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Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  04/04/2023
Data da última atualização:  04/04/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SIQUEIRA, K. B.; CARVALHO, G. R.; PINHA, L. C.; FARIA, W. R.
Afiliação:  KENNYA BEATRIZ SIQUEIRA, CNPGL; GLAUCO RODRIGUES CARVALHO, CNPGL; LUCAS C. PINHA, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro; WESLEM R. FARIA, Universidade Federal de Juiz de Fora.
Título:  Changes in Brazilian dairy consumption in the early stage of COVID-19 pandemic: an analysis based on the nova classification.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  International Journal of Development Research, v. 13, n. 3, p. 62073-62078, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.37118/ijdr.26307.03.2023
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The uncertainty caused by COVID-19 pandemic has impacted people?s habits in many ways. Understanding the effects of the pandemic on food consumption becomes essential for industries, policymakers, researchers, and interested people. This paper investigates how the early stage of COVID-19 pandemic changed the consumption of dairy products in Brazil. Estimates show that the effects of the COVID-19 pandemic on dairy consumption in Brazil are aligned with the most recent Brazilian food classification (NOVA). With a few exceptions, the pandemic increased (decreased) the probability of increasing (decreasing) the consumption of minimally processed and processed dairy products, as well as dairy culinary ingredients. For the ultraprocessed, the probability of increasing consumption was significant for indulgent products and those used in culinary recipes. Wealthier families could maintain or increase their well-being regarding dairy consumption, while lower-income families needed to reallocate their budget, which reinforces the importance of public policies in times of uncertainty.
Palavras-Chave:  Pandemia; Produto lácteo.
Thesagro:  Consumo; Laticínio.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1152968/1/Changes-in-Brazilian-dairy-consumption-in-the-early-stage-of-COVID-19.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL25988 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoSIQUEIRA, K. B.; CARVALHO, G. R.; PINHA, L. C.; FARIA, W. R. Changes in Brazilian dairy consumption in the early stage of COVID-19 pandemic: an analysis based on the nova classification. International Journal of Development Research, v. 13, n. 3, p. 62073-62078, 2023.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: C - 0
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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