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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pesca e Aquicultura. |
Data corrente: |
15/03/2023 |
Data da última atualização: |
15/03/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SOUSA, D. N. de; BERALDO, K. A. |
Afiliação: |
DIEGO NEVES DE SOUSA, CNPASA; KEILE APARECIDA BERALDO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO TOCANTINS. |
Título: |
Public food policies: the contribution of government procurement to the productive inclusion of family farmers in the State of Tocantins. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Gestão e Desenvolvimento Regional, v. 19, n. 1, p. 69-84, jan./abr. 2023. |
ISSN: |
1809-239X |
DOI: |
10.54399/rbgdr.v19i1.6116 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The aim of this study was to analyze the contribution of Government Procurement to the productive inclusion of family farmers in the context of the state of Tocantins. With a quantitative and qualitative research approach, 80 mediators, who work with family farming audiences, were interviewed. The results point to the potential of Government Procurement for the productive inclusion of family farmers. The explanation is that they are linked to the positive effects of encouraging collective and formal organization of family farmers, increasing family income, boosting the local economy, valuing regional products, ensuring insertion in new markets and contributing to food security for direct and indirect beneficiaries. On the other hand, the bureaucracy and low organization of farmers are the main variables responsible for the difficulties in implementing public food policies. |
Palavras-Chave: |
Tocantins. |
Thesagro: |
Agricultura Familiar; Alimentação; Extensão Rural; Políticas Públicas; Segurança Alimentar. |
Thesaurus Nal: |
Extension programs; Food and nutrition programs; Rural families; School meals. |
Categoria do assunto: |
D Governo, Leis e Regulamentações |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1152398/1/rbgdr-2023.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pesca e Aquicultura (CNPASA) |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
25/11/2002 |
Data da última atualização: |
25/11/2002 |
Autoria: |
CAMPOS, G.; BATISTA, K. E.; GOMIDES, M. F.; DELLA MODESTA, R. C.; GODOY, R. L. O. |
Título: |
Alguns aspectos da diferenciacao do mel floral do mel de melato: pH, residuo mineral fixo e acucares. |
Ano de publicação: |
1996 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIENCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 15., 1996, Pocos de Caldas, MG. Resumos... Pocos de Caldas: SBCTA, 1996. p.129, ref. 342. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Analise sensorial; Melato. |
Thesagro: |
Mel. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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