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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
17/12/2020 |
Data da última atualização: |
17/12/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
PADUA, T. R. P. de; MATOS, A. P. de; REIS, R. C.; VIANA, E. de S.; SASAKI, F. F. C.; REINHARDT, D. H. R. C. |
Afiliação: |
TULLIO RAPHAEL PEREIRA DE PADUA, CNPMF; ARISTOTELES PIRES DE MATOS, CNPMF; RONIELLI CARDOSO REIS, CNPMF; ELISETH DE SOUZA VIANA, CNPMF; FABIANA FUMI CERQUEIRA SASAKI, CNPMF; DOMINGO HAROLDO RUDOLFO C REINHARDT, CNPMF. |
Título: |
Development of an organic small-scale pineapple production system in Chapada Diamantina, Bahia, Brazil. 2. From post-planting to harvest. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Acta Horticulturae , v. 1299, 2020. |
ISSN: |
2406-6168 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The national market in Brazil presents a wide demand for organic fruits. There is no supply of organic pineapple. Pineapple is produced from the North to the South by tens of thousands of small to intermediate-sized producers, but in a conventional system, with intensive use of mineral fertilizers and other synthetic chemical inputs, mainly for the control of fusariosis (Fusarium guttiforme) and other pests. Aware of this research demand, Embrapa established a technical partnership with the company Bioenergia Orgânicos, aiming to develop the organic cultivation of pineapple, in the environmental conditions of the region of Lençóis, Chapada Diamantina, State of Bahia, Brazil. Using several experimental designs, the technical team conducted over five years studies on aspects of pineapple cultivation, from the production of planting material to fruit harvesting. This work will address studies on post-planting crop management of the cultivars 'Pérola', traditionally planted cultivar and 'Imperial', a new cultivar with resistance to fusariosis. The results obtained will allow the establishment of technical recommendations for the control of weeds, pests and organic fertilization. In addition, the feasibility of organic pineapple production will be studied and the technical aspects of cultural management practices improved to enhance production in the region of Lençóis, Chapada Diamantina. |
Thesagro: |
Abacaxi. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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Registro |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
14/03/2016 |
Data da última atualização: |
15/03/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
FERREIRA, R. A.; GOULART, I. L.; ROCHA, W. S. D. da; MARTINS, C. E.; SOUZA SOBRINHO, F. de; BENITES, F. R. G.; CARNEIRO, H.; GOMES, F. T. |
Afiliação: |
RAFAEL AGOSTINHO FERREIRA, CES, Juiz de Fora, MG; ITALO LOPES GOULART, CES, Juiz de Fora, MG; WADSON SEBASTIAO DUARTE DA ROCHA, CNPGL; CARLOS EUGENIO MARTINS, CNPGL; FAUSTO DE SOUZA SOBRINHO, CNPGL; FLAVIO RODRIGO GANDOLFI BENITES, CNPGL; HELOISA CARNEIRO, CNPGL; FERNANDO TEIXEIRA GOMES, CES, Juiz de Fora, MG. |
Título: |
Resposta de Brachiaria (Urochloa) ruziziensis ao nitrogênio fornecido por torta de girassol e ureia. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 13., 2015, Porto Alegre. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2015. |
Páginas: |
4 p. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Adubação nitrogenada; Fontes de nutrientes. |
Thesagro: |
Resíduo Orgânico. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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