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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  05/03/2024
Data da última atualização:  16/05/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  LOPES, F. C. F.; MORAES, C. T. de; GOMIDE, C. A. de M.; PACIULLO, D. S. C.; MORENZ, M. J. F.
Afiliação:  FERNANDO CESAR FERRAZ LOPES, CNPGL; CONRADO TRIGO DE MORAES, CENTRAL NORTE RAÇÕES; CARLOS AUGUSTO DE MIRANDA GOMIDE, CNPGL; DOMINGOS SAVIO CAMPOS PACIULLO, CNPGL; MIRTON JOSE FROTA MORENZ, CNPGL.
Título:  Milk fatty acid profile of cows grazing elephant grass BRS Kurumi pasture with and without energy supplementation.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  Semina: Ciências Agrárias, v. 45, n. 1, p. 71-86, jan./fev. 2024.
DOI:  http://dx.doi.org/10.5433/1679-0359.2024v45n1p71
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study evaluated the effects of energy supplementation on the intake and milk fatty acid composition of cows grazing BRS Kurumi elephant grass pasture during the rainy season. Two treatments (with and without supplementation) were evaluated using a switchback design with six Holstein × Gyr dairy cows after the peak of lactation. The average milk yield, body weight, and days in milk of the cows at the beginning of the study were 18.0±2.89 kg day−1, 560±66 kg, and 99±12, respectively. The evaluations were performed over three grazing cycles, with adaptation periods of 14 days and six days of sampling. In the energy supplementation treatment, each cow received 3 kg day−1 of ground corn (as-fed basis), with 2 kg day−1 at the morning milking and 1 kg day−1 at the afternoon milking. The ground corn presented 87.5% dry matter, 7.3% crude protein, 5.1% ether extract, and 85% of total digestible nutrients. The cows supplemented with ground corn consumed more oleic (+567%) and linoleic (+88%) acids. Unsupplemented cows consumed 26% more α-linolenic acid and produced milk with more oleic (+10%), vaccenic (+23%), and rumenic (+21%) acids, and less (−7%) pro-atherogenic fatty acids (lauric + myristic + palmitic acids). Milk fat from unsupplemented cows showed better nutritional quality, with lower atherogenicity and thrombogenicity indices and a higher hypo/hypercholesterolemic fatty acid ratio.
Palavras-Chave:  Ácido linoleico conjugado; Ácido rumênico; Cenchrus purpureus.
Thesagro:  Capim Elefante; Pennisetum Purpureum.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/266979/1/Milk-fatty-acid-profile-of-cows-grazing-elephant-grass-BRS-Kurumi-pasture.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL26288 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  20/02/2014
Data da última atualização:  26/11/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  SENA NETO, A. R. de; ARAUJO, M. A. M.; SOUZA, F. V. D.; MATTOSO, L. H. C.; MARCONCINI, J. M.
Afiliação:  LUIZ HENRIQUE CAPPARELLI MATTOSO, CNPDIA; JOSE MANOEL MARCONCINI, CNPDIA.
Título:  Characterization and comparative evaluation of thermal, structural, chemical, mechanical and morphological properties of six pineapple leaf fiber varieties for use in composites.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Industrial Crops and Products, Amsterdam, v. 43, p. 529-537, 2013.
ISSN:  0926-6690
DOI:  10.1016/j.indcrop.2012.08.001
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Análises térmicas; Fibras lignocelulósicas; Propriedades mecânicas; Propriedades renováveis; Relações de estrutura-propriedade.
Thesagro:  Abacaxi.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA14724 - 1UPCAP - DDPROCI-13.002152013.00215
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