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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
10/08/2021 |
Data da última atualização: |
12/08/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
ASIIMWE, S.; M. OCHWO-SSEMAKULA.; SSEKKADDE, P.; RIBEIRO, C. S. da C.; J. KARUNGI. |
Afiliação: |
S. ASIIMWE., School of Agricultural Sciences, Makerere University, Kampala, Uganda.; OCHWO-SSEMAKULA, M., School of Agricultural Sciences, Makerere University, Kampala, Uganda.; P. SSEKKADDE., School of Agricultural Sciences, Makerere University, Kampala, Uganda.; CLAUDIA SILVA DA COSTA RIBEIRO, CNPH; KARUNGI, J., School of Agricultural Sciences, Makerere University, Kampala, Uganda. |
Título: |
Nutritional quality, fruit shape and relationships among exotic and local Capsicum pepper genotypes in Uganda. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Horticultural Science, v. 27, p. 33-39, 2021. |
DOI: |
https://doi.org/10.31421/ijhs/27/2021/8345 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Twenty-one hot pepper genotypes comprising of local (15) and exotic (6) types (C. annuum, C. frutescens and C. chinense) were characterized for selected fruit traits after propagation in a glasshouse at the Makerere University Agricultural Research Institute Kabanyolo in Central Uganda using a completely randomized design with three replicates. Ripe fruits were harvested and analyzed; traits evaluated were all significantly different at P<0.05 with variations in quality attributes. The genotype OHA-B305-10 had the highest ascorbic acid content (128.86 mg/100 g) and is recommended for improvement of both local and exotic genotypes targeting the fresh market. Genotypes CAP0408-12 and UG2 WE0511-22, with highest total soluble solids (16.17 ºBrix) and dry matter content (28.59%), respectively should be used in improvements for industrial use or processing to products such as chilli powder or flakes. BRS-M205-04 with highest titratable acidity (1.04%) can be used in enhancing shelf life of genotypes with low titratable acids as well as for the fresh market. In spite of the intraspecific relationships among genotypes, significant differences were observed in their quantitative traits. These genotypes will, therefore, be useful in improving the quality of hot pepper fruit in Uganda |
Thesagro: |
Capsicum sp. |
Thesaurus Nal: |
Ascorbic acid; Hot peppers; Total soluble solids. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/224988/1/Asiimwe-et-al.-pepper.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
05/01/2011 |
Data da última atualização: |
16/11/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SENA, A. L. dos S.; SANTOS, M. A. S. dos; RAIOL, L. C. B. |
Afiliação: |
ANA LAURA DOS SANTOS SENA, CPATU; MARCO ANTÔNIO SOUZA DOS SANTOS, UFRA; LAURA CRISTINA BARRA RAIOL, MESTRANDA - UFPA. |
Título: |
Identificação das fontes de crescimento da produção de leite no estado do Pará no período 1990-2008. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
In: ZOOTEC NA AMAZÔNIA LEGAL, 1.; CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 20., 2010, Palmas. Sustentabilidade e produção animal. Palmas: UFT: ABZ, [2010]. Zootec 2010. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O trabalho analisou as fontes de crescimento da pecuária leiteira no estado do Pará no período 1990-2008. O modelo Shift-Share foi empregado para decompor as taxas de crescimento da produção de leite nos efeitos expansão do rebanho e produtividade animal. Entre 1990 e 2008 a produção estadual cresceu a uma taxa de 6,88% ao ano, havendo predominância do efeito produtividade, cuja taxa de crescimento foi de 4,36% ao ano. A expansão do plantel de vacas ordenhadas foi de 2,42% ao ano. Estes resultados sinalizam que ocorreram avanços no processo de modernização tecnológica da atividade. |
Palavras-Chave: |
Bovinocultura de leite. |
Thesagro: |
Agronegócio; Produtividade; Tecnologia. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/29905/1/IdentificacaoFontes.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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