: |
Allium Cepa; Cebola; Densidade de Plantio; Densidade Demográfica; Espaçamento; Produtividade. |
Thesaurus Nal: |
Brazil; desserts; onions; population density; yields. |
Categoria do assunto: |
-- A Sistemas de Cultivo |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPATSA/7935/1/COT81.pdf
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Marc: |
LEADER 01400nam a2200457 a 4500 001 1133030 005 2022-02-18 008 1999 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aRESENDE, G. M. de 245 $aDensidades populacionais na cultura da cebola no Vale do São Francisco. 260 $aPetrolina: Embrapa Semi-Árido$c1999 300 $a4 p. 490 $a(EMBRAPA-CPATSA. Comunicado Técnico, 81). 520 $aA menor produtividade de refugos obtida pela cultivar Alfa Tropical foi decisiva para sua maior produtividade comercial, mostrando sua melhor adaptação às condições de clima quente. 650 $aBrazil 650 $adesserts 650 $aonions 650 $apopulation density 650 $ayields 650 $aAllium Cepa 650 $aCebola 650 $aDensidade de Plantio 650 $aDensidade Demográfica 650 $aEspaçamento 650 $aProdutividade 653 $aBrasil 653 $aCultivation 653 $aCultivo 653 $aDemographic density 653 $aDensidade populacional 653 $aDensidades populacionais 653 $aOnion 653 $aPernambuco 653 $aPlanting density 653 $aPopulacional density 653 $aRegiao Nordeste 653 $aSpacing 653 $aVale do São Francisco 653 $aVale São Francisco 700 1 $aCOSTA, N. D. 700 1 $aDIAS, R. de C. S.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Soja. Para informações adicionais entre em contato com valeria.cardoso@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
07/04/2004 |
Data da última atualização: |
27/07/2007 |
Autoria: |
BORDIGNON, J. R.; NAKAHARA, K.; YOSHIHASHI, T.; NIKKUNI, S. |
Título: |
Changes in quality factors during lactic acid fermentation of soybean milk. |
Ano de publicação: |
2004 |
Fonte/Imprenta: |
In: WORLD SOYBEAN RESEARCH CONFERENCE, 7.; INTERNATIONAL SOYBEAN PROCESSING AND UTILIZATION CONFERENCE, 4.; CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 3., 2004, Foz do Iguassu. Abstracts of contributed papers and posters. Londrina: Embrapa Soybean, 2004. |
Páginas: |
p. 269. |
Série: |
(Embrapa Soja. Documentos, 228). |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Editado por Flávio Moscardi, Clara Beatriz Hoffmann-Campo, Odilon Ferreira Saraiva, Paulo Roberto Galerani, Francisco Carlos Krzyzanowski, Mercedes Concordia Carrão-Panizzi. |
Conteúdo: |
In the last few years interest in the benefits of soybean in the prevention and control of chronic diseases has increased all over the world and many of its constituents has been demonstrated to have, either positive or negative, effects on human nutrition and health. Among them, the isoflavones have been reported to have a strong effect in controlling the cholesterol concentration in the human blood, the calcium concentration in bones and the development of some times of cancer. The soybean isoflavones found in the soybean are in the glycoside form, which are not as easily absorbed as their aglycosidic forms. Other soybean compounds of interest are the oligossacharides raffinose and stachyose, that can not be digested or absorbed, causing gas formation in the intestine as a consequence of their fermentation by the intestinal microorganisms. Soybean milk fermentation has been used to improve soybean taste and, thereafter, soybean consumption but little attention has been given to the changes in the concentration of these compounds during the fermentation process. The objective of this experiment was to determine the capacity of 15 different lactic acid bacteria to hydrolyze isoflavones to their aglycosidic form as well as their capacity to use oligossacharides as an energy source. The parameters evaluated were: microorganism growth, pH lowering capacity, lactic acid formation, sugar consumption, isoflavone hydrolysis capacity and total viable cells after 15 days of storage at 40C. Soybean milk was prepared from Tachinagara variety (10% total solids). All of the microorganisms evaluated were able to grow in soybean milk but Streptococcus thermophilus IFO 13957, Lactobacillus casei subsp. casei JCM 1134 and Lactococcus lactis subsp. lactis JCM 5805 were not able to consume sugars, to lower the pH or to produce lactic acid. Bifidobacterium breve JCM 1192, B. bifidum JCM 1255 and L. casei subsp. rhamnosus IFO 3425 showed the best activity to hydrolyze daidzin and genistin to daidzein and genistein, respectively. MenosIn the last few years interest in the benefits of soybean in the prevention and control of chronic diseases has increased all over the world and many of its constituents has been demonstrated to have, either positive or negative, effects on human nutrition and health. Among them, the isoflavones have been reported to have a strong effect in controlling the cholesterol concentration in the human blood, the calcium concentration in bones and the development of some times of cancer. The soybean isoflavones found in the soybean are in the glycoside form, which are not as easily absorbed as their aglycosidic forms. Other soybean compounds of interest are the oligossacharides raffinose and stachyose, that can not be digested or absorbed, causing gas formation in the intestine as a consequence of their fermentation by the intestinal microorganisms. Soybean milk fermentation has been used to improve soybean taste and, thereafter, soybean consumption but little attention has been given to the changes in the concentration of these compounds during the fermentation process. The objective of this experiment was to determine the capacity of 15 different lactic acid bacteria to hydrolyze isoflavones to their aglycosidic form as well as their capacity to use oligossacharides as an energy source. The parameters evaluated were: microorganism growth, pH lowering capacity, lactic acid formation, sugar consumption, isoflavone hydrolysis capacity and total viable cells after 15 days of storage a... Mostrar Tudo |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02939naa a2200193 a 4500 001 1466835 005 2007-07-27 008 2004 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBORDIGNON, J. R. 245 $aChanges in quality factors during lactic acid fermentation of soybean milk. 260 $c2004 300 $ap. 269. 490 $a(Embrapa Soja. Documentos, 228). 500 $aEditado por Flávio Moscardi, Clara Beatriz Hoffmann-Campo, Odilon Ferreira Saraiva, Paulo Roberto Galerani, Francisco Carlos Krzyzanowski, Mercedes Concordia Carrão-Panizzi. 520 $aIn the last few years interest in the benefits of soybean in the prevention and control of chronic diseases has increased all over the world and many of its constituents has been demonstrated to have, either positive or negative, effects on human nutrition and health. Among them, the isoflavones have been reported to have a strong effect in controlling the cholesterol concentration in the human blood, the calcium concentration in bones and the development of some times of cancer. The soybean isoflavones found in the soybean are in the glycoside form, which are not as easily absorbed as their aglycosidic forms. Other soybean compounds of interest are the oligossacharides raffinose and stachyose, that can not be digested or absorbed, causing gas formation in the intestine as a consequence of their fermentation by the intestinal microorganisms. Soybean milk fermentation has been used to improve soybean taste and, thereafter, soybean consumption but little attention has been given to the changes in the concentration of these compounds during the fermentation process. The objective of this experiment was to determine the capacity of 15 different lactic acid bacteria to hydrolyze isoflavones to their aglycosidic form as well as their capacity to use oligossacharides as an energy source. The parameters evaluated were: microorganism growth, pH lowering capacity, lactic acid formation, sugar consumption, isoflavone hydrolysis capacity and total viable cells after 15 days of storage at 40C. Soybean milk was prepared from Tachinagara variety (10% total solids). All of the microorganisms evaluated were able to grow in soybean milk but Streptococcus thermophilus IFO 13957, Lactobacillus casei subsp. casei JCM 1134 and Lactococcus lactis subsp. lactis JCM 5805 were not able to consume sugars, to lower the pH or to produce lactic acid. Bifidobacterium breve JCM 1192, B. bifidum JCM 1255 and L. casei subsp. rhamnosus IFO 3425 showed the best activity to hydrolyze daidzin and genistin to daidzein and genistein, respectively. 700 1 $aNAKAHARA, K. 700 1 $aYOSHIHASHI, T. 700 1 $aNIKKUNI, S. 773 $tIn: WORLD SOYBEAN RESEARCH CONFERENCE, 7.; INTERNATIONAL SOYBEAN PROCESSING AND UTILIZATION CONFERENCE, 4.; CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 3., 2004, Foz do Iguassu. Abstracts of contributed papers and posters. Londrina: Embrapa Soybean, 2004.
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Embrapa Soja (CNPSO) |
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