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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
19/09/2023 |
Data da última atualização: |
19/09/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
BIZZO, H. R.; ANTONIASSI, R.; GAMA, P. E.; FONSECA, M. J. de O. |
Afiliação: |
HUMBERTO RIBEIRO BIZZO, CTAA; ROSEMAR ANTONIASSI, CTAA; PAOLA ERVATTI GAMA, CTAA; MARCOS JOSE DE OLIVEIRA FONSECA, CTAA. |
Título: |
Scaling down the sample amount in hop essential oil analysis. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON ESSENTIAL OILS, 53., 2023, Milazzo, Messina, Italy. Book of abstracts... Messina: Università di Messina, 2023. PA-30. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
ISEO 2023. |
Conteúdo: |
Hop (Humulus lupus L., family Cannabaceae) has been introduced in Brazil in late 19th century, but its production in commercial scale has succeeded only in the last 20 years, prompted by the exponential increase in artisanal breweries. Use of the American Society of Brewing Chemists? (ASBC) official method [1] for volatile oils implicates in a 100 g dried hop sample per replicate (300 g for a triplicate result). Either in breeding studies or small scale production, intended to artisanal breweries, this is a prohytitive hop quantity to be set apart for testing. The objective was to reduce the amount of hop necessary for the distillation of the essential oil from hop cones in control quality analysis, without changing oil yield and composition. |
Palavras-Chave: |
Hidro destilação; Hop essential oil; Parâmetros de qualidade; Quality parameters. |
Thesagro: |
Cerveja; Humulus Lupulus; Lúpulo; Óleo Essencial; Qualidade. |
Thesaurus Nal: |
Beers; Essential oils; Hydrodistillation. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agropecuária Oeste. |
Data corrente: |
23/09/2013 |
Data da última atualização: |
23/09/2013 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SOUZA, F. R. de; ROSA JUNIOR, E. J.; FIETZ, C. R.; ROSA, Y. B. C. J.; BERGAMIN, A. C.; MELO, J. S. de. |
Afiliação: |
FÁBIO RÉGIS DE SOUZA, DOCENTE UNIGRAN; EDGARD JARDIM ROSA JUNIOR, DOCENTE UNIGRAN; CARLOS RICARDO FIETZ, CPAO; YARA BRITO CHAIM JARDIM ROSA, DOCENTE UNIGRAN; ANDERSON CRISTIAN BERGAMIN, DOCENTE UFAM; JEFERSON SARATE DE MELO, GRADUANDO UNIGRAN. |
Título: |
Sistema radicular de girassol em função do tráfego de trator agrícola. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 34., 2013, Florianópolis. Ciência do solo: para quê e para quem: anais. Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2013. |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Girassol. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/89990/1/CBCS-SOUZA-SISTEMA.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agropecuária Oeste (CPAO) |
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