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Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  03/10/2020
Data da última atualização:  25/08/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MOREIRA, B. R. de A.; VIANA, R. da S.; CRUZ, V. H.; LOPES, P. R. M.; MIASAKI, C. T.; MAGALHÃES, A. C.; FIGUEIREDO, P. A. M. de; LISBOA, L. A. M.; RAMOS, S. B.; MAY, A.; CARASCHI, J. C.
Afiliação:  BRUNO RAFAEL DE ALMEIDA MOREIRA, FEIS-UNESP; RONALDO DA SILVA VIANA, FCAT-UNESP; VICTOR HUGO CRUZ, FCAT-UNESP; PAULO RENATO MATOS LOPES, FCAT-UNESP; CELSO TADAO MIASAKI, FCAT-UNESP; ANDERSON CHAGAS MAGALHÃES, FACT-UNESP; PAULO ALEXANDRE MONTEIRO DE FIGUEIREDO, FCAT-UNESP; LUCAS APARECIDO MANZANI LISBOA, FCAT-UNESP; SÉRGIO BISPO RAMOS, FCAT-UNESP; ANDRE MAY, CNPMA; JOSE CLAUDIO CARASCHI, UNESP.
Título:  Anti-thermal shock binding of liquid-state food waste to non-wood pellets.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Energies, v. 13, n. 12, article 3280, 2020.
Páginas:  p. 1-26.
ISSN:  1996-1073
DOI:  https://doi.org/10.3390/en13123280
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The development and implementation of strategies to assist safe and effective transport and storage of pellets in containers and indoor facilities without heating systems are challenging. This study primarily aimed to reshape the organic fraction of municipal solid waste into a liquid-state binder in order to develop freezing?defrosting-proof non-wood pellets. The introduction of the standard solution of food waste into the process of pelleting consisted of stirring it together with the residual biomass from distillation of cellulosic bioethanol or alternatively spraying very fine droplets on the layer of the starting material before it entered the pilot-scale automatic machine at 200 MPa and 125 °C. The addition by spraying of carbohydrate-rich supplement boiled for five minutes caused the pellets to show increases in apparent density (1250.8500 kg·m?3), durability (99.7665%), and hydrophobicity (93.9785%), and consistently prevented them from suffering severe mechanical fracture by thermal shock. The fractal dimension of breakpoints, cracks, and delamination on the finished surface for these products was the smallest at 1.7500-1.7505. Sprayed pellets would fall into the strictest grid of products for residential heat-and-power units, even after freezing and defrosting. The conclusion is therefore that spraying can spectacularly ensure the reliability of liquid-state food waste as an anti-thermal shock binder for non-wood pellets.
Palavras-Chave:  Agro-industrial residue; Defrosting; Fractal analysis; Fractures; Waste-to-energy.
Thesagro:  Bioenergia; Pellet; Reciclagem; Resíduo Agrícola; Resíduo Solido.
Thesaurus Nal:  Agricultural wastes; Durability; Freezing; Pellets; Renewable energy sources; Solid wastes; Storage; Transportation.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/216385/1/May-Anti-thermal-2020.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
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CNPMA16814 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoMOREIRA, B. R. de A.; VIANA, R. da S.; CRUZ, V. H.; LOPES, P. R. M.; MIASAKI, C. T.; MAGALHÃES, A. C.; FIGUEIREDO, P. A. M. de; LISBOA, L. A. M.; RAMOS, S. B.; MAY, A.; CARASCHI, J. C. Anti-thermal shock binding of liquid-state food waste to non-wood pellets. Energies, v. 13, n. 12, article 3280, 2020. p. 1-26.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.
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