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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  28/09/2022
Data da última atualização:  28/09/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  AMORIM, C.; ANTONIOLLI, L. R.; ORSI, B.; KLUGE, R. A.
Afiliação:  CATHERINE AMORIM, UNIVERSIDADE DE SAO PAULO; LUCIMARA ROGERIA ANTONIOLLI, CNPUV; BRUNA ORSI, UNIVERSIDADE DE SÃO PAULO; RICARDO ALFREDO KLUGE, UNIVERSIDADE DE SÃO PAULO.
Título:  Advances in metabolism and genetic control of astringency in persimmon (Diospyros kaki Thunb.) fruit: A review.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Scientia Horticulturae, v. 308, n. 111561, 2022.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Persimmon fruits accumulate proanthocyanidins during development. Proanthocyanidins form insoluble complexes with saliva proteins, which promote a sensation of dryness in the mouth called astringency. Persimmon cultivars are classified according to pollination and the presence of astringency at harvest. The different characteristics between persimmon cultivars lead to different metabolic pathways for the loss of astringency. The aim of this review is to gather information about the advances in the literature on the metabolism of astringency in persimmon fruit. Persimmon proanthocyanidins are mostly catechins or epicatechins, biosynthesized from substrates of the shikimic acid pathway, via biosynthetic pathways of phenylpropanoids and flavonoids, from gallic acid units, or from precursors of the anthocyanin pathway. Two enzymes have been identified as key enzymes to this pathway: leucoanthocyanidin reductase and anthocyanidin reductase. Non-astringent cultivars accumulate proanthocyanidins during fruit development, however, the expression of genes that encode essential enzymes of the biosynthetic pathway is reduced in the early stages, interrupting the accumulation of proanthocyanidins. Acetaldehyde is the responsible compound for the polymerization of proanthocyanidins and the consequent reduction of astringency. In certain non-astringent cultivars, proanthocyanidins are polymerized by acetaldehyde in the final stages of fruit development and transported to the vacuole, bloc... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Deastringency.
Thesaurus Nal:  Acetaldehyde; Proanthocyanidins; Shikimate pathway; Tannins.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1146899/1/Amorim-etal-SciHort-2022-v308-n111561.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
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CNPUV19040 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoAMORIM, C.; ANTONIOLLI, L. R.; ORSI, B.; KLUGE, R. A. Advances in metabolism and genetic control of astringency in persimmon (Diospyros kaki Thunb.) fruit: A review. Scientia Horticulturae, v. 308, n. 111561, 2022.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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