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Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Semiárido.
Data corrente:  29/11/2019
Data da última atualização:  12/01/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  RIBEIRO, I. A.; VOLTOLINI, T. V.; SIMOES, W. L.; FERREIRA, M. A. J. F.; MENEZES, D. R.; GOIS, G. C.
Afiliação:  Isadora Almeida Ribeiro; TADEU VINHAS VOLTOLINI, CPATSA; WELSON LIMA SIMOES, CPATSA; MARIA ALDETE JUSTINIANO DA FONSECA, Cenargen; Daniel Ribeiro Menezes; Glayciane Costa Gois.
Título:  Morphological responses, fruit yield, nutritive value and in vitro gas production of forage watermelon genotypes on semi-arid condition.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Biological Rhythm Research, v. 50, nov. 2019.
DOI:  10.1080/09291016.2019.1629218
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study aimed to evaluate morphological, bromatological, in vitro gas production and yield of forage watermelon (Citrullus lanatus var. citroides) genotypes in semi-arid condition. Seven genotypes were evaluated were BGCIA 228, BGCIA 239, Jojoba, BGCIA 228 x BGCIA239, BGCIA 228 x BGCIA Jojoba, BGCIA 239 x Jojoba and BGCIA 991. The experimental design was a complete randomized block with three replicates. The genotypes presented differences between the characteristics: fruit length (P = 0.01), vertical diameter (P = 0.02), peel thickness (P = 0.01), fruit pulp thickness (P = 0.02), transversal diameter (P = 0.02), in vitro dry matter digestibility (P = 0.003) and the latency time (P < 0.0001). Cumulative in vitro gas production and gas production rate was not affected by genotypes. None of the studied genotypes had production and productivity affected. Among them, Jojoba and BGCIA 991 stood out for having heavier and longer fruits, and a higher peel thickness and pulp length.
Palavras-Chave:  Melancia forrageira; Semiárido.
Thesagro:  Forragem; Genótipo; Planta Forrageira.
Thesaurus Nal:  Citrullus lanatus var. citroides; Forage grasses.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/205857/1/Morphological-responses-fruit-yield-nutritivevalue-and-in-vitro-gas-production-of-forage-2019.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CENARGEN37985 - 1UPCAP - DD
CPATSA58935 - 1UPCAP - DD
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Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Semiárido.
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