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Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  04/12/2019
Data da última atualização:  06/12/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CARVALHO, E. de M. L.; REIS, R. C.; BORGES, V. P.; LEDO, C. A. da S.; ARAÚJO, E. da S.; DANTAS, J. L. L.
Afiliação:  ELINE DE MOURA LUZ CARVALHO, UFRB; RONIELLI CARDOSO REIS, CNPMF; VIVIANE PEIXOTO BORGES, UFRB; CARLOS ALBERTO DA SILVA LEDO, CNPMF; ELIANE DA SILVA ARAÚJO, UFRB; JORGE LUIZ LOYOLA DANTAS, FAMAM.
Título:  Physicochemical and sensory properties of papaya fruits of elite lines and hybrids.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 41, n. 1, p. 121-130, jan./fev. 2020.
ISSN:  1679-0359
DOI:  10.5433/1679-0359.2020v41n1p121
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study aimed to evaluate papaya elite lines and hybrids as to fruit physicochemical and sensory characteristics, thus identifying the most promising ones for the market. Fruits from improved genotypes of the Solo group (CMF H10.60, CMF L78, and UC 14) and Formosa group (CMF L10, UC 10, and UC 12) were evaluated, and the commercial cultivars Golden and Tainung nº 1 were used as controls. The following physical and physicochemical evaluations were performed: fruit length and diameter, fruit inner cavity diameter, fruit weight, fruit and pulp firmness, soluble solids, pH, titratable acidity, Ratio (soluble solids and titratable acidit relation), and firmness of peeled and unpeeled ripe fruits. Sensory tests were performed with 50 papaya consumers. In general, the improved genotypes of the Solo and Formosa groups showed similar physical and physicochemical characteristics to the Golden and Tainung n° 1 controls. The CMF L78 line of the Solo group and the UC10 hybrid of the Formosa group showed similar fruit firmness and ratio characteristics compared to both commercial cultivars. The three new genotypes in the Solo group showed superior sensory characteristics to the commercial cultivar Golden. The internal preference mapping of this group revealed a higher preference for the genotypes UC 14 and CMF L78, for having fruits with more intense color, stronger flavor, and firmer texture than the others. In the Formosa group, the UC 10 genotype outperformed the cultivar Tainung nº... Mostrar Tudo
Thesagro:  Mamão; Melhoramento Vegetal; Pseudomonas Carica Papayae.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/206145/1/Physicochemical.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF32872 - 1UPCAP - DDPublicação digital
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Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.
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