Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Solos. Para informações adicionais entre em contato com cnps.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  26/08/2021
Data da última atualização:  26/10/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  DELA PICCOLLA, C.; HESTERBERG, D.; MURAOKA, T.; NOVOTNY, E. H.
Afiliação:  CRISTIANO DELA PICCOLLA, USP/ESALQ; DEAN HESTERBERG, NORTH CAROLINA STATE UNIVERSITY; TAKASHI MURAOKA, USP; ETELVINO HENRIQUE NOVOTNY, CNPS.
Título:  Optimizing pyrolysis conditions for recycling pig bones into phosphate fertilizer.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Waste Management, v. 131, p. 249-257, Jul. 2021.
DOI:  https://doi-org.ez103.periodicos.capes.gov.br/10.1016/j.wasman.2021.06.012
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Selecting pyrolysis parameters for recycling P-rich and hazardous biowastes, such as bones, into fertilizers is still a challenge. Our objective was to improve pyrolysis procedures of pig bones for the production of P fertilizers. Bone chars were produced by pyrolysis at 400, 550, or 800 °C with no gas addition; 550 and 800 °C under N2; 800 °C under steam flux, using calcination at 800 °C as control treatment. Synchrotron-based X-ray diffraction and X-ray absorption near edge structure spectroscopy at the P and Ca K- and L-edges showed that these bone chars were largely composed of hydroxyapatite. Hydroxyapatite crystallization was inhibited by pyrolysis conducted in the absence of oxygen at 400, 550, or 800 °C, either under no gas or under N2 flux. The clogging of pores by lack of organic compounds removal was hypothesized to cause low surface area of 400 °C bone char, resulting in a fertilizer with citric-acid soluble P as low as calcination, while 550 and 800 °C bone chars obtained in absence of oxygen showed greater porosity, surface area, and citric acid-soluble P than steamed or calcined samples at 800 °C. Although extractable phosphate in water and neutral-ammonium-citrate showed trends comparable to those from citric acid, it was negligible for all heated materials. Since it is possible to produce bone chars with different chemical, physical and crystallographic properties by managing pyrolysis conditions, bone chars can be designed to increase their suitability as P... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bone ash; Bone treatment; SXRD; Synchrotron; XANES.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPS20713 - 1UPCAP - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  04/03/2011
Data da última atualização:  23/05/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  BATISTA, A. S. M.; COSTA, R. G.; GARRUTI, D. dos S.; MADRUGA, M. S.; QUEIROGA, R. de C. R. do E.; ARAÚJO FILHO, J. T. de.
Afiliação:  Ana Sancha Malveira Batista, UVA; Roberto Germano Costa, UFPB; DEBORAH DOS SANTOS GARRUTI, CNPAT; Marta Suely Madruga, UFPB; Rita de Cássia Ramos Egypto Queiroga, UFPB; José Teodorico de Araújo Filho, UFAL.
Título:  Effect of energy concentration in the diets on sensorial and chemical parameters of Morada Nova, Santa Inez and Santa Inez × Dorper lamb meat.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, v. 39, n. 9, p. 2017-2023, 2010.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Maciez; Suculência.
Thesagro:  Sabor.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/34293/1/PC10014.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAT12593 - 1UPCAP - DDSP 051982011.05198
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional