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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  05/10/2022
Data da última atualização:  17/12/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  COLLANTES, N. F.; CARVALHO, C. W. P. de; ASCHERI, J. L. R.; CHAVEZ, D. W. H.; COMETTANT-RABANAL, R.; BERNARDO, C. O.; QUEIROZ, V. A. V.
Afiliação:  NATHÁLIA FERREIRA COLLANTES, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA; DAVY WILLIAM HIDALGO CHÁVEZ, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro; RAÚL COMETTANT-RABANAL, Universidad Privada San Juan Bautista; CRISTIANY OLIVEIRA BERNARDO, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS.
Título:  Effect of sucrose on the extrusion of varied whole sorghum grits genotypes.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Processing and Preservation, e17204, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1111/jfpp.17204
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The effect of sucrose on the extrusion of varied whole sorghum genotypes was studied using a single-screw system. The raw sorghum flours were characterized in terms of chemical composition and particle size. Specific mechanical energy (SME) was measured as a process parameter, as well as expansion properties, hydration, paste viscosity, instrumental color, and texture, along with total phenolic compounds (TPC) and total condensed tannins (TCT) in the puffed extrudates. In general, the addition of 10% sucrose reduced SME (p<.05), sectional expansion, hydration, and cold paste viscosity, indicating lower starch conversion and increased lightness (L*) and hardness (Fc). In contrast, BRS 501 showed opposite results for most of the variables measured, due to the suppression of the lubricant effect attributed to the high lipid in this genotype. Furthermore, the extrusion process at 0% sucrose released TPC values by 71.2% and 317.5% for low-tannin extrudates, while the addition of sucrose (10%) did not alter the TPC (p>.05) and had a protective effect on TCT retention in BRS 305 genotype extrudates.
Thesagro:  Extrusão; Farinha; Genótipo; Sacarose; Sorgo.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS29896 - 1UPCAP - DD
CTAA15429 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  17/11/2009
Data da última atualização:  14/12/2012
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  COSTA, N. B.; FERREIRA, L. C.; PIMENTA, C. B.; NUNES SOBRINHO, J. B.; NUNES JÚNIOR, J.; ANDRADE, P. J. M.; MEYER, M. C.
Afiliação:  NIVALDO BRÁZ DA COSTA, UNI-ANHANGUERA; LUCIENE CRISTINA FERREIRA, UFG; CLÁUDIA BARBOSA PIMENTA, SEAGRO-GO; JOÃO BATISTA NUNES SOBRINHO, SEAGRO-GO; JOSÉ NUNES JÚNIOR, CTPA; PAULINO JOSE MELO ANDRADE, CNPSo; MAURICIO CONRADO MEYER, CNPSo.
Título:  Controle químico da ferrugem-asiática da soja (Phakopsora pachyrhizi) com diferentes combinações de fungicidas em Goiás - safra 2008/09.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: JORNADA ACADÊMICA DA EMBRAPA SOJA, 4., 2009, Londrina. Resumos... Londrina: Embrapa Soja, 2009. p. 225-229. (Embrapa Soja. Documentos, 312). Editado por Odilon Ferreira Saraiva, Paula Geron Saiz Melo.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Ferrugem-asiática; Plant disease.
Thesagro:  Doença de planta; Ferrugem; Fungicida; Fungo; Soja.
Thesaurus NAL:  Fungi; Fungicides; Rust diseases; Soybeans.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/72049/1/ID-29976.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO29976 - 1UMTAA - PP633.34072J769r2009.00137
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