Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  06/04/2021
Data da última atualização:  27/10/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  TURETTA, A. P. D.; BONATTI, M.; SIEBER, S.
Afiliação:  ANA PAULA DIAS TURETTA, CNPS; MICHELLE BONATTI, Leibniz Centre for Agricultural Landscape Research/Humboldt-Universität zu Berlin; STEFAN SIEBER, Leibniz Centre for Agricultural Landscape Research/Humboldt-Universität zu Berlin.
Título:  Resilience of community food systems (CFS): co-design as a long-term viable pathway to face crises in neglected territories?
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Foods, v. 10, n. 3, 521, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.3390/foods10030521
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The COVID-19 pandemic has brought on a global crisis, with impacts an ongoing food security and nutrition, exposing the vulnerabilities of our society. However, it can be a time for reflection and an opportunity to propose and stimulate initiatives that are ready to facilitate resilience within the food system. The food to fork must be shortened and diversified where it is viable and feasible, while made affordable for all societal levels. To face these challengers, the community food systems (CFS) approach has a crucial role, since it copes with relevant principles, including the necessities of low-income societies from areas particularly marginalized from mainstream food systems, of which those land areas also can pose as additional insurance just in case of occurrence of whatever crises. Systematizing the components and contributions of CFS can facilitate the advance of strategies to better deal with crises and increase resilience. Therefore, in this paper, through key elements of CFS, we propose a theoretical framework that can be applied by decision makers as a conceptual guide for combating threats to food systems in neglected territories.
Palavras-Chave:  Engajamento das partes interessadas; Estratégias baseadas na comunidade; Inovações Socioecológicas; Social learning; Socioecological innovations; Sustainability; Sustentabilidade.
Thesagro:  Segurança Alimentar.
Thesaurus Nal:  Food security; Stakeholders.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/222366/1/Resilience-of-community-food-systems-2021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPS20642 - 1UPCAP - DD
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoTURETTA, A. P. D.; BONATTI, M.; SIEBER, S. Resilience of community food systems (CFS): co-design as a long-term viable pathway to face crises in neglected territories? Foods, v. 10, n. 3, 521, 2021.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 2
Biblioteca(s): Embrapa Solos.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional