Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pesca e Aquicultura.
Data corrente:  15/03/2023
Data da última atualização:  15/03/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SOUSA, D. N. de; BERALDO, K. A.
Afiliação:  DIEGO NEVES DE SOUSA, CNPASA; KEILE APARECIDA BERALDO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO TOCANTINS.
Título:  Public food policies: the contribution of government procurement to the productive inclusion of family farmers in the State of Tocantins.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Gestão e Desenvolvimento Regional, v. 19, n. 1, p. 69-84, jan./abr. 2023.
ISSN:  1809-239X
DOI:  10.54399/rbgdr.v19i1.6116
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this study was to analyze the contribution of Government Procurement to the productive inclusion of family farmers in the context of the state of Tocantins. With a quantitative and qualitative research approach, 80 mediators, who work with family farming audiences, were interviewed. The results point to the potential of Government Procurement for the productive inclusion of family farmers. The explanation is that they are linked to the positive effects of encouraging collective and formal organization of family farmers, increasing family income, boosting the local economy, valuing regional products, ensuring insertion in new markets and contributing to food security for direct and indirect beneficiaries. On the other hand, the bureaucracy and low organization of farmers are the main variables responsible for the difficulties in implementing public food policies.
Palavras-Chave:  Tocantins.
Thesagro:  Agricultura Familiar; Alimentação; Extensão Rural; Políticas Públicas; Segurança Alimentar.
Thesaurus Nal:  Extension programs; Food and nutrition programs; Rural families; School meals.
Categoria do assunto:  D Governo, Leis e Regulamentações
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1152398/1/rbgdr-2023.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pesca e Aquicultura (CNPASA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPASA1245 - 1UPCAP - DD20232023
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  25/11/2002
Data da última atualização:  25/11/2002
Autoria:  CAMPOS, G.; BATISTA, K. E.; GOMIDES, M. F.; DELLA MODESTA, R. C.; GODOY, R. L. O.
Título:  Alguns aspectos da diferenciacao do mel floral do mel de melato: pH, residuo mineral fixo e acucares.
Ano de publicação:  1996
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIENCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 15., 1996, Pocos de Caldas, MG. Resumos... Pocos de Caldas: SBCTA, 1996. p.129, ref. 342.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Analise sensorial; Melato.
Thesagro:  Mel.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA6552 - 1UPCSP - --0042/962002.00419
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional