|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Meio Ambiente. Para informações adicionais entre em contato com cnpma.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
09/12/2019 |
Data da última atualização: |
10/06/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MARTINEZ, A. F. C.; MELLO, F. M. P.; ZUCCHI, T. D.; MELO, I. S. de; MORAES, L. A. B. |
Afiliação: |
ANA FLÁVIA CANOVAS MARTINEZ, FFCLRP-USP; FLÁVIA MADOLESI PEREIRA MELLO; TIAGO DOMINGUES ZUCCHI; ITAMAR SOARES DE MELO, CNPMA; LUIZ ALBERTO BERALDO MORAES, FFCLRP-USP. |
Título: |
Tandem mass spectrometry methods to accelerate the identification of phytotoxic metabolites produced by Streptomyces sp. 39 PL. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Natural Product Research, v. 34, n. 2, p. 210-216, 2019. |
DOI: |
https://doi.org/10.1080/14786419.2018.1525713 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Arquivo com texto completo contém a versão publicada online, sem dados de volume e paginação. |
Conteúdo: |
Abstract: Natural products isolated by microorganisms are interesting in the search for new compounds with several biological activities. However, low concentration and structural diversity make the isolation a time-consuming step. Tandem mass spectrometry is a well-established technology for the identification and characterization of target microbial natural products due to high sensitivity and selectivity of these experiments. We developed a method employing neutral loss experiments (LC-ESI-MS/MS) to identify luminacins in microbial crude extracts. The luminacins class exhibited conserved fragmentation pattern with loss at 172Da relative to glycosides fragment and this loss was used in searching for compounds belonging to this class. Therefore, the crude extract produced by Streptomyces sp. 39 PL was analysed and five luminacins were isolated - one is a novel luminacin I at 466Da. |
Palavras-Chave: |
Dereplication; Luminacins; Neutral loss experiments. |
Thesagro: |
Análise Química; Bactéria; Identificação; Método de Análise. |
Thesaurus Nal: |
phytotoxins; Species identification; Streptomyces; Tandem mass spectrometry. |
Categoria do assunto: |
S Ciências Biológicas |
Marc: |
LEADER 02000naa a2200325 a 4500 001 2116318 005 2022-06-10 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1080/14786419.2018.1525713$2DOI 100 1 $aMARTINEZ, A. F. C. 245 $aTandem mass spectrometry methods to accelerate the identification of phytotoxic metabolites produced by Streptomyces sp. 39 PL.$h[electronic resource] 260 $c2019 500 $aArquivo com texto completo contém a versão publicada online, sem dados de volume e paginação. 520 $aAbstract: Natural products isolated by microorganisms are interesting in the search for new compounds with several biological activities. However, low concentration and structural diversity make the isolation a time-consuming step. Tandem mass spectrometry is a well-established technology for the identification and characterization of target microbial natural products due to high sensitivity and selectivity of these experiments. We developed a method employing neutral loss experiments (LC-ESI-MS/MS) to identify luminacins in microbial crude extracts. The luminacins class exhibited conserved fragmentation pattern with loss at 172Da relative to glycosides fragment and this loss was used in searching for compounds belonging to this class. Therefore, the crude extract produced by Streptomyces sp. 39 PL was analysed and five luminacins were isolated - one is a novel luminacin I at 466Da. 650 $aphytotoxins 650 $aSpecies identification 650 $aStreptomyces 650 $aTandem mass spectrometry 650 $aAnálise Química 650 $aBactéria 650 $aIdentificação 650 $aMétodo de Análise 653 $aDereplication 653 $aLuminacins 653 $aNeutral loss experiments 700 1 $aMELLO, F. M. P. 700 1 $aZUCCHI, T. D. 700 1 $aMELO, I. S. de 700 1 $aMORAES, L. A. B. 773 $tNatural Product Research$gv. 34, n. 2, p. 210-216, 2019.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
21/08/2017 |
Data da última atualização: |
21/08/2017 |
Tipo da produção científica: |
Folder/Folheto/Cartilha |
Autoria: |
ROCHA, M. de M.; ALMEIDA, M. J. de O.; SILVA, K. J. D. e; NEVES, A. C. das. |
Afiliação: |
MAURISRAEL DE MOURA ROCHA, CPAMN; MARCOS JACOB DE OLIVEIRA ALMEIDA, CPAMN; KAESEL JACKSON DAMASCENO E SILVA, CPAMN; ADAO CABRAL DAS NEVES, CPAMN. |
Título: |
BioFORT: saúde na mesa do brasileiro. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2014. |
Descrição Física: |
1 folder. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Alimento biofortificado. |
Thesagro: |
Feijão de Corda; Vigna Unguiculata. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/162838/1/BioFort.pdf
|
Marc: |
LEADER 00520nam a2200181 a 4500 001 2074213 005 2017-08-21 008 2014 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aROCHA, M. de M. 245 $aBioFORT$bsaúde na mesa do brasileiro.$h[electronic resource] 260 $aTeresina: Embrapa Meio-Norte$c2014 300 $c1 folder. 650 $aFeijão de Corda 650 $aVigna Unguiculata 653 $aAlimento biofortificado 700 1 $aALMEIDA, M. J. de O. 700 1 $aSILVA, K. J. D. e 700 1 $aNEVES, A. C. das
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|