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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  19/10/2023
Data da última atualização:  19/10/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MARCO, R. de; HERTER, F. G.; MARTINS, C. R.; GOLDSCHMIDT, R. J. Z.; CROSA, C. F. R.
Afiliação:  RUDINEI DE MARCO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; FLÁVIO GILBERTO HERTER, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; CARLOS ROBERTO MARTINS, CPACT; ROBERTO JOSÉ ZOPPOLO GOLDSCHMIDT, NATIONAL INSTITUTE OF AGRICULTURAL RESEARCH; CLAUDIA FARELA RIBEIRO CROSA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS.
Título:  Effects of pollen sources on the quality of nuts borne by pecan cultivars Kiowa and Barton.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Comunicata Scientiae, Bom Jesus, v. 14, 2023.
ISSN:  2177-5133
DOI:  https://doi.org/10.14295/cs.v14.3696
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Selection of pecan cultivars and their pollinizers is essential to reach maximum potential of production. Synchrony of blooming periods of cultivars may not be enough to ensure nut quality because of the xenia effect. This study aimed at evaluating effects of different pollinizers on dimensions and yields of fruit borne by cultivars Kiowa and Barton. Both cultivars were submitted to six treatments. Kiowa: no pollination, free pollination, self-pollination and pollination controlled by pollen from cultivars Cape Fear, Pawnee and Desirable. Barton: no pollination, free pollination, self-pollination and pollination controlled by pollen from cultivars Melhorada, Jackson and Success. Self-pollination decreased dimensions and yields of fruit and kernels. Pollen from different cultivars was found to exhibit positive and negative xenia effect on fruit characteristics. The largest fruit and the highest yield of kernels were reached when "Kiowa" was pollinized with "Desirable" and "Barton" was pollinized with "Success".
Palavras-Chave:  Cultivar Barton; Cultivar Kiowa.
Thesagro:  Noz; Noz Peca; Polinização; Variedade.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1157359/1/Artigo-Effects-of-pollen-sources.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPACT22687 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoMARCO, R. de; HERTER, F. G.; MARTINS, C. R.; GOLDSCHMIDT, R. J. Z.; CROSA, C. F. R. Effects of pollen sources on the quality of nuts borne by pecan cultivars Kiowa and Barton. Comunicata Scientiae, Bom Jesus, v. 14, 2023.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 2
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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