Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  12/02/2020
Data da última atualização:  20/04/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ALVARES, R. C.; PEREIRA, H. S.; MELO, L. C.; MIKLAS, P. N.; MELO, P. G. S.
Afiliação:  RENATA C. ALVARES, Empresa Caraíba, Rio Verde-GO; HELTON SANTOS PEREIRA, CNPAF; LEONARDO CUNHA MELO, CNPAF; PHILLIP N. MIKLAS, USDA; PATRICIA G. S. MELO, UFG.
Título:  Induction of seed coat darkening in common beans (Phaseolus vulgaris L.) and the association with cooking time after storage.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Australian Journal of Crop Science, v. 14, n. 1, p. 21-27, 2020.
ISSN:  1835-2707
DOI:  10.21475/ajcs.20.14.01.p1500
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Carioca is the most important edible dry bean (Phaseolus vulgaris L.) grown in Brazil. It represents the largest dry bean market class in the world. The seed coat of carioca beans will darken under adverse harvest conditions and with the increasing of storage time. In general, darkened seeds are associated with older seeds that suffer from prolonged cooking times. A relatively new 'slow darkening' trait is available in carioca that delays seed coat darkening under storage. However, its effect on cooking time is unknown. The objective of this work was to evaluate two induction methods of seed coat darkening and to examine the effect of slow darkening trait on cooking time after storage. Lines derived from four segregating populations resulting from crossings between cultivar BRSMG Madrepérola with slow seed coat darkening, and the parents BRS Estilo, BRS Cometa, BRS Notável and BRS Sublime with normal darkening were evaluated. An experiment inlcuding 220 lines, 55 per population and the five parents, in a 15x15 triple lattice was conducted in the winter growing season in Brasilia. Seed coat darkening and cooking time traits were evaluated. Two methods for inducing seed coat darkening were compared: an accelerated aging test using UV light for 72 hours, and an extended storage for 90 days under ambient conditions. The correlation between the induction methods ranged from 0.77 to 0.85 for the different populations indicating either method could be used to discriminate lines wit... Mostrar Tudo
Thesagro:  Armazenamento; Escurecimento; Feijão; Melhoramento Genético Vegetal; Phaseolus Vulgaris; Semente; Variação Genética.
Thesaurus Nal:  Beans; Genetic correlation; Seed coat; Seed storage.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/210706/1/CNPAF-2020-ajcs.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF35729 - 1UPCAP - DD20202020
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoALVARES, R. C.; PEREIRA, H. S.; MELO, L. C.; MIKLAS, P. N.; MELO, P. G. S. Induction of seed coat darkening in common beans (Phaseolus vulgaris L.) and the association with cooking time after storage. Australian Journal of Crop Science, v. 14, n. 1, p. 21-27, 2020.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional