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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrossilvipastoril.
Data corrente:  19/02/2021
Data da última atualização:  19/02/2021
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  PEDREIRA, B. C. e; CARVALHO, A. P.; PARAISO, I.; SILVA, D.; DOMICIANO, L. F.; CABRAL, L.; PEREIRA, D. H.; SOLLENBERGER, L. E.
Afiliação:  BRUNO CARNEIRO E PEDREIRA, CPAMT; ANA PAULA CARVALHO, UFMT, Sinop-MT; ISADORA PARAISO, UFMT, Sinop-MT; DÉBORA SILVA, UFMT, Sinop-MT; LEANDRO FERREIRA DOMICIANO, UFMT, Cuiabá-MT; LUCIANO CABRAL, UFMT, Sinop-MT; DALTON HENRIQUE PEREIRA, UFMT, Sinop-MT; LYNN E. SOLLENBERGER, UNIVERSITY of FLORIDA, Gainsville-FL.
Título:  Forage production and animal performance of Ipyporã and Mulato II Brachiariagrasses under continuous stocking.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  In: ASA, CSSA & SSSA INTERNATIONAL ANNUAL MEETING, 2020, San Antonio. Embracing the digital environment: abstracts [eletrônico]... Phoenix: ASA; CSSA; SSSA, 2020.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In the last two decades breeders have focused on hybridization within the grass genus Brachiaria in order to integrate the most outstanding characteristics of several species to enhance animal performance in forage-livestock system, especially when addressing edaphoclimatic conditions and pest susceptibility. The objective of this study was to compare herbage accumulation, nutritive value, and animal performance of ?Ipyporã? [B. ruziziensis Germ. & Evrard × B. brizantha (Hochst. ex A. Rich.) Stapf] and ?Mulato II? (B. ruziziensis × B. brizantha× B. decumbens Stapf) brachiariagrasses in the Brazilian Amazon biome. All experimental units were continuously stocked using a variable stocking rate from May 2016 to May 2018. Herbage accumulation (HA) was greater in Mulato II (17,370 kg DM ha?1) than Ipyporã (14,930 kg DM ha?1), resulting in 25 and 23% greater stocking rate (SR) and gain ha?1 than Ipyporã, respectively. Herbage allowance did not differ between grasses (averaging 6.52 kg DM kg?1 BW). The crude protein (CP), neutral (NDF), and acid (ADF) detergent fiber concentrations did not differ between cultivars (P > 0.05). Greater annual HA and gain ha-1 for Mulato II support its use in intensive forage-based systems. However, susceptibility of Mulato II to spittlebug requires regular monitoring and treatment in regions like the Amazon biome, where risk of spittlebug damage is great. In contrast, spittlebug-resistant Ipyporã can provide excellent plant and animal response with n... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  BRS RB331; Ipyporã; Mato Grosso; Mulato II; Sinop-MT.
Thesagro:  Brachiaria Ruziziensis; Forragem.
Thesaurus Nal:  Amazonia; Animal performance; Forage.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/221334/1/2020-cpamt-bcp-forage-animal-performance-ipypora-mulato-ii-brachiariagrasses-continuous-stocking.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrossilvipastoril (CPAMT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAMT1556 - 1UPCRA - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  14/07/2023
Data da última atualização:  14/07/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  BARRETO, S. M. A.; SILVA, A. B. M. da; DUTRA, M. da C. P.; BASTOS, D. C.; CARVALHO, A. J. de B. A.; VIANA, A. C.; NARAIN, N.; LIMA, M. dos S.
Afiliação:  SUZANA MARIA ANDRADE BARRETO, Federal University of Sergipe, São Cristovão, SE; ANA BEATRIZ MARTINS DA SILVA, Federal Institute of Sertão Pernambucano, Petrolina, PE; MARIA DA CONCEIÇÃO PRUDÊNCIO DUTRA, Federal Institute of Sertão Pernambucano, Petrolina, PE; DEBORA COSTA BASTOS, CPATSA; ANA JÚLIA DE BRITO ARAÚJO CARVALHO, Federal Institute of Sertão Pernambucano, Petrolina, PE; ARÃO CARDOSO VIANA, Federal Institute of Sertão Pernambucano, Petrolina, PE; NARENDRA NARAIN, Federal University of Sergipe, São Cristovão, SE; MARCOS DOS SANTOS LIMA, Federal University of Sergipe, São Cristovão, SE.
Título:  Effect of commercial yeasts (Saccharomyces cerevisiae) on fermentation metabolites, phenolic compounds, and bioaccessibility of Brazilian fermented oranges.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, v. 408, 135121, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2022.135121
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Brazil is the largest producer of oranges worldwide, as well as one of the largest producers of orange juice. Alcoholic fermented beverages have been considered a marketable alternative for oranges. In this study, four S. cerevisiae commercial yeasts were evaluated for metabolites generated during orange juice (cv. ?P?era D9′ ) fermentation. Alcohols, sugars, and organic acids were evaluated by HPLC-DAD-RID during fermentation, and phenolic compounds were analyzed in fermented orange. Orange juice and fermented oranges were also subjected to digestion simulations. The yeasts presented an adequate fermentation activity, based on sugar consumption, and high ethanol (>10.5%) and glycerol (4.8?5.5 g/L) contents. The yeast strains T-58 and US-05 produced high levels of lactic acid. Phenolic compounds and antioxidant activity did not differ amongst yeasts, presenting hesperidin levels between 115 and 127 mg/L, respectively. The fermented orange showed a >70% bioaccessibility, compared to juice, especially for catechin, epigallocatechin-gallate, procyanidin-B2, rutin, and procyanidin-B1.
Palavras-Chave:  Bioacessibilidade; Composição da bebida; Compostos bioativos.
Thesagro:  Composto Fenólico; Laranja; Saccharomyces Cerevisiae; Suco de Laranja.
Thesaurus NAL:  Bioactive compounds; Citrus; Oranges; Phenolic compounds.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1154942/1/Effect-of-commercial-yeasts-Saccharomyces-cerevisiae-on-fermentation-2023.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA60508 - 1UPCAP - DD
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