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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
16/08/2022 |
Data da última atualização: |
16/08/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SALTOS, L. A.; MONTEROS-ALTAMIRANO, A.; REIS, A.; GARCÉS-FIALLOS, F. R. |
Afiliação: |
LUIS ALBERTO SALTOS, TECHNICAL UNIVERSITY OF MANABÍ; ÁLVARO MONTEROS-ALTAMIRANO, INSTITUTO NACIONAL AUTÓNOMO DE INVESTIGACIONES AGROPECUARIAS; AILTON REIS, CNPH; FELIPE R. GARCÉS-FIALLOS, TECHNICAL UNIVERSITY OF MANABÍ. |
Título: |
Phytophthora capsici: the diseases it causes and management strategies to produce healthier vegetable crops. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Horticultura Brasileira, v. 40, n. 1, p. 5-17, Jan./Mar. 2022. |
ISSN: |
1806-9991 |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1590/s0102-0536-20220101 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The aim of this review is to address topics related to etiology and symptoms of the diseases caused by this oomycete (leaf blight, root rot, crown rot and fruit rot), as well as the integration and application of different control alternatives, such as genetics, cultural,
physical, biological, and chemical. Crops such as sweet pepper (Capsicum annuum), chili pepper (Capsicum spp.), tomato (Solanum lycopersicum), eggplant (S. melongena), cucurbits (Cucumis sativus, Cucurbita spp.), among others, are subject to considerable
economic losses induced by this pathogen. |
Palavras-Chave: |
Manejo integrado de doenças; Oomiceto; Patógeno transmitido pelo solo. |
Thesagro: |
Phytophthora Capsici; Podridão da Raiz; Podridão do Fruto; Queima da Folha. |
Thesaurus Nal: |
Oomycetes; Solanaceae. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1145470/1/Saltos-et-al-HB-v.-40-p-5-17-2022.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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