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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  31/12/2023
Data da última atualização:  25/03/2024
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  FREITAS-SILVA, O.; COLEHO, C. C. DE S.; TROMBETE, F. M.; SOUZA, A. M. de.
Afiliação:  OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA; CAROLINE CORRÊA DE SOUZA COELHO, UNIRIO; FELIPE MACHADO TROMBETE, UNIRIO; ANDRESSA MOREIRA DE SOUZA, CTAA.
Título:  Current development in ozone-based food preservation.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  In: JAISAL. A. K.; SHANKAR, S. Food packaging and preservation: Antimicrobial materials and tecnologies. Academic Press, 2023. Cap. 13, p. 235-258.
DOI:  https://doi.org/10.1016/B978-0-323-90044-7.00013-6.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Ozone is the triatomic form of oxygen (O3), considered a strong antimicrobial agent with numerous applications in the food industry. It stands out for its high oxidation potential. Its commercial production is carried out by the electrical discharge process, also called the corona process and its application can be carried out either in aqueous or gaseous form. Ozone has been used for decades in many countries and is recognized as safe for food industry applications. Tested by several research groups, ozone proved to be effective in minimizing problems related to food contamination against most microorganisms, acting in the decontamination of the product surface, water treatment, and degradation of pesticide residues. This chapter provides a multidisciplinary view of the state of the art on aspects of ozonation applied in the food industry, addresses regulatory and food safety issues, advantages, and limitations of the technology.
Thesaurus Nal:  Food technology.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
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CTAA15655 - 1UPCPL - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoSANTANA, J. A. da S.; SANTANA JÚNIOR, J. A. da S.; BARRETO, W. da S.; FERREIRA, A. T. da S. Estrutura e distribuição espacial da vegetação da Caatinga na Estação Ecológica do Seridó, RN. Pesquisa Florestal Brasileira, Colombo, v. 36, n. 88, p. 355-361, out./dez. 2016.
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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2.Imagem marcado/desmarcadoPIMENTA, A. S.; SANTANA, J. A. da S.; ANJOS, R. M. dos; BENITES, V. de M.; ARAÚJO, S. O. Caracterização de ácidos húmicos produzidos a partir de carvão vegetal de duas espécies florestais do semi-árido: Jurema Preta (Mimosa tenuiflora) e Pereiro (Aspidosperma pyrifolium). Revista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentável, v. 4, n. 4, p. 1-11, out./dez. 2009.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 4
Biblioteca(s): Embrapa Solos.
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3.Imagem marcado/desmarcadoSANTANA, J. A. da S.; LELES, P. S. dos S.; RESENDE, A. S. de; MACHADO, A. F. L.; RIBEIRO, J. G.; FERRE, R. Grasses control strategies in setting restoration stand of the Atlantic Forest. Floresta e Ambiente, v. 27, n. 2, e20190066, 2020.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.
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4.Imagem marcado/desmarcadoSANTANA, J. A. da S.; LELES, P. S. dos S.; RESENDE, A. S. de; MACHADO, S. G. L.; SILV, A. C. R. da; LOPES, L. N. Interferência de Urochloa brizantha no crescimento e acúmulo de macronutrientes de plantas de Peltophorum dubium Scientia Forestalis, v. 48, n. 127, e3079, 2021. Interference of Urochloa brizantha on the growth and accumulation of macronutrients of Peltophorum dubium plants
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.
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5.Imagem marcado/desmarcadoSANTANA, J. A. da S; LELES, P. S. dos S.; RESENDE, A. S. de; DIAS, M. M. M.; CARVALHO, D. F. de; LIMA, T. C. de. Influence of Urochloa brizantha on the growth and nutritional absortion of tree species. FLORESTA, Curitiba, PR, v. 50, n. 4, p. 1725-1730, out/dez 2020. Título em Português: Influência de Urochloa brizantha sobre o crescimento e absorção nutricional de espécies arbóreas.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
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